Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Liertoppen har nærmet seg de amerikanske handlesentrenes ”food court”-konsept, men er ikke kommet helt i mål. Mens amerikanerne oftest lar serveringsdiskene omkranse et torv hvor man kan velge bord helt fritt, er friheten noe mer begrenset i matrekka på Liertoppen, der møblene tydelig indikerer hvor det ene spisestedet slutter og det neste begynner. – Har vi lov til å sette oss hos naboen, spurte en forsiktig dame.

At Liertoppens hovedferdselsåre går mellom diskene og sitteplassene, er sikkert positivt for matlyst og omsetning, men noe sjenerende for gjestene. Skjønt, hvem vet? Fortauskafeer har jo også et trofast publikum.

Menyen er vist på store fargebilder over disken.

Som de fleste andre spisestedene på Liertoppen har Liertoppen Grill godt utvalg og slett ikke avskrekkende priser.

Selv om smørbrød både med og uten karbonade er innen rekkevidde, er tilbudet først og fremst basert på vestasiatiske retter med en forsiktig tilpasning til europeisk smak.

Tallerkenretter hos Liertoppen Grill.

Vi har spist Mix spyd (85 kroner) og Falafel (70 kroner). (Falafel er stekte kuler som vanligvis er laget av  kikerter og smaksforsterkende ingredienser. I Midtøsten er Falafel vanlig hurtigmat). Det var rask levering og rikelige porsjoner. Spydet ble servert med ris, mens det var pommes frites på falafeltallerkenen. Salat og dressing var med til begge rettene.

Litt mindre heldig var et bekjentskap med Samosa (25 kroner), som sannsynligvis var lynstekt på høy varme. Resultatet var at den smuldret opp og burde vært spist med skje.

Disken er full av lett eksotiske delikatesser.

Den rikholdige menyen, som framstår på store fargebilder over disken, omfatter også kebab i mange varianter. Bildene er innbydende og de ledsagende tekstene er stort sett feilfrie. Fullt så enkel var ikke kommunikasjonen om bestillingen, men et par språkproblemer ble løst da servitøren fikk assistanse fra en kollega.

Dessert kan man også få. Eplekake med Royal is og kaffe koster 39 kroner.

Drikkevarer:
En halvliterflaske mineralvann koster 25 kroner. Prisen gjelder også lettøl og Munkholm, men da i vanlige 0,33 liters flasker.

Eierforhold:
Innehaver er Mashan Hamid Zidan Kasab. Daglig leder er Mehrdad Rezaeikalaj.
 
Bedriften er registrert i juni 2006 og er dermed blant veteranene på Liertoppen, ”der gresset er grønt hele året”, men hvor leietakerne faller som høstløv hvis de ikke oppfyller forventningene.

Liers spisesteder Liertoppen

6 kommentarer

Onsdag 17. november 2010 09:44: Gustav
Var maten god? Fikk dere det dere forventet?
Står mye om menyen, restauranten og Liertoppen. Lite om det vi lesere faktisk lurer på. Nemlig: Går det ann å spise der?
Eventuelt terningkast på "opplevelsen"....
Torsdag 18. november 2010 09:57: Redaksjonen / Matmons
Takk til Gustav for forslag og spørsmål.

Liernett benytter ikke terningkast i omtalene av spisesteder. Årsaken er at vi tror leserne selv best kan gjøre seg opp en mening ut fra det vi skriver og fra eventuelle egne besøk.

Spørsmål om maten var god har vi besvart tidligere. Se for eksempel i kommentarfeltet under omtalen av Lierkroa: http://www.liernett.no/4872-vi-besoker-liers-spisesteder-lierkroa

Spørsmålene om vi fikk det vi forventet og om det går an å spise på Liertoppen Grill, besvarte vi allerede i ingressen: Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.
Torsdag 18. november 2010 18:49: Gustav
Vel.
Da er det vel mer en reklame for diverse spisesteder i Lier fremfor å gi en tilbakemelding om hva dere faktisk synes om stedet. Og det blir fort som deres overskrift sier: Dere besøker Liers spisesteder. OG det er det.
Ikke noe karakter og ikke noe svar på hva dere faktisk synes om maten. Altså.. Mer reklame for stedene enn fornuftige tilbakemeldinger til kunder.
Dette gir ihvertfall ikke meg noe godt eller dårlig råd om å dra til dette spisestedet.
Fredag 19. november 2010 10:29: Jørgen
Merkelig at Gustav må ha råd fra Liernett før han våger å spise ute. Hvorfor ikke ta sjansen selv? Etterpå kan han jo skrive om han liker stedet og maten han fikk. Liernett har jo sagt de vil ta inn lesernes erfaringer.
Mandag 22. november 2010 07:41: Skeptiker
Visste ikke at Lier har så mange spisesteder. Er det enda flere?
Onsdag 24. november 2010 15:56: Redaksjonen, Matmons
Lier har mange flere spisesteder enn de ni vi har omtalt til nå. Faktisk minst dobbelt så mange. Vi kommer ikke til å skrive om absolutt alle, men det vil komme nye omtaler hver annen uke en god stund fremover.

Flere saker fra arkivet

Vi besøker Liers spisesteder: Chili Pizza

I matrekka på Liertoppen ligger det kanskje mest internasjonale spisestedet i hele Lier. Menyen omfatter retter fra India til Mexico og fra Kina til Europa via Midtøsten.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Vi besøker Liers spisesteder: Stig inn

Det er bord og stoler i lokalet, men det meste av virksomheten er basert på henting eller utkjøring.

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Vi besøker Liers spisesteder: ASVOs kafé

For ASVO på Kjellstad er kafédrift en av mange aktiviteter. Kafeens åpningstid gjør at det er lunsjservering som er mest aktuelt.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Dødsulykke ved Liertoppen

En kvinne omkom etter en påkjørsel ved Liertoppen Kjøpesenter i dag tidlig, da det var ekstremt glatt på veiene i bygda.

På glatte veier med dårlige dekk

To personbiler kolliderte og flere lastebiler sto fast på det glatte føret i formiddagstimene. Bot på 12.000 til nederlandsk trailersjåfør.

Bilbrann og løs hest på E-18

Det oppsto store trafikale problemer etter at en hest skal ha blitt sluppet løs under en bilbrann ved Liertoppen.

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

- Et spennende produkt!

- Her er det mye smak, skriver Aftenposten i dag og gir hele 85 poeng (av 100 mulige) til Egge Eplebrennevin fra Egge Gård i Lier.

Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria

Godt utvalg, interesserte medarbeidere og et akseptabelt prisnivå er noe av det som gir Lierskogens italienske spisested en sikker plass blant Liers beste spisesteder.

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Baguett- og legotyveri

To østeuropeere stjal i ettermiddag baguetter på Liertoppen. I skiboksen deres fant politiet en mengde lego.

Nei til Liertoppen

Nina Johnsen, gruppeleder i venstre, sier at AS vinmomopoler "tråkker i bedet vårt

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Vi besøker Liers spisesteder: Lierkroa

Lierkroa er bygdas over tid mest kjente spisested. Navn og eiere har skiftet, og den opprinnelige lille bua er for lang tid siden blitt erstattet av et godt besøkt serveringssted med et hundretall sitteplasser.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Stordalen overtar Liertoppen

Mye tyder på at Petter Stordalen blir ny eier av Liers eneste kjøpesenter. OPPDATERT kl 15.10

Bilbrann ved Liertoppen

Politet er på vei til en bilbrann som ble meldt kl 2016

Vi besøker Liers spisesteder: Bertel O. Steen

Kafeen i annen etasje i bilforretningen ved E-18 er kanskje Liers minst kjente serveringssted.

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Fikk nok av russebråk i natt

Politiet måtte rykke ut til Liertoppen ved tretiden i natt fordi russen ødela folks nattesøvn.

To tyverier i ettermiddag

En lommebok forsvant på Nøste og en mann ble arrestert for tyveri på Liertoppen.

Ja eller nei til Liertoppen?

Det ser ut til at Liernetts lesere har et klart svar på spørsmålet

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Polåpning i august?

- Vi vil i løpet av april ha en klarere formening om når butikken på Liertoppen kan åpnes, sier Jens Nordahl, rådgiver i A/S Vinmonopolet til Liernett i dag

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Lier før og nå

"Du fikk ikke pizza på Saga Kafé" het en film som ble vist på sommerutstillingen på Lier Bygdetun for noen år siden. Men hvor lå den en gang så kjente og populære kafeen?

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Ikke flertall for Liertoppen?

Ordfører Ulla Nævestad presiserer at det ikke er klart om det er flertall for Vinmonopol på Liertoppen i Formannskapet.

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Rundjult på Liertoppen

Ble dratt ut av bilen av en fremmed mann og regelrett banket opp

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Max minus publikum

Hva er galt med det skjeve, grønne huset ved E-18. I dag åpnet hamburgerrestauranten Max med én kunde ved disken.

Slipp elgen frem

En viktig miljøpolitisk oppgave

Litauere tatt på Liertoppen

En foliert bag er kjekt å ha når du vil ta med ubetalte varer forbi butikkenes alarmsystemer.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Traff tilhenger som sto på E-18

En bil med tilhenger som sto i høyre kjørefelt på motorveien ved Liertoppen kan ha forårsaket et uhell i ettermiddag.

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Hadde show på Liertoppen

Onsdag drepte han ifølge politiet sin kone. Lørdag gikk han rundt i «Star Wars»-kostyme på Liertoppen.

Stjal kjøtt og dyner

Tre øst-europeere havnet i arresten i kveld etter at de hadde forsynt seg med kjøtt og dyner på Liertoppen.

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Væpnet aksjon på Liertoppen

- Politiet gjennomførte en væpnet aksjon på Liertoppen Kjøpesenter rett etter stengetid i går kveld, sier operasjonsleder Gro Rundbråten.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Politiet grep inn overfor råning på Liertoppen

Det var onsdag kveld flere klager på støy fra parkeringsområdet ved kjøpesenteret.

Opprustning i skiltjungelen

Selv om Liertoppen fikk dispensasjon, må kjøpesenteret og andre (her nabo Bauhaus) nøye seg med reduserte bokstavstørrelser inntil videre --

Dieselsøl, tyveri og enda en promilleliung

I løpet av noen timer i dag måtte politiet ta fatt i tre hendelser i Lier. Det var dieselsøl i Drammensfjorden, tyveri fra Liertoppen og en beruset bilfører.

Siste loppemarked på Øverskogen?

I helgen ofret Roar Skjeggerud og femti andre innsatsvillige øverskauinger til sammen mange hundre timer for å skaffe samfunnshuset sårt tiltrengte inntekter.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Promille-liunger, bilbrann og glatt

Politiet tok hånd om to tydelig berusete menn. En bil brant på Tranby, og det er glatte veier i distriktet.

Tar Rådmannen feil?

Rådmannen kan ikke se at etablering av eventuelt vinmonopol på Liertoppen vil svekke sentrum som handelssenter, mens Lars Kjærulff rister på hodet --

Vi besøker Liers spisesteder: Zomin Takeaway

Fra høyrefløyen i den lille drosjebua ved meierigården i Lierbyen selges det spennende sushi- og thairetter.

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Ribba i jula

Nå om dagen skulle det være gode muligheter til å observere hvem som har spist mest ribbe i jula

Råkjøring, rattfyll og brann i natt

Lørdag kveld og natt til søndag måtte politiet ta fatt i både promillekjørere og et fartsfantom, og brannvesenet måtte rykke ut til Delekantbakken.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Politiet: Rolig natt, men hektisk helg

Natt til i dag var en svært stille og rolig førjulsnatt i hele Søndre Buskerud Politidistrikt, men …..

Bål langs skiløypa

Familien Tollefsen fra Tranby var blant de mange liunger som prøvde skiene i helg. Rundt bålet i sola var det nesten påskestemning på ei av myrene i Kjekstadmarka. – Vi bor opp ved Kraft, men valgte Kjekstadmarka dag, sa en storfornøyd Roger Tollefsen til Liernett.

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

Lastebil i full fyr ved Liertoppen

E18 ble stengt i retning Drammen