Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c26f951271716efebc63af4d860a9954

Bytter ut humpene

Kirkeveien har fått vanlige fartshumper, og dermed blir det trolig slutt på slalomkjøringen.

Bildet over viser de siste restene av de litt spesielle fartshumpene i Kirkeveien mellom Gluggen og Heggtoppen. Hensikten med humpene var å sikre at personbiler holdt seg til fartsgrensen samtidig som busser kunne passere uten å hoppe opp og ned.

Dessverre viste det seg ganske fort at et betydelig antall liunger ikke forsto at hensikten var å få dempet farten, men trodde at humpene skulle brukes til slalomkjøring uten fartsreduksjon. Det oppsto derfor etterhvert flere farlige situasjoner med biler som var nær ved å frontkollidere midt i veien.

Liernett påpekte forholdene for innpå to år siden, og nå blir humpene skiftet ut med en mer vanlig variant. Den sørger for at både biler og busser får et merkbart løft om farten overstiger det tillatte.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 30. oktober 2012 14:53: Liung
De såkalte slalom fartshumpene var forferdelige for små biler som min. Jeg måtte senke farten så mye at bilene bak som var litt større ble irriterte og la seg helt oppi bakenden. Det ble snilefart. Derfor ble det slalomkjøring fra min side når jeg så at det var klar bane.
Tirsdag 30. oktober 2012 18:56: Sjåfør
Måtte du senke fartenn til tillatte 40 km/t? Da har du jo fått med deg hensikten med humpene :-))
Tirsdag 30. oktober 2012 19:54: ola
Skjønner ikke hvorfor det må være fartsdumper der i det hele tatt egentlig. Det er jo gangsti for sykler og gående og strekningen er jo ikke spesielt lang eller værre en mange andre steder hvor det er 60-80km/t.
Tirsdag 30. oktober 2012 19:58: NABO
På tide! Kanskje busser og tungtrafikk kan komme ned i 40 nå da! De behøvde jo ikke å bremse ned over de gamle dumpene. Utrolig mye tungtrafikk nedover Kirkeveien!
Tirsdag 30. oktober 2012 20:01: NABO
Ola forstår jo ingen ting!. Det er faktisk hus på motsatt side av gangveien og mange skolebarn som må krysse veien for å komme over på gangveien. Du er kanskje en av de som har holdt 80 nedover veien!
Onsdag 31. oktober 2012 01:01: Liung
Ta kommentaren min for det den er da "sjåfør". Hadde jeg kunnet holde 40 km - selv 35 - 30 -25 hadde det da ikke vært noe problem. Men når jeg nesten må stoppe opp for å komme opp og ned av de forferdelige fartshumpene så blir det noe annet. Andre fartshumper er hjerterlig velkomne og jeg er er på barnas og naboenes side. Men bare prøv å kjøre en bil som min over dem så skjønner du. Nå er de vel histore etter det jeg forstår og det er jeg fornøyd med og alle er glade bortsett fra yrkessjåførene som jeg forstår. Nei til fartshumper og ja til mer trafikk kontroll.
Onsdag 31. oktober 2012 17:24: ola
Jeg tenker vi sier nei til mer hindringer og kontroller og JA til mer folkevett og bedre kjøring etter forholdene. Flere burde mistet lappen for både dårlig og uvettig kjøring, og da mer jeg ikke høy hastighet men mer de som ikke greier å følge med selv i 20km/t og ikke forstår trafikkbilde som som skaper mye frustrasjon i trafikken for andre som da igjen blir kanskje mer eller mindre "uforskyld" skyld i ulykker :-(

Vi må ha en utrolig dårlig kjøreskole og mentorer hos biltilsynet om dagen som ikke greier å si nei til folk som ALDRI burde hatt lappen i første omgang. Greier du ikke fører prøven på første forsøk så er buss for deg fremover !!!!!!!!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode