Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e98e064c8e86e6fdd7ab775407267d5c

Vaffelkarusellen Ingrid testet

Ole Myhrene og Åge Kålhus i Sylling har virkelig noe å tilby store arrangementer i Lier og nabokommunene.

Oppfinnerne og eierne har startet eget firma, Altan AS.

Søndag ble gjester invitert til hagen til Ingrid og Ole Myhrene, et par hundre meter fra gården, for å innvie den gassdrevne vaffelmaskinen. I går ble det en ny test, da sønnen Simen Myhrene på vegne av Myhrene AS arrangerte Åpen dag på gården for kolleger fra hele Østlandet.

- Hvor lenge har dere jobbet med den, Ole Myhrene? - Jeg har tenkt på dette i mer en 20 år, men først nå når jeg er pensjonist kan jeg bruke tid. Åge Kålhus er i samme situasjon. Han er snart pensjonist og lyst til å gjøre noe annet.

- Hvor mange timer har denne jobben krevd? - Timer teller vi ikke, men vi har foretatt en del reising til Polen og Sverige. Selve maskinen har vi fått produsert i Polen. Jernene er produsert i Sverige.

- Hvilket beløp har Altan AS investert i den? - Det er med dette som med en hobby. Noen skryter av den dyre børsa eller vil ikke si noe om hva jakta koster. Vi har ikke summert verken timer eller kroner. Tankearbeid er vanskelig og kvantifisere.

- Regner dere med at JordBæreventyret dekker investeringen - eller har dere en annen sponsor? - Vi låner den gratis ut til Jordbæreventyret. Orgelkomiteen vil benytte det, men røre og gass må de bekoste. Vi har ingen sponsor, tidligere prøvde jeg litt med Meieriene og eggprodusentene, men jeg tror ikke de forsto ha det dreide seg om.

- Kan det bli aktuelt å leie den ut til andre arrangementer? - Vi tenker oss en form for leie. Vi har laget to stykker, så noe må vi gjøre. Dersom begge går, er det jo seks vafler i minuttet. Det må selvfølgelig være arrangement av en viss størrelse.

- Regner med vaffelkarusellen er oppkalt etter Ingrid Myhrene , som sikkert steker gode vafler. Stemmer det eller er det 8-åringen som bor på Skaugum? - Ja, den har fått navnet etter kona. Vi hadde tenkt å ha avduking på Ingrids bursdag den 20 mai, men det ble for hektisk.

- Kan den bli leid ut? - Det bør være arrangemement av en viss størrelse. Men arrangøren må mikse røra selv, sier Ole Myhrene med et smil.

Er vaffelkarusellen noe for Lier IL og Liungen IF som er arrangører for to store fotballturneringer for hundrevis av lag?

Åpen dag.

Kunder for Myhrene AS ca 50 til 100 personer fra nær og fjern møtte i går på det årlige treffet på gården. Det var i foredrag i Kirkestua. Deretter ble det kaffe og vafler fra Vaffelkarusellen Ingrid, der oppfinnerne Åge Kålhus og Ole Myhrene (på bildene under) ikke hadde problemer med å servere nok vafler tydeligvis. Og jordbærsyltetøy var det også nok av - fra gården der et nytt JordBæreventyr starter den 7. juli.

Så ble det en tur bort til åkrene for å studere hagetunnelene og plantene.

Myhrene AS er ledende innen salg av dekkesystemer til frukt og bær i Norge. Gjennom mange år har Myhrene opparbeidet kunnskap og erfaring med sin egen produksjon av bær, så kompetanse på på produkter og løsningene er høy.

Myhrene AS tilbyr ulike dekkesystemer til frukt og bær. Sammen med produsentene er systemene videreutviklet for norske forhold.

Firmaet er norsk agent for engelske Haygrove  (hagetunnel) som er godt synlige når du kommer kjørende mot Sylling. Engelskmannen Tim Crossman har møtt Ole Myhrene uttallige ganger de siste. - Hagetunnelen er nå solgt til 40 land, fortalte Crossum til Liernett. Her demonstrerer Crossum systemet for interesserte gjester under gårdagens Åpen dag.

Her er det Simen Myhrene som viser hvordan tunnelene reguleres.


Plasttunnel designet som et drivhus. Her viser Turid Myhrene en liten plasttunnel. Den selges i tre og fire meters bredde og to meter mellom bøylene. Den kan bli et godt alternativ for hobbydyrkere. Med en høyde på to meter også på ytterveggene bli arealet godt utnyttet og vonde rygger kan unngås. Fimate Myhrene AS forhandler også denne nye typen små drivhus.

Andreas Kuisl fra Tyskland, representant for firmaet Peilenc, viser hvordan man jobber profesjonelt med en elektrisk drevet beskjæringssaks. - Derfor er den er miljøvennlig og har utslipp lik null, forteller kollega Olav Sagen fra Odal. ( tv på bildet under)

Les mer om Myhrene AS og produksjonen her: http://www.myhrene.no/  

Forrige artikkel:Med falske skilt og uten førerkortNeste artikkel:Helt unike bilder fra et kjent hus
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 7. juni 2012 21:40: Hans Olaf
Gleder meg til å se "Ingrid" i aksjon under Jordbæreventyret :)

Hans Olaf
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode