Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4d4e22e8f288aab1f5d7a5d59d092add

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Dette er ingen vanlig og tradisjonell gård, men en gård som er noe helt for seg selv.

Hjerterom
Det er ikke mange sekundene du trenger å være på denne gården for å føle deg velkommen. Da Liernett kom ble vi tatt i mot med åpne armer og en servering av god mat, kaffe og kaker i svært hyggelige omgivelser. Etterfulgt av dette kom det lange fine samtaler og omvisning i deres flotte lokaler.


Tone lager til fantastisk mat for oss.

En annerledes bakgrunn
Gården drives av Øystein Narjord og Tone Birgitte Bergflødt, Øystein har jobbet mange år i IT-Bransjen mens Tone har hatt 15 år med jobb i bank. Det er Tone som er odelsjenta og har overtatt gården etter sine foreldre.
- Vi ønsket ikke å være noen tradisjonelle bønder, men vi ønsket og gjøre noe annerledes. Her har vi arrangert alt, fra psykodrama kurs til malekurs. Nå for tiden har vi Yogakurs her på gården.

Øystein hjelper til med plukking av jordbær og tomater.

Økomat
Nå er det økologisk mat som gjelder og maten er virkelig noe og skryte av.
- Vi lager ekte økologisk mat helt fra bunn av, vi har valgt og satse mest på pølser og karbonader da dette er god mat de fleste av oss liker.
En ting er sikkert, det er at denne maten skiller seg ut fra de tradisjonelle pølsene og karbonadene. Dette er mat dere kan spise med svært god samvittighet for den er naturlig og sunn.
Pølsa kan serveres til barn, og med en pølse får de i seg all den næringen de trenger for dette er et fullverdig måltid. Innholdet er økologisk storfekjøtt kuene har beitet i ravinedalene i Lier eller i Finnmarka og disse kuene er gresspisende noe som gir den ekstra gode og naturlige smaken på kjøttet. Pølsen er videre fylt med sellerirot, gulrot, løk, kålrot, hvitløk og tyttebær. Det er tyttebærene som er valgt som konserveringsmiddel i pølsen. Vi testet pølsa på en gutt i alderen 3 år og han likte den veldig godt.
Hamburgerne deres er laget på det samme økologiske kjøttet og er av like god kvalitet som pølsa, denne ble servert med en god naturlig urtedressing, grønnsaker og et hjemmelaget grovt hamburgerbrød.
Maten er til salgs, du kan reise ned til Renskaug gård og kjøpe disse fantastiske varene, og det er en mulighet det lønner seg å benytte seg av.

Husrom
Tomten er stor og inneholder flere hus, blant annet, et selskapslokale som du kan leie. De ansatte på Renskaug gård lager all maten for deg og serverer den til gjestene. Det er også mulig å leie rom for de som ønsker å overnatte..

Resepsjonen i hyggelig omgivelser ved utleierommene.

Bildene hennes får du aldri
En ting det er lett og legge merke til på veggene, er en rekke malerier som virkelig har fått et strøk av en kunstnerisk hånd. De fleste av disse bildene er det Tone som har malt, men bildene de er ikke til salgs.
- Et bilde er det flere som har lagt inn bud på og vist interesse for, men nå har jeg satt prisen så høyt at jeg er sikker på at jeg får beholde det selv.
For gjestenes del kan de nok være veldig glade for at bildene henger trygt på veggen og pynter flott opp.

En hyggelig sittegruppe i et av lokalene, det store bildet i bakgrunn er det Tone har fått bud på.

Matsal der flere av Tones bilder pynter opp veggen.

Kafe
På gården finner du også en trivelig kafè, der du kan slappe av og nyte de hyggelige omgivelsene.


Inne i dette huset finner dere Øystein og Tones hyggelige kafe.

Lyst til å ta turen på gården? Da har du en gylden mulighet den 20. oktober klokken 18:00 , for da blir det mat og monolog på Renskaug Vertsgård i samarbeid med Brageteatret. Billetter kan du kjøpe på:  www.brageteatret.no

Jeg er helt sikker på at jeg skal tilbake til denne fantastiske gården ikke bare på grunn av gården, men like mye grunnet de som eier det, to unike sjeler.

Forrige artikkel:Over 20 000 til kreftsakenNeste artikkel:I verdenseliten
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode