Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ebb3ec572a17708e989a70fd9d8c4e8f

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

Fra 1. februar koster en enkeltbillett på buss i Oslo 50 kroner. Da blir det dyrt når en familie på fire skal reise med tog til og fra Oslo og med buss fra og til stasjonen. Det hjelper lite at det skrytes av gunstige månedsbilletter og andre rabattordninger.

- Gunnar Larssen, leder i Oslo Handelsstands Forening, frykter det kan føre til at folk lar være å bruke kollektivtransport i Oslo.

- Dette fører til at folk velger å la være å reise til Oslo, eller kommer heller med bil. Parkeringsplassene er få og dyre, men det blir likevel rimeligere enn å reise kollektivt, mener Larsen.

Les hele saken på Aftenposten.no.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 17. januar 2012 07:12: Emil Bjerløv Frogner
Det er greit at NSB er forsinka. men de skal jo gi tilbake pengene. ikke FÅ penger for å være FORSINKA!!
Tirsdag 17. januar 2012 17:48: Kollektivansatt
Hvis familien reiser en helg, og gjør noen enkle undersøkelser før de drar er det mange kroner å spare. Man kan betale 27 kroner, og reise en voksen med fire barn i over en time i helgene i Oslo... 27 er den reelle voksenprise i hovedstaden, dersom man legger ned et lite stykke "arbeid" først
Hvorfor gjør ikke nordmenn litt research når de skal ut på tur??
Tirsdag 17. januar 2012 17:57: Kollektivansatt
Det skal liksom alltid trekkes frem hvor dyrt du kan klare å få billetter til.. er det noe poeng? Aftenposten gjør her et slag for å få folk til å hate kollektivreiser ved å "skremme" med høye billettpriser. Realiteten er at man kan reise laangt billigere enn eksemplet i aftenposten.
Man kan si mye om kollektivtransporten i Norge, men så utrolig dyr trenger den faktisk ikke være. Hvis jeg drar til London, uten å undersøke litt først ender jeg opp med å måtte betale 4 pund for hver reise. jeg kan derimot kjøpe 24 hour pass til 6 pund i stedet. You do the math!
Takk for meg.
Tirsdag 17. januar 2012 19:48: Bruk bil!
Kollektivansatt har sikkert rett, men bare hvis familien drar en helg og ikke den dagen de skal til Oslo. Det hjelper også på prisen hvis han far setter igjen kona hjemme og tar med en ekstra unge i stedet. For ikke å snakke om hvis han reiser til London og ikke til Oslo.

Men fyren skulle altså ha med seg kone og barn til Oslo på en hverdag, og da blir visst prisen 1000 kroner. Tut og kjør, men kjør bil!
Tirsdag 17. januar 2012 21:08: Pendler
Prosoversikt i Oslo/Akershus fra 1.2.12
http://trafikanten.no/no/billetter/oslo_og_akershus/010212/
Mandag 23. januar 2012 08:33: For kollektivtransport men ...
Man gidder ikke drive reasearch for en tur til Oslo. Tog og busselskap må forstå at det må være enkelt og billig å kjøre kollektivt. Greit at det er billigere når man bruker kollektivt hver dag, men ikke undervurder det potensiale som ligger i de som bare bruker tilbudet en gang i mellom. De må ikke bli flådd, for da tar de bilen neste gang. Det er ironisk at når jeg en sjelden gang tar buss til Oslo koster det meg kr. 190,- tur retur, eller omtrent det samme som jeg kunne ha flydd til Trondhjem for ...
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode