Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 64ff8d50930dd59d055f88872b13aafc

Kjører rett forbi

NSBs nye ruteplan blir ikke endret. Lier og Buskerudbyen har forsømt pendlerne.

Det skapte forskrekkelse og harme da pendlere i Lier oppdaget at NSBs nye ruteplan vil færre stopp enn før. Irritasjonen nådde også Liers ordfører, som sendte brev til hovedstaden i håp om å få flere tog til å stoppe. Responsen på brevet har vi foreløpig ikke hørt noe om, og det er ingen grunn til å tro at ruteplanen blir endret til glede for de mange pendlerne fra Lier.

Kommunene i nedre Buskerud har i lang tid latt pengene fosse ut til kampanjer som belærer innbyggerne om behovet for kollektivtransport. De forteller om at veiene snart vil bli overfylte fordi noen titusener nye innbyggere skal komme flyttende, og derfor må ”vi” bruke sykkel, tog eller buss. Med ”vi” menes i denne sammenheng leserne, ikke de styrende, som etter egne utsagn er avhengig av bil i jobben.

Over: I dag stopper fem tog fra Oslo i Lier i løpet av en ettermiddagstime. Om få dager blir det bare tre.

Sov i timen?
Det er både overraskende og skuffende at myndighetene ikke selv har hatt mer kontakt med et av de største og mest brukte trafikkselskapene i distriktet. Har Lier kommune i det hele tatt hatt kontakt med NSB i forkant av den nye ruteplanen?

Mens pendlerne fortviler, skryter Buskerudbyen i en nyhetsmelding om enighet om en transportplan som skal sikre at området får et effektivt transportsystem. Pendlerne har en annen oppfatning, og de har neppe problemer med å si seg enig med Lier Frps formann, Lars Haugen: I Lier opplever innbyggerne stadig at det blir vanskeligere å benytte kollektiv kommunikasjon.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 25. november 2012 23:06: SOO
- og så kan man risikere, dersom man ønsker å ta seg en tilfeldig dagstur eller en kveldstur med toget fra Lier stasjon, å få parkeringsbot, og man har vært så dum at man har benyttet egen bil og parkert denne på stasjonsområdet. De fleste i Lier må benytte egen bil dersom de skal ta tog fra Lier
Onsdag 28. november 2012 09:07: Liungen
Fint at Liernett tar opp slike saker!! Fortsett med det!!!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode