Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 58c15666e973a72cb95bac406f457a30

Utdødd jordbærsort kommer tilbake

Bærsorten som gjorde Lier til jordbærbygda, har lenge vært utdødd i Norge.

Jordbær var et etterlengtet sommertegn i Oslo, der folk ventet på årets første, fullmodne, røde bær; og de ventet dem fra Lier. I noen tiår først på nittenhundretallet var det jordbær av tidligsorten ”Deutch Evern” som mer enn noe annet gjorde Lierbygda kjent i hovedstaden.
 
Etter hvert ble stadig flere jordbæråkre å se, på store gårder og mindre bruk. Kundene i Oslo ventet på de første kurvene omkring sankthans, det gjorde også dyrkerne, alle hadde et stykke med ”tidligbær”.
 
Tross bærsortens popularitet i hovedstaden, døde den ut i Lier. Ja. ikke bare i Lier, men også andre steder i Norge, sies det fra kyndig hold på Lier Bygdetun. Det er rent for galt, mente noen der, og søkte Lier Historielag om penger til import av "Deutch Evern". 
 
Historielaget sa ja til søknaden, og nå skal Genressurssenteret i Grimstad bistå Lier Bygdetun med de praktiske detaljene rundt importen.
 
Dermed ligger det an til at man en gang i fremtiden kan legge to jordbær på tallerkenen og smake forskjell på før og nå.
Forrige artikkel:VESTSIDEVEIENNeste artikkel:Trives bedre i Oslo enn i Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lrdag 24. november 2012 08:37: M.B.K.
Og jeg undrer meg på, hvor har den vært i mellomtiden? Trodde at når ting var utdødd, var det umulig å få det tilbake ;)

(Kommentar på Facebook)
Lrdag 24. november 2012 09:09: Redaksjonen
- Utdødd i Norge, skrev vi. I enkelte andre land har derimot sorten klart seg bra. Hvis det blir tillatt å importere plantene, vil de populære jordbærene gjenoppstå på våre kanter :-)
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode