Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1a2e776418d3ce470c29ea8914d64851

Så skinte sola igjen

Salatprodusentene Anders Hørthe og John Gunnar Swang i Sylling fikk det hektisk etter de store nedbørsmengdene -

Anders Hørthe og John Gunnar Swang samarbeider om salatproduksjonen. Over 60 millimeter nedbør på få dager var i det meste laget for grønnsaksdyrkerne i Lier, men varmen førte til rask produksjon og stor leveranse.

Det er noe mer sandholdig jord på jordene til Svang gård ned mot Holsfjorden, så produktene har tålt de store nedbørsmengdene bedre enn mange andre steder. Varmen etter så mye regn førte til en slags eksplosiv vekst.

- Det ble produsert og levert for fullt både fredag og lørdag, fortalte Anders Hørthe i går, da Liernett møtte han og Swang på sistnevntes jorder ned mot Holsfjorden.

Selv om det blir en del sol de nærmeste dagene med temperaturer mellom 16 og 18 grader i Lier, er det ventet mer regn i følge yr.no fra fredag igjen. Men nedbørsmengdene blir langt mer beskjedne enn i forrige uke.

Anders Hørthe, John Gunnar Swang, Arne Kristoffer Enger og Simen Myhrene har inngått et DA-selskap. Det innebærer utstrakt samarbeid, der Simen Myhrene har spesialisert seg på bærproduksjon, i første rekke jordbær, mens de andre har satset på salatproduksjon og kål.

Foruten på det aller meste av areal i Sylling har de produksjon av isbergsalat ved Grimstad på ca 70daa og ved Sarpsborg på 50daa. De har tatt ukentlig turer dit for inspisere produksjonen, men har flinke medarbeidere til å drive der, som de har i Sylling.


Arbeidsleder i Sylling er Katarsyna Staszewska ( forgrunnen), kalt Kasia, av både arbeidsgivere og kolleger. Den blide polske ungdommen skal gifte seg i høst. Kjæresten min jobber der oppe, sier hun og peker opp mot Myhrene. Som flere år før har hun jobbet i Sylling siden vårparten. Hun kan ikke love at hun vender tilbake neste år. Den humørfylte ungdommen, som ikke snakker særlig norsk, men uttrykker seg på engelsk, vil nok bli savnet -

På Hørte Gård produseres det 15 forskjellige produkter i perioden 15 mai til slutten av oktober. Eksempelvis tar det tar det Rukkolisaleten 35 dager fra utplanting til innhøsting

Her forteller Anders Hørthe om salatproduktene:

http://www.frukt.no/gronne-fakta/film1/oppskrifter/produksjon-av-salater/

Terje Nærstad, som produserer på dette jordet ved utløpet av Lierelva, sier at det blir et begrenset tap. Lierelva gikk ikk over sine bredder. Årsaken til at plantene her blir stående i vann her er at det blir et statisk trykk fordi det er leire på berggrunn, forklarer han.

Et par fiskere var ikke særlig optimistiske - Elva er for grå, sa de. Kanoen er en av kanoene som ble benyttet av elever i 7. klasse og foeldrene deres ved Gullaug skole. Foreldrene arrangerte klasseavslutning på Skapertjern. En innlagt kanopadling fra Lierbyen og til utløpet av Lierelva ved Gullaug skole ble en svært fuktig affære. De store vannmengdene i Lierelva forårsaket både strøm og drivende greiner langs elva. Noen veltet i de innleide speiderkanoene, men det var ingen dramatikk, forsikret en av foreldrene.

Bildene under, som ble tatt på ettermiddagen på lørdag (pinseaften) skulle hva illustrere hva de de fuktige dagene i forrige uke ført til.

1/5 (aamotbrua-1600x1200.JPG)
2/5 (delekant_vannsprut-1600x1200.JPG)
3/5 (lierelva_v_gullaug_skole-1600x1200.JPG)
4/5 (rekordnedboer-1600x1200.JPG)
5/5 (solbergdammen-1600x1200.JPG)
Forrige artikkel:Heggsjø i KjekstadmarkaNeste artikkel:En sammensveiset gjeng
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode