Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c56767474d80c24181ec9cc93bc1da46

"For et befriende syn!"

I sin omtale av ukens post siterer Arne Ask skogsvandreren og litteraturforskeren Halfdan Olaus Christophersens reaksjon, da han stod på Storsteinsfjell for cirka femti år siden

Ukas Post

20. sept. – 29. sept

Storsteinsfjell

Hvert turmål i ”Ukas Post” er enkle å være med på – en tar seg en tur til den beskrevne kassa og skriver navn og adresse i boka som ligger oppi kassa. Det er mange premier å vinne blant de som er med på Ukas Post gjennom sommeren. Derimot er turopplegget til Lierbygda O-lag gratis!

Selv en ytterst rutinert skogsvandrer som H. O Christophersen lot seg beta av det utsyn som åpenbarer seg på Storsteinsfjell i Lier. "For et befriende utsyn. Mot nord og vest endeløse skogmarker, mot øst den brede Lierdalen og mot sør den åpne Drammensfjorden. Det er ufattelig hvor meget land man overser fra denne høyde".
Beskrivelsen er hentet fra Christophersens "Vei og Varde" fra 1961, hvor han bestiger Storsteinsfjell fra Undersrud i Lier. Herfra går en høyst anbefalelsesverdig blåsti gjennom et karakteristisk terreng preget av veldige kampesteiner, bratte stup og mystiske tjern. Stien fører helt til topps på det mektige Storsteinsfjellplatået med den makeløse utsikten Christophersen beskrev så forbilledlig. Høyden på Storsteinsfjell er ca 540 m.o.h.  

Tyskerne rev ned varden på Storsteinsfjell under krigen, men allerede fredssommeren ble den bygd opp igjen av Lier Bondeungdomslag med Rolf Eriksrud som primus motor.

Les mer om H.O. Christophersen her (red anm):

 http://www.kjentmannsmerket.org/Hochristophersen.htm

 Bildet under: Rolv Eriksrud, fotografert under "Eggekollen opp" forrige helg. Storsteinfjell skimtes i bakgrunnen.

(Foto: Torger Almaas)

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode