Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vaffelkarusellen Ingrid testet

Ole Myhrene og Åge Kålhus i Sylling har virkelig noe å tilby store arrangementer i Lier og nabokommunene.

Oppfinnerne og eierne har startet eget firma, Altan AS.

Søndag ble gjester invitert til hagen til Ingrid og Ole Myhrene, et par hundre meter fra gården, for å innvie den gassdrevne vaffelmaskinen. I går ble det en ny test, da sønnen Simen Myhrene på vegne av Myhrene AS arrangerte Åpen dag på gården for kolleger fra hele Østlandet.

- Hvor lenge har dere jobbet med den, Ole Myhrene? - Jeg har tenkt på dette i mer en 20 år, men først nå når jeg er pensjonist kan jeg bruke tid. Åge Kålhus er i samme situasjon. Han er snart pensjonist og lyst til å gjøre noe annet.

- Hvor mange timer har denne jobben krevd? - Timer teller vi ikke, men vi har foretatt en del reising til Polen og Sverige. Selve maskinen har vi fått produsert i Polen. Jernene er produsert i Sverige.

- Hvilket beløp har Altan AS investert i den? - Det er med dette som med en hobby. Noen skryter av den dyre børsa eller vil ikke si noe om hva jakta koster. Vi har ikke summert verken timer eller kroner. Tankearbeid er vanskelig og kvantifisere.

- Regner dere med at JordBæreventyret dekker investeringen - eller har dere en annen sponsor? - Vi låner den gratis ut til Jordbæreventyret. Orgelkomiteen vil benytte det, men røre og gass må de bekoste. Vi har ingen sponsor, tidligere prøvde jeg litt med Meieriene og eggprodusentene, men jeg tror ikke de forsto ha det dreide seg om.

- Kan det bli aktuelt å leie den ut til andre arrangementer? - Vi tenker oss en form for leie. Vi har laget to stykker, så noe må vi gjøre. Dersom begge går, er det jo seks vafler i minuttet. Det må selvfølgelig være arrangement av en viss størrelse.

- Regner med vaffelkarusellen er oppkalt etter Ingrid Myhrene , som sikkert steker gode vafler. Stemmer det eller er det 8-åringen som bor på Skaugum? - Ja, den har fått navnet etter kona. Vi hadde tenkt å ha avduking på Ingrids bursdag den 20 mai, men det ble for hektisk.

- Kan den bli leid ut? - Det bør være arrangemement av en viss størrelse. Men arrangøren må mikse røra selv, sier Ole Myhrene med et smil.

Er vaffelkarusellen noe for Lier IL og Liungen IF som er arrangører for to store fotballturneringer for hundrevis av lag?

Åpen dag.

Kunder for Myhrene AS ca 50 til 100 personer fra nær og fjern møtte i går på det årlige treffet på gården. Det var i foredrag i Kirkestua. Deretter ble det kaffe og vafler fra Vaffelkarusellen Ingrid, der oppfinnerne Åge Kålhus og Ole Myhrene (på bildene under) ikke hadde problemer med å servere nok vafler tydeligvis. Og jordbærsyltetøy var det også nok av - fra gården der et nytt JordBæreventyr starter den 7. juli.

Så ble det en tur bort til åkrene for å studere hagetunnelene og plantene.

Myhrene AS er ledende innen salg av dekkesystemer til frukt og bær i Norge. Gjennom mange år har Myhrene opparbeidet kunnskap og erfaring med sin egen produksjon av bær, så kompetanse på på produkter og løsningene er høy.

Myhrene AS tilbyr ulike dekkesystemer til frukt og bær. Sammen med produsentene er systemene videreutviklet for norske forhold.

Firmaet er norsk agent for engelske Haygrove  (hagetunnel) som er godt synlige når du kommer kjørende mot Sylling. Engelskmannen Tim Crossman har møtt Ole Myhrene uttallige ganger de siste. - Hagetunnelen er nå solgt til 40 land, fortalte Crossum til Liernett. Her demonstrerer Crossum systemet for interesserte gjester under gårdagens Åpen dag.

Her er det Simen Myhrene som viser hvordan tunnelene reguleres.


Plasttunnel designet som et drivhus. Her viser Turid Myhrene en liten plasttunnel. Den selges i tre og fire meters bredde og to meter mellom bøylene. Den kan bli et godt alternativ for hobbydyrkere. Med en høyde på to meter også på ytterveggene bli arealet godt utnyttet og vonde rygger kan unngås. Fimate Myhrene AS forhandler også denne nye typen små drivhus.

Andreas Kuisl fra Tyskland, representant for firmaet Peilenc, viser hvordan man jobber profesjonelt med en elektrisk drevet beskjæringssaks. - Derfor er den er miljøvennlig og har utslipp lik null, forteller kollega Olav Sagen fra Odal. ( tv på bildet under)

Les mer om Myhrene AS og produksjonen her: http://www.myhrene.no/  

Jordbæreventyret Sylling

1 kommentar

Torsdag 7. juni 2012 21:40: Hans Olaf
Gleder meg til å se "Ingrid" i aksjon under Jordbæreventyret :)

Hans Olaf

Flere saker fra arkivet

Klart for frilandsbæra

Myhrene i Sylling starter opp med leveringen denne uka.

Først ute?

Liernett lot seg friste av de nydelige jordbærene som unge Elise Aas Myhrene solgte på søndag --

Jordbærkongen får bygdeutviklingspris

Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2010 i Buskerud går til Simen A. Myhrene fra Sylling for nyskapende innsats. Prisen, som er på 50.000 kroner, deles ut i dag.

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Norske jordbær, men hvilken sort?

Få butikkansatte, som vi var i kontakt med idag, kunne svare presist på det, men produsentene Egge Gård og Myhrene i Sylling er nøye med informasjon til butikkene --

Jordbærplanter ble flyttet

- Vi flytter 6000 planter hit, sa Jordbærkongen Simen A Myhrene i spissen for en dugnadsgjeng for JordBæreventyret gjorde jobben på jordet ned mot Svangstrand i dag.

Jazzfolket i Sylling inviterer

Magnolia jazzband med solist Anne Marte Slinning spiller i Sylling kirke tirsdag kveld.

Trolsk stemning

Ole Myhrene fra Sylling tok disse bildene i marka i påsken.

Jazz i Sylling

Ønskereprise med Magnolia jazzband i Sylling kirke

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Så skinte sola igjen

Salatprodusentene Anders Hørthe og John Gunnar Swang i Sylling fikk det hektisk etter de store nedbørsmengdene -

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Jordbærkonge, hekser og troll i Sylling

For fjerde gang var det eventyrstund da Jordbæreventyret inntok bygda øverst i Lier.

Jordbæreventyret

Runar Bye er en av flere som til sommeren vil slå et slag for å få i stand en festival i Sylling til det velsmakende bærets pris

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

Fire tusen Jordbær-eventyrere

Jordbæreventyret ble arrangert i Sylling for tredje gang med stor suksess og i strålende vær.

Svangstrand Beach Vannland

Denne helgen trenger man ikke dra til sydligere strøk for å oppleve strandaktiviteter og få sand mellom tærne.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

- Spis så mye dere vil

Slik var Jordbærkongens egne ord

Sju kilometer på skikortet

Sander (7) og pappa Fridtjof Myhrene fra Sylling var to av svært mange som kunne nyte de flotte løypene i helga

All grunn til å smile

Lofotværingen Trond Hellum fikk bekreftet dugnadsjelen i Sylling under Jordbæreventyret --

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

Jazz i Sylling

På grunn av dårlig kamerakapasitet og mangel på tid blir både bilder og reportasje fra bygdas årlige jazzbegivenhet svært mangelfull

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

Alle fant noe -

Lily Sandstrøm var en av mange som besøkte loppemarkedene i Sylling og i Lierbyen i dag. Det er nye muligheter på Lierbyen i morgen.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Pomp og prakt i Lier

Oppkjøringa i gang til promenadekonsert

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Fant røttene i Lier

For innpå 140 år siden utvandret mange liunger til Amerika. Noen av dem grunnla det lille stedet Leer i Michigan. For Linda Pletcher og sønnen Leif Christopherson Williams fra Leer ble et besøk i Lier en stor opplevelse.

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Velkommen til gårds, biskop

Onsdag ønsker sogneprest Frode Askekjær biskop Laila Riksaasen Dahl velkommen til gårds og til Sylling.

Ferske vafler ved busstopp

- Nå må vi snart slutte, jeg skal på tur, sier Ola Sylling (tv) til kameratene. Han har mest erfaring med slikt salg.

Spania vant Sylling-EM

Men Norge var ikke representert på Tines fotballskole i Sylling denne helga. Les hva Live Johannessen skriver om arrangementet her!

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Guttekonferansen- Ungdom mot Narkotika

Vi dro til en stand hvor vi møtte Magne Richardsen som er en aktiv deltager i UMN.

Klart for ny suksess

Styret for Jordbæreventyret samlet de frivillige for den siste informasjonen i aulaen ved Sylling skole i kveld.

Hvor mye får bøndene?

Her er oversikten over produksjonstilskuddet til bøndene i Lier

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Agent 25 på oppdrag i Sylling

På lørdag er det igjen klart for et nytt jordbæreventyr, og denne gangen kommer blant annet Agent 25, kjent fra Kometkameratene på NRK

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

Slik blir du rik

Opptil 4000 % fortjeneste på 25-35 år

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Ekte agurknytt

Helge Heen på Tuverud Gård gleder seg over solskinnsdager, for da griller folk og spiser mye agurk. I alt 190 tonn agurker dyrkes frem på gården i løpet av fire avlinger i året.

- Et godt lag

Det sier Espen Lahnstein (her th) om de som er foreslått nominerte for Lier Senterparti til kommunevalget.

Den gode Askeladden

Trollspillet til tranbymusikeren, Erik Eriksen, vises på Egge gård fredag og lørdag, begge dager kl. 20.00

Miljøvernprisen til vertsskapet på Vestre Renskaug gård

Miljøbevisst landbruk gir gevinst på mer enn en måte. Lier kommunes miljøvernpris gikk i år til Øystein Narjord og Tone Birgitte Bergflødt. Prisen ble overrakt av ordfører Ulla Nævestad. Og de fikk den for sitt miljøarbeid hvor de satser på økologisk produksjon, fornybar energi og bevaring av kulturlandskapet.

Jordbær under snøen

"Jordbæreventyret" delte rundhåndet ut fra fjorårets overskudd.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Raser mot SP s alkonei

Drammens Ventres Ståle Sørensen mener at Senterpartiet svikter distriktene når de ikke vil åpne for at siderbønder i Drammensregionen skal få selge varene sine fra gården.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Høsthilsen fra Bergsjøstølen

Sommermånedene er definitivt over for denne gang og høsten har allerede gjort et godt inntog her på 1084 moh. Jakt og fiske er på hell, og multer og bær har fått sin dødsdom av nattefrosten. Nå hviler roen over fjellheimen og skarvet har fått sitt første melisdryss. Vi på Bergsjøstølen vil gjerne ønske dere velkommen til en god opplevelse i en flott fjellheim som enda bærer høstens vakre farger.

Miljøbløff eller virkelighet?

Lier Everk garanterer at all strøm de leverer kommer fra ”de reneste fornybare energikilder”. Men stemmer det?

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Motocross i Lier på søndag

Pressemelding: Scahlaton Grand Prix er et tradisjonsrikt enduroløp og arrangeres i år for 9. gang --

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Tiårig liung med hovedrolle i ”Jakten på juleskurken”

Skuespillertalentet Martine fra Lierskogen får en hektisk førjulstid på scenen i Drammens Teater.

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Nalumpæra lyste i minnet

Til Bygdetunet på jakt etter en svunnen ungdom

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Grønn forbrukermakt – bruk den!

En kronikk om grønn forbrukermakt

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Livlig på Solberg Gård

Nærkontakten med husdyra var en viktig del av programmet, da Ingeborg Swang Sylling (på bildet) arrangerte sommerleir i forrige uke.

Radiobølger fra Garsjø

CQ CQ CQ (”seek you” når det uttales på engelsk). This is Lima Alfa 4 Alfa November Alfa

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

- Mye bedre dere!

Engasjementet var på topp hos instruktør Turid Jørgensen Rivrud som sammen med kollega Bent Bredesen og niendeklassingene ved Lierbyen skole øvde før premièren på årets musikal.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Støtter kulturen i Sylling

- Vi har fått en god spredning av søkere, sier Anders Hørthe, leder av fordelingsutvalget for overskuddet etter første år av "Jordbæreventyret".

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Statssekretæren på Nordal

- Vi måtte ha familieråd før vi tok en avgjørelse for at jeg skulle ta jobben, sier eplebonde Harald O. Buttedahl

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Over 90 med på skikarusell

Høydepunktet var premieutdelingen etter avlutningen i lysløypa i Øverskogen ----

Hyggelig på niendeklassenes friidrettsdag.

Hvert år møtes niendeklasser fra hele Lier for å konkurrere i friidrett. Stedet er Liers fineste om ikke eneste anlegg for friidrett – Sylling. I år var det nok Tranby som stjal mye av showet. Det jeg satte mest pris på var det gode været og den fine stemningen. Mange hyggelige unge, i ikke for alvorlig konkurranse.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Sylling Ysteri - kapittel 3

Kap. 3 Avsluttende del