Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Bytter ut humpene

Kirkeveien har fått vanlige fartshumper, og dermed blir det trolig slutt på slalomkjøringen.

Bildet over viser de siste restene av de litt spesielle fartshumpene i Kirkeveien mellom Gluggen og Heggtoppen. Hensikten med humpene var å sikre at personbiler holdt seg til fartsgrensen samtidig som busser kunne passere uten å hoppe opp og ned.

Dessverre viste det seg ganske fort at et betydelig antall liunger ikke forsto at hensikten var å få dempet farten, men trodde at humpene skulle brukes til slalomkjøring uten fartsreduksjon. Det oppsto derfor etterhvert flere farlige situasjoner med biler som var nær ved å frontkollidere midt i veien.

Liernett påpekte forholdene for innpå to år siden, og nå blir humpene skiftet ut med en mer vanlig variant. Den sørger for at både biler og busser får et merkbart løft om farten overstiger det tillatte.

Lierbyen Trafikk

7 kommentarer

Tirsdag 30. oktober 2012 14:53: Liung
De såkalte slalom fartshumpene var forferdelige for små biler som min. Jeg måtte senke farten så mye at bilene bak som var litt større ble irriterte og la seg helt oppi bakenden. Det ble snilefart. Derfor ble det slalomkjøring fra min side når jeg så at det var klar bane.
Tirsdag 30. oktober 2012 18:56: Sjåfør
Måtte du senke fartenn til tillatte 40 km/t? Da har du jo fått med deg hensikten med humpene :-))
Tirsdag 30. oktober 2012 19:54: ola
Skjønner ikke hvorfor det må være fartsdumper der i det hele tatt egentlig. Det er jo gangsti for sykler og gående og strekningen er jo ikke spesielt lang eller værre en mange andre steder hvor det er 60-80km/t.
Tirsdag 30. oktober 2012 19:58: NABO
På tide! Kanskje busser og tungtrafikk kan komme ned i 40 nå da! De behøvde jo ikke å bremse ned over de gamle dumpene. Utrolig mye tungtrafikk nedover Kirkeveien!
Tirsdag 30. oktober 2012 20:01: NABO
Ola forstår jo ingen ting!. Det er faktisk hus på motsatt side av gangveien og mange skolebarn som må krysse veien for å komme over på gangveien. Du er kanskje en av de som har holdt 80 nedover veien!
Onsdag 31. oktober 2012 01:01: Liung
Ta kommentaren min for det den er da "sjåfør". Hadde jeg kunnet holde 40 km - selv 35 - 30 -25 hadde det da ikke vært noe problem. Men når jeg nesten må stoppe opp for å komme opp og ned av de forferdelige fartshumpene så blir det noe annet. Andre fartshumper er hjerterlig velkomne og jeg er er på barnas og naboenes side. Men bare prøv å kjøre en bil som min over dem så skjønner du. Nå er de vel histore etter det jeg forstår og det er jeg fornøyd med og alle er glade bortsett fra yrkessjåførene som jeg forstår. Nei til fartshumper og ja til mer trafikk kontroll.
Onsdag 31. oktober 2012 17:24: ola
Jeg tenker vi sier nei til mer hindringer og kontroller og JA til mer folkevett og bedre kjøring etter forholdene. Flere burde mistet lappen for både dårlig og uvettig kjøring, og da mer jeg ikke høy hastighet men mer de som ikke greier å følge med selv i 20km/t og ikke forstår trafikkbilde som som skaper mye frustrasjon i trafikken for andre som da igjen blir kanskje mer eller mindre "uforskyld" skyld i ulykker :-(

Vi må ha en utrolig dårlig kjøreskole og mentorer hos biltilsynet om dagen som ikke greier å si nei til folk som ALDRI burde hatt lappen i første omgang. Greier du ikke fører prøven på første forsøk så er buss for deg fremover !!!!!!!!

Flere saker fra arkivet

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Lier før og nå

Jernbaneundergangen like ved Lier stasjon var en effektiv stopper for høye biler og busser på vei mot Egge, Sjåstad og andre steder langs Vestsideveien.

Ny trafikkulykke ved Tranby

Bilfører fikk trolig illebefinnende og var nær ved å frontkollidere før bilen havnet i grøfta.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Men været skifter fort

- Mandag blåste det liten storm på Valdresflya, og veien over fjellet var stengt, men i går var det nesten ingen vind skyfri himmel og 2-3 miusgrader forteller vår mann på Beito, Gunnar Langsrud.

Ønsker opphøyde gangfelt

Arne Chr Karlsen mener dette er nødvendig, for å sikre fotgjengere og andre myke trafikanter mot råkjørere i Sylling sentrum.

Store forsinkelser

Togtrafikken gjennom Lier med store forsinkelser mandag morgen og utover dagen

Lier nesten på høyde med Førde

Førde kom til Lier med et bittert tap i bagasjen. I går fikk de juling mot et Oslolag de helst skulle slått og i dag var det Lier som skulle få unngjelde. Lier var på høyden i alle settene, men hver gang settet skulle avgjøres raknet det. Laget viste tross et surt tap at de kan spille ball med de beste.

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Bedring på Heggtoppen

Security Park, som vokter parkeringsplassen på Heggtoppen, har nå endret skiltet med parkeringsbestemmelsene. Dermed er søndagsparkering trolig trygt.

Dekkskifte førte til kjempekø

Det oppsto en flere kilometer lang og lenge stillestående kø etter at en lastebil måtte få to nye dekk i ettermiddag.

Forvist til asfaltjungelen

Grisunger, lam og kalver er et fast innslag under Lierdagene, til stor glede for de små barna

Søndag er Bygdetundag

Utstillingen "Busser og biler i Lier fra 1900" vises nå på Bygdetunet. Den er bare en av grunnene til at Bygdetunet er vel verdt et besøk nå på sommerstid.

Veteransjarmører på hjul

Lastebiler og busser på Bygdetunet

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Et løft for miljøet

Fotballgruppa i Sylling IF har fått muligheten til å samle inn gamle mobiltelefoner.

Her kommer vi

Det ble en hektisk og fartsfylt dag for kusk Erik Hennum på Lier bygdetun i går.

Rolig i natt, men så smalt det

Vinterføret byr på uvante utfordringer, og det blir ikke lettere med en tilhenger bak bilen.

Smell etter smell på motorveien

I løpet av noen få timer i går var lastebiler, personbiler og en motorsykkel innblandet i kollisjoner på E-18.

Som i gamle dager

15-20 centimeter nysnø, uten nypreparert løype, forhindret ikke at Øyvind Melgaard og Knut Brevik valgte Kanadaløypa søndag.

Joseph Kellers vei, ønske om tiltak

Hallingstad skole FAU har tatt initiativ til å forbedre trafikksikkerheten på Joseph Kellers vei.

Sparket i biler

På Tranby er flere biler skadet etter at en mann sparket i dem i kveld.

Vegvesenet: Fartsmålingene er ikke nøyaktige

Det er umulig å få til helt nøyaktige målinger, men effekten av tavlene er god, sier Vegvesenet.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Glatte veier er farlige greier

Det første snøværet kommer alltid uventet på enkelte. I dag gikk det litt for glatt for noen av dem.

Uten førerkort, men med promille

UP holdt kontroll i Strandveien i går kveld, og det passet svært dårlig for en liung uten førerkort.

Kjørte ned hekk og gjerde

Utpå kvelden raserte en bil en nyplantet hekk, og litt etter havnet en roterende bil i gjerdet midt på E18.

Kunne gått galt ---

I forbindelse med et treningsritt som Asker sykkelklubb (Asker CK) arrangerte torsdag i forrige uke oppstod det flere farlige situasjoner under oppvarmingen langs riksvei 285 nord for Nordal skole ---

Aldri bedre trent

Tester og egne følelser bekrefter at liung og godsetspiller Thomas Sørum aldri har vært bedre forberedt før en seriestart

Drammen slått på målstreken

Det lå en god stund an til seier for Drammen på fartsetappen på E-18 gjennom Lier i går, men så kom en liung.

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Veien raste ut

Vannmassene tok halve veidekket, knappe kilometeren fra rundkjøringa i Sylling, i retning Vikersund på riksvei 284 seint i ettermiddag

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Fargerike liunger på Norges lengste kunstutstilling

Fem kunstnere fra Lier var blant deltagerne da åtti utstillere fylte bruene og elvebreddene mellom Ypsilon og bybrua.

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Fartslek endte i alvorlig trafikkulykke

Tre unge menn kom kjørende i to biler på Rv 284 gjennom Sylling søndag ettermiddag, i retning Vikersund, da de mistet kontrollen på vei ut fra Poverudbyen, og traff en møtende bil. Flere ambulanser og to legehelikoptre var raskt på stedet.

Pressemelding fra Utdanningsforbundet

GILHUSODDEN PROSJEKTSKOLE

Trafikk-kork

I skjæringspunktet mellom påsketrafikk og vårkåte syklister blir det fort fullt i trafikkbildet.

Elg kolliderte og sau distraherte

To hendelser involverte dyr på eller ved veiene i Lier i dag. I det ene tilfellet støtte en elg sammen med en bil ved Damtjern.

Sju kilometer på skikortet

Sander (7) og pappa Fridtjof Myhrene fra Sylling var to av svært mange som kunne nyte de flotte løypene i helga

Tatt for hærverk på Lier sykehus

Politiet pågrep søndag kveld en mann som er mistenkt for hærverket på Lier sykehus. Ødeleggelsene beløper seg til langt over en million kroner.

Fargerike og kreative olabiler

Sylling Grand Prix under Jordbæreventyret var et bevis på at kreative Reodor Felgen-typer hadde en finger med i spillet

Vellykket kantinedrift

Deltakere og ansatte ved Voksenopplæringa (se bildet th) kunne smile over nok en vellykket dag, da de avsluttet driften på onsdag.

Hørtekollen revisited

På skauen er det skiføre, og det var dit jeg ville

Uvettige syklister er en fare

Sykkelsesongen er i gang og dermed kan gående, bilførere og først og fremst syklistene selv se frem til spennende tider.

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Folkerikt fakkeltog for ny skole

Flere hundre trosset snøværet og la veien mot Rådhuset i en lysende og relativt stille aksjon for ny Hegg skole.

Forsiktig åpning på bygdetunet

Søndag 20. juni blir det offisiell åpning av historielagets sommerutstilling på bygdetunet.

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Elendig vei får endelig et tykt lag ny asfalt

Liernett og mange andre har i lang tid påpekt at hullene i asfalten mellom Sandaker og Gluggen utgjør en stor trafikkfare. Nå blir det endelig gjort noe med saken.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Liers nest farligste bussholdeplass?

Årene går uten at noen gjør noe for å bedre sikkerheten for passasjerene som bruker Liers nest farligste holdeplass.

Mulig togpåkjørsel i Lier

Lokfører meldte fra om påkjørsel av en person på jernbanelinja ved Huseby.

Tilbakeblikk: Trafikkfellene

Liernett har gang på gang satt søkelyset på mange helt unødvendige farer i trafikken. Responsen har vært laber.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Kraftig væromslag

Himmelen gikk fra blå til svart på kort tid fredag kveld, og temperaturene stupte

Hvorfor utfor?

Kan mobilbruk være årsaken til at det blir stadig flere utforkjøringer?

Riksvei 284 har blitt åpnet for personbiler

Veien til Øverskauen/Vikersund har blitt åpnet for personbiler

- Hesten er en stor ressurs

Hesten er kanskje en større ressurs enn mange vet, skriver Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) i dette innlegget.

Årets siste tur?

Brua ser innbydende ut, og ingen advarer mot farene som lurer.

Mange ble tatt på Lierstranda

Politiet slo ned på promille, mobilbruk og manglende bilbelter da det var kontroll på Strandveien i ettermiddag.

Mistet last på E18

Skadet to biler. Føreren etterlyst fra før.

Så smalt det igjen

I går ettermiddag kom det klager på råkjøring på Baneveien, og rett etter klokken fire i natt kolliderte to biler front mot front på Røineveien.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Problemer for Lierposten

Lierposten har også store problemer etter brannen på Oslo S

På glatte veier med dårlige dekk

To personbiler kolliderte og flere lastebiler sto fast på det glatte føret i formiddagstimene. Bot på 12.000 til nederlandsk trailersjåfør.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

NRK besøkte obelisken på Gjellebekk

Det er ikke ofte at Lier oppnår plass hos NRK, men i går fikk obelisken ved Gjellebekk et åtte minutters innslag i beste sendetid.

Pass opp for banksvindel!

I morgentimene i dag har mange trolig fått en falsk melding om suspendert minibankkort og manglende tilgang til nettbank.

- Da ble jeg ganske sjokkert!

- Jeg synes ikke det er greit med et bilde på nett hvor jeg står og skifter, skriver leder i Lier SV, Kathy Lie.

Siste sjanse

Jan Espen Justad er en av flere som har besøkt Grønn gård og Kirsten Ravnsborg Justad ved Gilhuus i år ( se bildet).

Smiler, tross uflaks

Det første finaleheatet endte med krasj for ATV-kjøreren Tor Erik Wam, og i heat nummer to falt lyddemperen på eksospotta ut -

Over tusen på Eiksetra

Ragnhild Leirset i Turistforeningen hadde all grunn til å smile sammen med Kristina og Kamilla fra Drammen, ved avlutningen av "Kom deg ut dagen".

Fortsetter nedbyggingen av omsorgsektoren

Det sier gruppeleder i Ap, Bård Strand (på bildet), etter vedtaket av Handlingsplanen

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Med livet som innsats

Christian Aakermann, venstrekandidat til Kommunestyret, mener at den lille biten av Vestsideveien nærmest Lierbyen straks må sikres med en gang-og sykkelvei

Hva kan det ha vært?

– For et utrent øye kan det ha sett ut som en syklist, men den muligheten kan uten videre utelukkes.

Lier før og nå

Litt over hundre år skiller de to bildene, men det er ikke det eneste.