Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c84a22c1c601929bda4b13d5562e5231

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Det at By the Way Lier Sør, som er det fulle og hele navnet, inngår i Marché-kjeden er ikke uten videre klart, og det blir ikke lettere av at Marché nord ligger ved sørgående E-18, mens restauranten på sørsiden betjener den nordgående trafikken, men så er det som kjent heller ikke alltid lett å finne ut av hvordan saker og ting er hos Marché. Fortsatt sliter kundene med å forstå konseptet.

By the Way Lier Sør ligger tett ved et av Liers største og vanskeligste veikryss.

Mens halvsøsteren på nordsiden av E-18 gikk til topps i den populære DHL-guiden over spisesteder langs hovedveiene i Norge, måtte lillesøster ved bilbutikkene klare seg med én stjerne. Til gjengjeld kan man der i gården skryte av å ha Liers eneste motell. Motellet ble for øvrig landskjent da det ble kjent at prostituerte benyttet rommene til næringsvirksomhet.

Fra Nettavisen 1.4.2005:
Motellet By The Way Lier Sør på Kjeldstad, to og en halv kilometer nord for Drammen, har lenge vært i politiets søkelys. Spaning ved motellet har avslørt at utenlandske kvinner bruker stedet som base og at salget av seksuelle tjenester er økende, melder NRK Buskerud.


I Lier kommune ser de med økende misnøye på aktiviteten, men kommunalsjef Bjørn Harry Støle er usikker på hva kommunen kan gjøre for å få bukt med problemet. Et mulig sanksjonsmiddel er å inndra skjenkebevillingen.

Administrerende direktør Per Ottosen i By The Way sier ifølge NRK at de er kjent med at det foregår sexsalg fra motellet, men at det er vanskelig å gjøre noe med dette, fordi det er vanskelig å skille prostituerte fra vanlige gjester.

Av hensyn til motellgjestene (De av dem som overnatter. Red. anm.) bys det på frokost fra kl. 07.00 til 11.00. Dermed er By the Way Lier Sør et av de få stedene i Lier hvor man kan få et skikkelig måltid tidlig på dagen.

Den enkle frokosten koster 49 kroner.

De tre frokostalternativene er tilgjengelige også for andre enn overnattingsgjestene. Den enkle frokosten (Egg og bacon-rundstykke og kaffe, kr. 49) som det lokkes med på utsiden, og spis-alt-du-orker frokostbuffeten til kr. 128, som møter en inne. Den foretrekkes av folk med skikkelig morgenappetitt. I tillegg tilbys en 119-kroners ’sjåførfrokost’ som består av kolesteroldriverne stekte poteter, egg, bacon, brød og kaffe.  Lastebilsjåfører og stressete forretningsfolk med PC på bordet utgjør en vesentlig del av gjestene.

Selvbetjeningsfrokosten koster 128 kroner.

Marché betyr handletorg. Forskjellige bønder kommer med sine varer, og man og plukker noe her og noe der. Utvalget endrer seg etter sesongen, og det blir på samme måte her hos oss. "På Marché serverer vi alltid kjøtt, fugl eller fisk, deretter velger man selv grønnsaker, salater og annet tilbehør etter ønske og pris, akkurat som på handletorget."
Så enkelt, så enkelt, men ikke enkelt nok for gjestene.

Etter frokost overtar Marché-konseptet, eller rettere sagt en Marché-hybrid med litt Marché og litt av det gamle konseptet. For å gjøre det enklere og rimeligere for kundene, tilbys det en ukemeny med billige og lite spennende middagsretter. Avhengig av ukedag er det kjøttpudding, fiskepudding, pølsegryte og lapskaus. Dessert og kaffe er inkludert. At maten stort sett lages mens gjestene venter, er et pluss, selv om det noen ganger tar litt tid.

Øvrige middagsretter koster fra 139 til 169 kroner. Vi merket oss fjellørret til 164, fersk laks til 159 og rødspette som også koster 159 kroner.

Som tilbehør til middagsrettene er salat og grønnsaker inkludert, men bare hvis det legges på tallerkenen, ellers ikke – uansett mengde. Da koster salaten 83 eller 114 kroner, avhengig av tallerkenstørrelsen, men ikke av hvor mye man forsyner seg med.

Drikke til maten:
Fristende flasker med Lier-Eple ligger nedgravd blant isbiter og virker lovende på varme dager. Prisen er imidlertid ikke oppgitt på noen av stedets mange tavler. Det er heller ikke prisen på andre drikkevarer fra flaske eller dispenser, så gjestene får nok en overraskelse.

Eksteriør og interiør:
Burgunderrøde og sterkt falmete A-taket har fått et strøk maling i løpet av året, men By the Way Lier Sør har vært i bruk lenge og mye er modent for fornyelse. 
 
En annen av de få endringene vi ellers observerte, er at Marchés typiske storforstørrelser av næropptak har erstattet veggmaleriene som har hengt høyt oppe under taket og vist fredelige og solrike scener fra tilnærmet lokalt landbruksmiljø.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 6. desember 2010 07:50: MDM
Ulovlig prostitusjon på By the Way godt kjent fra før. Ikke lett å stoppe. Hva det har med restaurant å gjøre?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode