Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Det at By the Way Lier Sør, som er det fulle og hele navnet, inngår i Marché-kjeden er ikke uten videre klart, og det blir ikke lettere av at Marché nord ligger ved sørgående E-18, mens restauranten på sørsiden betjener den nordgående trafikken, men så er det som kjent heller ikke alltid lett å finne ut av hvordan saker og ting er hos Marché. Fortsatt sliter kundene med å forstå konseptet.

By the Way Lier Sør ligger tett ved et av Liers største og vanskeligste veikryss.

Mens halvsøsteren på nordsiden av E-18 gikk til topps i den populære DHL-guiden over spisesteder langs hovedveiene i Norge, måtte lillesøster ved bilbutikkene klare seg med én stjerne. Til gjengjeld kan man der i gården skryte av å ha Liers eneste motell. Motellet ble for øvrig landskjent da det ble kjent at prostituerte benyttet rommene til næringsvirksomhet.

Fra Nettavisen 1.4.2005:
Motellet By The Way Lier Sør på Kjeldstad, to og en halv kilometer nord for Drammen, har lenge vært i politiets søkelys. Spaning ved motellet har avslørt at utenlandske kvinner bruker stedet som base og at salget av seksuelle tjenester er økende, melder NRK Buskerud.


I Lier kommune ser de med økende misnøye på aktiviteten, men kommunalsjef Bjørn Harry Støle er usikker på hva kommunen kan gjøre for å få bukt med problemet. Et mulig sanksjonsmiddel er å inndra skjenkebevillingen.

Administrerende direktør Per Ottosen i By The Way sier ifølge NRK at de er kjent med at det foregår sexsalg fra motellet, men at det er vanskelig å gjøre noe med dette, fordi det er vanskelig å skille prostituerte fra vanlige gjester.

Av hensyn til motellgjestene (De av dem som overnatter. Red. anm.) bys det på frokost fra kl. 07.00 til 11.00. Dermed er By the Way Lier Sør et av de få stedene i Lier hvor man kan få et skikkelig måltid tidlig på dagen.

Den enkle frokosten koster 49 kroner.

De tre frokostalternativene er tilgjengelige også for andre enn overnattingsgjestene. Den enkle frokosten (Egg og bacon-rundstykke og kaffe, kr. 49) som det lokkes med på utsiden, og spis-alt-du-orker frokostbuffeten til kr. 128, som møter en inne. Den foretrekkes av folk med skikkelig morgenappetitt. I tillegg tilbys en 119-kroners ’sjåførfrokost’ som består av kolesteroldriverne stekte poteter, egg, bacon, brød og kaffe.  Lastebilsjåfører og stressete forretningsfolk med PC på bordet utgjør en vesentlig del av gjestene.

Selvbetjeningsfrokosten koster 128 kroner.

Marché betyr handletorg. Forskjellige bønder kommer med sine varer, og man og plukker noe her og noe der. Utvalget endrer seg etter sesongen, og det blir på samme måte her hos oss. "På Marché serverer vi alltid kjøtt, fugl eller fisk, deretter velger man selv grønnsaker, salater og annet tilbehør etter ønske og pris, akkurat som på handletorget."
Så enkelt, så enkelt, men ikke enkelt nok for gjestene.

Etter frokost overtar Marché-konseptet, eller rettere sagt en Marché-hybrid med litt Marché og litt av det gamle konseptet. For å gjøre det enklere og rimeligere for kundene, tilbys det en ukemeny med billige og lite spennende middagsretter. Avhengig av ukedag er det kjøttpudding, fiskepudding, pølsegryte og lapskaus. Dessert og kaffe er inkludert. At maten stort sett lages mens gjestene venter, er et pluss, selv om det noen ganger tar litt tid.

Øvrige middagsretter koster fra 139 til 169 kroner. Vi merket oss fjellørret til 164, fersk laks til 159 og rødspette som også koster 159 kroner.

Som tilbehør til middagsrettene er salat og grønnsaker inkludert, men bare hvis det legges på tallerkenen, ellers ikke – uansett mengde. Da koster salaten 83 eller 114 kroner, avhengig av tallerkenstørrelsen, men ikke av hvor mye man forsyner seg med.

Drikke til maten:
Fristende flasker med Lier-Eple ligger nedgravd blant isbiter og virker lovende på varme dager. Prisen er imidlertid ikke oppgitt på noen av stedets mange tavler. Det er heller ikke prisen på andre drikkevarer fra flaske eller dispenser, så gjestene får nok en overraskelse.

Eksteriør og interiør:
Burgunderrøde og sterkt falmete A-taket har fått et strøk maling i løpet av året, men By the Way Lier Sør har vært i bruk lenge og mye er modent for fornyelse. 
 
En annen av de få endringene vi ellers observerte, er at Marchés typiske storforstørrelser av næropptak har erstattet veggmaleriene som har hengt høyt oppe under taket og vist fredelige og solrike scener fra tilnærmet lokalt landbruksmiljø.

Liers spisesteder

1 kommentar

Mandag 6. desember 2010 07:50: MDM
Ulovlig prostitusjon på By the Way godt kjent fra før. Ikke lett å stoppe. Hva det har med restaurant å gjøre?

Flere saker fra arkivet

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Griller for kreftsaken

Marché Restaurant har ingen standard prisliste på sin stand under Lierdagene. De tar derimot donasjoner til Kreftforeningen, noe som ga hele 14 000 kroner til kreftsaken lørdag.

Vi besøker Liers spisesteder: Lierkroa

Lierkroa er bygdas over tid mest kjente spisested. Navn og eiere har skiftet, og den opprinnelige lille bua er for lang tid siden blitt erstattet av et godt besøkt serveringssted med et hundretall sitteplasser.

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Vi besøker Liers spisesteder: Chili Pizza

I matrekka på Liertoppen ligger det kanskje mest internasjonale spisestedet i hele Lier. Menyen omfatter retter fra India til Mexico og fra Kina til Europa via Midtøsten.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Stig inn

Det er bord og stoler i lokalet, men det meste av virksomheten er basert på henting eller utkjøring.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Vi besøker Liers spisesteder: Zomin Takeaway

Fra høyrefløyen i den lille drosjebua ved meierigården i Lierbyen selges det spennende sushi- og thairetter.

Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria

Godt utvalg, interesserte medarbeidere og et akseptabelt prisnivå er noe av det som gir Lierskogens italienske spisested en sikker plass blant Liers beste spisesteder.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Max minus publikum

Hva er galt med det skjeve, grønne huset ved E-18. I dag åpnet hamburgerrestauranten Max med én kunde ved disken.

Vi besøker Liers spisesteder: Bertel O. Steen

Kafeen i annen etasje i bilforretningen ved E-18 er kanskje Liers minst kjente serveringssted.

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Best mat på Kjellstad

Marchè, Lier er kåret til beste veikro på strekningen Oslo - Kristiansand - Stavanger.

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Sunn mat ved E-18

Den nyåpnete Marchè Bistro Lier Nord garanterer fersk tilberedt mat for både liunger og veifarende langs E-18 ---

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Stille dager på hamburgerkafeen

Hos Max ved den tidligere bomstasjonen på Kjellstad er trafikken mindre enn ventet.

Bunnpris gikk til bunns

Bunnpris, som har vært samboer med Marche i det skjeve grønne huset ved E-18, avvikler og gir 30 prosent på storparten av varebeholdningen.

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Vi besøker Liers spisesteder: ASVOs kafé

For ASVO på Kjellstad er kafédrift en av mange aktiviteter. Kafeens åpningstid gjør at det er lunsjservering som er mest aktuelt.

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Liers mest populære spisesteder

I en ny serie presenterer Liernett inntrykkene fra besøk på noen av bygdas overraskende mange serveringssteder.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

Liers nest farligste bussholdeplass?

Årene går uten at noen gjør noe for å bedre sikkerheten for passasjerene som bruker Liers nest farligste holdeplass.

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Våreventyret på Flya

Den vakre mogopen blomstrer nå op noen bare flekker --

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Tilbakeblikk: Liers serveringssteder

Blant Liernetts mange populære artikler er serien om Liers spisesteder blant de mest leste.

- Et spennende produkt!

- Her er det mye smak, skriver Aftenposten i dag og gir hele 85 poeng (av 100 mulige) til Egge Eplebrennevin fra Egge Gård i Lier.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Si din mening nå!

Send oss navnet på det serveringsstedet du foretrekker, og du kan få 500 kroner til dekning av neste regning.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Over 16 000 kroner til Zambia

Liungens Jenter 12 har samlet inn over 16 000 kroner til Fotballens barneby

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Andre julebrev fra Malaga

Hennummusikken ga for seks år siden boken ”Lier 2000” til den norske sjømannskirken i Calahonda, og deretter har folk kunnet se hvordan dagliglivet artet seg i Lier ved årtusenskiftet. Svært mange av bildene i boken stammer for øvrig fra Liernetts medarbeider Thorvald Lerberg.

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Siste sjanse: 500 kroner til deg?

Si hvilket spisested i Lier som er din favoritt, men gjør det i dag! Du kan vinne 500 kroner til dekning av neste regning.

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Ingen kommentarer?

Har verken Tonje Evju, Ap eller småpartiene noen mening om salget av Gullaug og følgene det får for kommunen?

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Brukt- og antikkmarked i Frogner Menighetshus

Samlere, nysgjerrige og vaffelspisere bør ta turen innom Frogner Menighetshus i dag og i morgen. Gjenstanden på bildet koster femti kroner, og det samme gjør to nystekte vafler med to kopper kaffe.

Suksess med cafè på Lier Musikkverksted

Fulle hus på gamle Hegg skole.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Søndag 9. mars er det igjen Nykjua-dagen

Drammens og Oplands Turistforening (DOT) og Norske Reserveoffiserers Forbund avd. Drammen arrangerer den tradisjonelle turen til Nykjua i Finnemarka for å markere trefningene under krigen der inne 10. mars 1945.

Over 841 000 kroner fra liungene

Liungenes bidrag nærmer seg 39 kroner per innbygger i Innsamlingsaksjonen, og Veslefrikk barnehage markerte FN-dagen med å selge sveler og kaffe til inntekt for aksjonen.

Merk deg navnet: Brokkolini

Etter regntunge dager brøt solen frem og skinte varmt over Gilhus Gartneri, der gartner Kirsten Ravnsborg Justad og Hans Bernhard Justad presenterte den nye grønnsaken, brokkolini.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Men fiskesesongen var ikke over.

Egentlig hadde jeg pakket fiskesakene pent vekk, men da en kompis ville ha meg med på tur klarte jeg ikke styre meg. Vi kastet oss i bilen og dro til Svartputt i Øverskogen. Dette er et svært greit sted å fiske middag. Ikke ligger det langt fra veien, og ikke er det vanskelig å få nok til en middag.

Statoil oppgraderer toalettene

Miljøriktige og bildeutsmykkede toaletter skal trekke flere kunder til den døgnåpne bensinstasjonen ved E-18.

Ikke så gøy på landet

I et kvart århundre har Lars Sørums samlinger hvilt i fred på en innleid låve. Hva bør gjøres?

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Kortreist mat i ”Grønne Lier”!

Senterpartiet vil at folk skal finne mest mulig av lokal og kortreist mat i mat-butikken sin! Det er bra for miljøet – gjør det lettere for de som produserer ma (...)

Halleien er lavprispolikk

Det hevder kulturkonsulent, Lillian Halvorsen (bildet), i Lier kommune i en kommentar til leieprisene i håndballhallene

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Gode naboer på banen

Vicki Daae og Bengt Johanesen er to av mange som kommer fra Asker for å spille på Holtsmark

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

En reise til tomheten

Når livet blir for komplisert

En god nyhet kommer sjeldent alene.

Ikke før har Sylling fått ny hall, så kommer nyheten om at det blir golfbane allikevel. De nye eierne har gjort et godt kjøp, og ønsker en bane for vanlige folk under motto ”GOLF FOR ALLE”. Prosjektleder Lars Hjorth, sier dette blir ett av de beste anlegg i Norge – om ikke det beste.

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

Siste loppemarked på Øverskogen?

I helgen ofret Roar Skjeggerud og femti andre innsatsvillige øverskauinger til sammen mange hundre timer for å skaffe samfunnshuset sårt tiltrengte inntekter.

Lite nytt fra eplefronten

Eplefestivalen arrangeres i år for nittende gang. Til neste års jubileum bør det komme en ansiktsløftning.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?