Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5762f8b4659fbb63988b78950225d3e5

Praktfullt turkart

Dette er egentlig et opplevelseskart

Et nytt turkart over Vestmarka er nå i handelen og bør ligge i sekken til alle som liker å bevege seg i nærmiljøets turområder.

Kartet er et kombinert sommer -og vinterkart og utgiver er Asker skiklubb. I hvert fall pryder klubbens emblem forsida på kartet som er i målestokk 1:20 000 og er utarbeidet på grunnlag av orienteringskartene for Vestmarka.

”Dette er et opplevelseskart. Fordi det er så detaljert, kan du finne fram til steder som gir flotte naturopplevelser, og der det er spennende spor etter tidligere tiders bruk av marka.

” Slik er innledningen til den svært informative teksten som følger kartet. I den kan du lese om alt fra oltidsveier til nye stier og løyper, steder der folk holdt til, kølproduksjon, geologi , stedsnavn og om hvordan du kommer til marka med buss eller tog.

Den tettpakkede teksten er stykket opp av en del temakart og dessuten en mengde vakre fotografier. At Hvalstad stasjon i 1872 var nærmeste stasjon for folk i Sylling, var nytt for meg. Heller ikke visste jeg at Lindeberget opprinnelig het Burås. Derfra kom finnen Jørgen Jacobsen som i 1674 drepte en annen finne på et skjenkested på Svangstrand. Bare for å ha dryppet litt fra kartet

God kulturtur.

Og skal du i Vestmarka? Kjøp med deg: ”Turkart Vestmarka.”  Prisen er 75 kroner.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode