Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b2a5b5de86aa1f28433300eea0f58c11

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Liertoppen har nærmet seg de amerikanske handlesentrenes ”food court”-konsept, men er ikke kommet helt i mål. Mens amerikanerne oftest lar serveringsdiskene omkranse et torv hvor man kan velge bord helt fritt, er friheten noe mer begrenset i matrekka på Liertoppen, der møblene tydelig indikerer hvor det ene spisestedet slutter og det neste begynner. – Har vi lov til å sette oss hos naboen, spurte en forsiktig dame.

At Liertoppens hovedferdselsåre går mellom diskene og sitteplassene, er sikkert positivt for matlyst og omsetning, men noe sjenerende for gjestene. Skjønt, hvem vet? Fortauskafeer har jo også et trofast publikum.

Menyen er vist på store fargebilder over disken.

Som de fleste andre spisestedene på Liertoppen har Liertoppen Grill godt utvalg og slett ikke avskrekkende priser.

Selv om smørbrød både med og uten karbonade er innen rekkevidde, er tilbudet først og fremst basert på vestasiatiske retter med en forsiktig tilpasning til europeisk smak.

Tallerkenretter hos Liertoppen Grill.

Vi har spist Mix spyd (85 kroner) og Falafel (70 kroner). (Falafel er stekte kuler som vanligvis er laget av  kikerter og smaksforsterkende ingredienser. I Midtøsten er Falafel vanlig hurtigmat). Det var rask levering og rikelige porsjoner. Spydet ble servert med ris, mens det var pommes frites på falafeltallerkenen. Salat og dressing var med til begge rettene.

Litt mindre heldig var et bekjentskap med Samosa (25 kroner), som sannsynligvis var lynstekt på høy varme. Resultatet var at den smuldret opp og burde vært spist med skje.

Disken er full av lett eksotiske delikatesser.

Den rikholdige menyen, som framstår på store fargebilder over disken, omfatter også kebab i mange varianter. Bildene er innbydende og de ledsagende tekstene er stort sett feilfrie. Fullt så enkel var ikke kommunikasjonen om bestillingen, men et par språkproblemer ble løst da servitøren fikk assistanse fra en kollega.

Dessert kan man også få. Eplekake med Royal is og kaffe koster 39 kroner.

Drikkevarer:
En halvliterflaske mineralvann koster 25 kroner. Prisen gjelder også lettøl og Munkholm, men da i vanlige 0,33 liters flasker.

Eierforhold:
Innehaver er Mashan Hamid Zidan Kasab. Daglig leder er Mehrdad Rezaeikalaj.
 
Bedriften er registrert i juni 2006 og er dermed blant veteranene på Liertoppen, ”der gresset er grønt hele året”, men hvor leietakerne faller som høstløv hvis de ikke oppfyller forventningene.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 17. november 2010 09:44: Gustav
Var maten god? Fikk dere det dere forventet?
Står mye om menyen, restauranten og Liertoppen. Lite om det vi lesere faktisk lurer på. Nemlig: Går det ann å spise der?
Eventuelt terningkast på "opplevelsen"....
Torsdag 18. november 2010 09:57: Redaksjonen / Matmons
Takk til Gustav for forslag og spørsmål.

Liernett benytter ikke terningkast i omtalene av spisesteder. Årsaken er at vi tror leserne selv best kan gjøre seg opp en mening ut fra det vi skriver og fra eventuelle egne besøk.

Spørsmål om maten var god har vi besvart tidligere. Se for eksempel i kommentarfeltet under omtalen av Lierkroa: http://www.liernett.no/4872-vi-besoker-liers-spisesteder-lierkroa

Spørsmålene om vi fikk det vi forventet og om det går an å spise på Liertoppen Grill, besvarte vi allerede i ingressen: Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.
Torsdag 18. november 2010 18:49: Gustav
Vel.
Da er det vel mer en reklame for diverse spisesteder i Lier fremfor å gi en tilbakemelding om hva dere faktisk synes om stedet. Og det blir fort som deres overskrift sier: Dere besøker Liers spisesteder. OG det er det.
Ikke noe karakter og ikke noe svar på hva dere faktisk synes om maten. Altså.. Mer reklame for stedene enn fornuftige tilbakemeldinger til kunder.
Dette gir ihvertfall ikke meg noe godt eller dårlig råd om å dra til dette spisestedet.
Fredag 19. november 2010 10:29: Jørgen
Merkelig at Gustav må ha råd fra Liernett før han våger å spise ute. Hvorfor ikke ta sjansen selv? Etterpå kan han jo skrive om han liker stedet og maten han fikk. Liernett har jo sagt de vil ta inn lesernes erfaringer.
Mandag 22. november 2010 07:41: Skeptiker
Visste ikke at Lier har så mange spisesteder. Er det enda flere?
Onsdag 24. november 2010 15:56: Redaksjonen, Matmons
Lier har mange flere spisesteder enn de ni vi har omtalt til nå. Faktisk minst dobbelt så mange. Vi kommer ikke til å skrive om absolutt alle, men det vil komme nye omtaler hver annen uke en god stund fremover.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode