Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Tidligere i år vedtok fylkespolitikere og annet storfolk at alle må sykle og gå mer hvis vi skal greie de kommende årenes innflytting til Buskerudbyen. Deretter gikk de til bilene sine og kjørte hjem.

Vi kjører
Vi i Liernett kjører også bil, og av og til må biler på service. Ettersom bilforretninger og deres verksteder har funnet seg vel til rette ute på den frodigste landbruksjorda i Lier, blir det ofte noe avstand til bolig eller arbeidsplass. Og der er vi ved sakens kjerne: Hva gjør man når man har levert bilen hos Toyota, Mercedes, Peugeot eller Nissan og skal komme seg hjem eller på jobb uten bil?

Det kan jo tenkes at ektefelle, naboer eller andre velvillige sjeler hiver seg i bilen og henter deg, men det er lite miljøvennlig å kjøre to biler bare for å flytte litt på én person.

- Ta bussen, er rådet, og bussen stopper der Sankt Hallvards vei tar av fra Ringeriksveien. Det er bare det at verkstedet åpner 07.30 og bussen i retning Lierstranda og Drammen går fra holdeplassen 07.28. Men vi fortviler ikke. Det er midt i morgenrushet, og neste buss går allerede en time senere. En time senere? Altså velger vi den løsningen som er enda mer miljøvennlig enn å ta bussen: vi går.

Det er greit å gå til bussholdeplassen .....

Vi går
Vi trenger ikke lang tid i veikanten før vi forstår hvorfor folk flest ikke går. Det er for farlig mange steder. Bilene har førsteretten til veien. Blir det noe igjen av veibanen, kan den gående forsøke seg der noen korte øyeblikk. Slik har det vært, og slik blir det fortsatt. Utviklingen av Buskerudbyen kommer i praksis til å fokusere på grei avvikling av biltrafikken, og så får øvrige trafikkanter klare seg som best de kan.

..... bare man tar en tur ut på jordet når bilene kommer.

Liernett tok i april opp den livsfarlige bussholdeplassen ved Ringeriksveien. Det resulterte i mange kommentarer, men ingen endringer av forholdene. Slik går det som oftest. Her er forklaringen:
Når det iblant klages på farlige situasjoner, blir alle veldig sjokkert og peker på hverandre til de største bølgene har gitt seg. Deretter blir alt som før. Derfor skal ingen tro at det kommer til å skje mer de kommende 30 årene enn i de foregående. Når en vei er for dårlig og for farlig, går ikke folk der. Og fordi folk ikke går der, ser ingen behov for å gjøre noe med veien.

Der Sankt Hallvards vei møter Ringeriksveien er det ingen gangfelt. Årsaken skal være at gangfelt gir falsk trygghetsfølelse.

Vi spør
Vi tror trafikksikkerhet må bli en hovedsak i årets valgkamp i Lier. Vi får tro at folkevalgte med makt og myndighet til å si ja eller nei til et kulturhus i hundremillionersklassen, også kan ta noen grep for å bedre trafikksikkerheten selv om det skulle koste noen kroner.

Er noen av partiene i Lier innstilt på å gjøre noe med trafikkforholdene rundt Kjellstadkrysset. Og hva vil de i så tilfelle gjøre?

Trafikk

2 kommentarer

Onsdag 17. august 2011 19:18: ola
At de ikke har greid ennå å lage ett skikkelig kryss her og en skikkelig pendler parkering osv. ennå er jo helt tragisk. Når køene og folk står laaaangt tilbake på motorveien med livet som innsats ved 16tiden så er det kriminelt at ikke den nesten enste skikkelige flaskehalsen i Lier er fikset for lenge siden. STEM RETT FOLKENS !!
Torsdag 18. august 2011 07:20: Marius
Skulle nesten tro at noen forsiktings selskaper ville være med på ett spleiselag her også. For det må jo de vinne på, med tanke på alle de ulykkene som er i det krysset. Vi snakker nesten ukentlig at det smeller her. Det må jo koste uhorvelig mye for de også. Veldig mange skjønner jo rett og slett ikke traffikk reglene i det krysset. Krysset bør bli en rundkjøring.

Flere saker fra arkivet

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Liers nest farligste bussholdeplass?

Årene går uten at noen gjør noe for å bedre sikkerheten for passasjerene som bruker Liers nest farligste holdeplass.

Glatte veier er farlige greier

Det første snøværet kommer alltid uventet på enkelte. I dag gikk det litt for glatt for noen av dem.

Tilbakeblikk: Trafikkfellene

Liernett har gang på gang satt søkelyset på mange helt unødvendige farer i trafikken. Responsen har vært laber.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

NAF: Ansvarlige myndigheter må finne løsning

Gående leker med liv og helse i rundkjøringen der Ringeriksveien krysser Vestsideveien, men hverken politi eller andre myndigheter ser ut til å bry seg om det.

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

For folk flest

Folk flest er ikke hva de en gang var, mener ukens petitskibent Truls A. Hallingstad, Nordal

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Fortsatt nødvendig å løpe til og fra bussholdeplassen

Statens vegvesen har nå kommentert Liernetts artikkel om bussholdeplassen ved Ringsriksveien. Det er ingen vedtatte planer som kan bedre forholdene ved den livsfarlige bussholdeplassen.

Uvettige syklister er en fare

Sykkelsesongen er i gang og dermed kan gående, bilførere og først og fremst syklistene selv se frem til spennende tider.

To gebyrer og to forelegg

Det var fasiten etter at politibetjent Arvid Dahl og hans kolleger i dag tidlig hadde kontrollert sikkerhetsutstyr for barn i bilene på vei inn til Høvik skole.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Venter på bussen

Mens Jernbaneverket forlenger plattformen på Lier st. venter pendlerne tålmodig på bussen som skal erstatte toget.

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

En sydentur er fristende?

Passasjerene var ikke seine om å komme seg på bussen i kulda --

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Alvorlig talt

Trofaste lesere vil kanskje huske at jeg for noen uker siden skrev om hvor redd jeg ble en dag for en del år siden, da jeg klatret opp på Hørtekollens forside og rutsjet mot stupet, forteller ukens petitskribent ---

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Kollisjon i Asdølsvingen

På det såpeglatte føret i ettermiddag kolliderte en personbil med Lierbussen.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Endte opp ved Billingstad skole

Undervisningsbussen som ble stjålet fra Lier mandag kveld ble funnet igjen ved Billingstad skole

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Gå til skolen-dagen 16. oktober

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008 Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. (...)

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Reis smartere, men hvordan?

Det er prisverdig at Buskerudbyen forsøker å forbedre kollektivtrafikken, men det er meningsløst å bruke hundretusener på reklamekampanjer som skaper inntrykk av at forbedringene allerede er på plass og at det nå er opp til de reisende å skjerpe seg.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Livsfarlig overgang

Dette er vel en av grunnene til at barn og ungdom blir kjørt til og fra trening på Stoppen -

Kjører rett forbi

NSBs nye ruteplan blir ikke endret. Lier og Buskerudbyen har forsømt pendlerne.

Ikke kapasitet

Lensmann Arne Lauvålien forklarer hvorfor Lensmannskontoret ikke ryddet opp i parkeringskaoset i helga.

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Ønsker opphøyde gangfelt

Arne Chr Karlsen mener dette er nødvendig, for å sikre fotgjengere og andre myke trafikanter mot råkjørere i Sylling sentrum.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Død sau og påvirket bilfører

Lørdagsnatten forløp relativt rolig i Lier, og de to hendelsene politiet tok fatt i, har ingen sammenheng med hverandre.

Er dette egentlig kunst?

Hvor mye dette har kostet folk i Lier skal være usagt, men det store flertallet ville nok ha foretrukket at pengene hadde gått til andre formål.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Fartslek endte i alvorlig trafikkulykke

Tre unge menn kom kjørende i to biler på Rv 284 gjennom Sylling søndag ettermiddag, i retning Vikersund, da de mistet kontrollen på vei ut fra Poverudbyen, og traff en møtende bil. Flere ambulanser og to legehelikoptre var raskt på stedet.

Slutt på bjeffing i klasserommet?

Hunder uønsket på skolen og i barnehagen. Hva vil kommunen gjøre med kaniner på biblioteket?

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Smell etter smell på motorveien

I løpet av noen få timer i går var lastebiler, personbiler og en motorsykkel innblandet i kollisjoner på E-18.

Hvorfor utfor?

Kan mobilbruk være årsaken til at det blir stadig flere utforkjøringer?

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Europark lot seg påvirke

Bare tre måneder etter at Liernett viste hvor dumt det går an å montere et skilt, har Europark ryddet opp i saken. Nesten.

Det går alltid en gressklipper

En av fordelene med å bo på landet er stillheten.

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Dakar-Gjermund kjørte på tilskuer i Portugal

Dakar-debutanten Gjermund Frostad opplevde alle rallyføreres store skrekk i morges.

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Lørdag kveld og søndag morgen

Glatte veier og ubevoktet fyrverkeri var med å skaffe politiet jobb i natt.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Biljakt i Lier i dag

To brødre fra vestlandet ble stoppet på Ringeriksveien etter kjøring i påvirket tilstand.

Eiksetraveien en utfordring

Kommer du opp med bil til Eiksetra, smaker det godt med kaffe og vafler

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Kolliderte og stakk av

Audi A6 kjørte inn i annen bil og forsvant nordover på Rv 285. OPPDATERT: Bilen funnet og føreren pågrepet av politiet.

Sats milliarder på sykkelveier

- Vi bør sykle dobbelt så mye, sier Geir Stave, leder i Buskerud Venstre, til Liernett

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

På sykehus etter utforkjøring

Bilføreren havnet på sykehus og det ble store materielle skader da en bil kjørte ut av veien i natt.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Bedre for noen, men ikke for Lier

At det blir flere tog og bedre plass er en mager trøst for Liers mange pendlere, som får færre tog på den tiden av døgnet de trenger toget.

Avgiftsparkering på Lier stasjon

Nå innføres nye parkeringsbestemmelser for de 80 parkeringsplassene ved Lier stasjon.

Ubetinget suksess

Det mener Gunn Kjæraas, kulturrådgiver i Lier kommune, etter gårdagens familiearrangement på Bygdetunet.

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Ut på tur, aldri sur

Seniorgruppa Turvennen i Drammens og Oplands Turistforening er stadig ute på tur i nye områder!

Vakker veteran

- lengter hjem

Bytter ut humpene

Kirkeveien har fått vanlige fartshumper, og dermed blir det trolig slutt på slalomkjøringen.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Trafikkulykke – utforkjøring

Personbil kjørte utfor i Vestsideveien. Ingen personskade, men en strømførende kabel falt ned i veibanen.