Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 27e56a25a7f4b68b7fce5328ae9f2623

Trim i marka i 35 år

Trimutvalget i Lierbygda O-lag inviterer liungene til en ny sesong med turorientering.

Lier-Trimmen starter med tur i gruveområdet, forteller uoppslitelige turorienterer Arne Ask i en pressemelding.

Trimutvalget i Lierbygda O-lag starter i år turorienteringen fra utfartsparkeringen i Gullaugkleivene mellom klokka 11.00 og 14.00 på lørdag. Siden 1974 det har vært o-trimtilbud i Lier.

Åpning i gruveområdet
Åpning av årets utgave av turorienteringen i Lier skjer i området for molybdengruvedriften fra annen verdenskrig. På post 8 kan en lese om selve gruvedriften i Sørumåsen..
Et helt ”nytt” o-kartet, Sauesetra, skal også brukes i år - som navnet tilsier dekke området nord og vest for Årkvisla.
Ellers brukes ”Gyriåsen”, ”Reistadåsen” ”Storemyr” og ”Skimten”. De 20 første postene i Lier-Trimmen er satt ut nå.
Medlemmer fra O-lagets trimutvalg vil lørdag være til stede med salg av konvolutter, ekstra startkort og O-lagets andre kart ved åpningsdagen i Gullaugkleivene..

Fem o-kart
Konvolutten koster 220 kroner og inneholder foruten fem o-kart også informasjonshefte, instruksjonsfolder, medlemsblankett til O-laget, heftet ”Ukas Kulturminnepost” og kanskje det viktigste - to klippekort for klipping på de i alt 100 postene som blir hengt opp ute i terrenget. Ekstra startkort koster 30 kroner.

Om å forsere "dørstokkmila"
Selvfølgelig er Lier-Trimmen mest opplevelse og trim - men det ligger en liten snev av utfordring også i opplegget: Få liungene til å forsere den lange "dørstokkmila".
Og når en først har kommet ut er det faktisk lagt inn en konkurranse - nemlig å klare kravene til tur-o-merket.
For de mellom 11 og 70 år er kravet til gullmerket at en har vært innom 75 poster i løpet av sommerhalvåret, for barn mellom 8 og 10 år og seniorer over 70 år er gullkravet 50 poster og for barn under 8 år er gullkravet 30 poster. For sølvmerket er kravet ca. 60-75 prosent av antallet poster til gull og bronse 25-35 prosent av gullkravet.
Og oppfylt krav til gullmerke gir 3 plakettpoeng, sølv gir 2 plakettpoeng og bronsemerke gir 1 plakettpoeng. Bronseplakett kan kjøpes når en har 15 plakettpoeng, sølvplakett ved 30 poeng (f. eks. 10 år med gullmerke), gullplakett med 45 poeng og 20 års plakett med 60 poeng.

Fine turer
De fem medlemmene i O-lagets trimutvalg kan fortelle at det blir mange fine og kjente punkter og områder å besøke via Lier-Trimmen i 2009.
De mener det er naturlig å starte ved friluftsparkeringen Gullaugkleivene eller en tur fra Årkvisla nordover til Pantegutten. Senere i mai kan en gå til Fosskollen og rundt Grøstadåsen.
Mens den første langturen til fots går fra p-plassen på Eggevollen og opp mot Storsteinsfjell. Kanskje en tur til Storemyr frister – eller komme opp på Gyriåsen. I år er det ingen typisk langtur på sykkel.

Vis hensyn
Arrangørene av Lier-Trimmen presiserer at en er med på en aktivitet som er regnet som uorganisert, men O-lagets trimutvalg regner med at du etterlever bestemmelser om båndtvang, forbud mot ild i skogen, bestemmelsene i friluftsloven om ferdsel i innmark osv. Spesielt vil de henlede oppmerksomheten på at nyplantinger regnes som innmark.
I alt ventes det at over 500 liunger drar ut i Liers skoger med o-kart, startkort og kompass i år.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode