Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 562929cd79d6d5b3bdcbf8a6a9e68f23

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Liernett sjekket prisene til fem butikkjeder i går.

Hos Kiwi, Lierbyen var prisen kr 38.95, men ingen ansatte kunne oppgi leverandør. Hos konkurrenten REMA 1000, Lierbyen derimot, med pris pr kurv på 39.90, er jordbærkassene merket med en lokal leverandør, Tore Stokke Reistad.

Når vi ringer opp Stokke, synes han at det er fint at bærene hans er kommet i en av de lokale butikkene. - Men vi har ikke kontroll på hvor bærene havner, siden vi leverer til Bama og Gartnerhallen, sier han.

Stokke håper at det vil bli mindre nedbør framover, selv om det ikke er noen krise foreløpig med tanke på råte. Fra 15-20 grader er ideelt. Med hensyn til råte er det mest kritisk under blomstringsperioden, understreker han.

Jordbærprodusenten på Reistad har ca 60 da areal med jordbær. Siden han startet med jordbørproduksjon for 30 år siden har han i hovedsak hatt stor nytte av den gode plukkere fra Polen. Nå har han cirka 40 plukkere som har fra ett til 21 års erfaring som plukker på gården i Lier. Stokke selger ikke bær ved veien.

Hver sommer selges det bær både ved Lyngåskrysset ( ved KIWI og ved innkjøringen til Lyngåsbanen) og på Tranby, mot Motorveien. Det er ikke lett å får rede på hvor bærene er produsert. Den svært så hyggelig kvinnen som i går satt ved innkjøringen til Lyngåsbanen. kunne ikke formidle noe som helst om prodesenten, selv om Liernett prøvde seg med fingerspråk og pekte i alle retninger mot gårder i Lier som eventuelt kunne være leverandør. Men plakatene fortalte i hvert fall at det var norske bær. Prisene pr kurv var på stive 50 kr, men med kvantumsrabatt var det noe å spare

MEGA på Tranby var prisen 39,90 og på RIMI på Heggtoppen 39.40 på norske bær, Ingen av butikkene kunne oppgi leverandør. Jordbærprodusent Tore Stokke sier at kassen skal være merket med navn på produsent, men at merkelappene kan falle av underveis til butikken.

Hos Spar-butikken VANGEN MAT i Sylling tar de inn bær fra Myhrene i Sylling. - Prisen er høy, 49.90 pr kurv, innrømmer Odd Arne Vangen, - men det skyldes lite bær fra vår leverandør, sier han.

Og mer nedbør i dag fører neppe til særlig innhøsting, så noe særlig fall i prisene kan vi ikke regne med. - Ingen er tjent med så lave priser som ned mot 10 kr kurven, mener Tore Stokke. - Ingen kan produsere for en så lav pris. Folk har så god råd at jeg heller ikke tror at det betyr så mye at prisen etter hvert vil ligge på ca 25-30 kroner kurven. Og så er det jo sunt å spise jordbær, sunnere enn mye annen dessert.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode