Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2fa00691c49dc41ce35123c150f0e6e8

Med livet som innsats

Christian Aakermann, venstrekandidat til Kommunestyret, mener at den lille biten av Vestsideveien nærmest Lierbyen straks må sikres med en gang-og sykkelvei

 
 Denne veien er sterkt trafikkert, det er utstrakt trailertrafikk (anleggstrafikk, transport til/fra gartnerier etc.). Privatbilene som trafikkerer strekningen holder i tillegg ofte høy hastighet. Sist gang politiet hadde hastighetskontroll her ble i følge Drammens Tidende 40 biler kontrollert, hvorav 2 bilførere mistet førerkortet, og det ble utstedt 9 forenklede forelegg.

For oss liunger som benytter strekningen til fots eller på sykkel, gjør vi det ofte med hjertet i halsen. Og strekningen blir benyttet av langt flere enn oss som er bosatt her. Hele Egge, inkludert beboere langs veien til Eiksetra kan sykle og gå trygt det meste av veien til Lierbyen. Altså, med unntak av strekningen fra Lier Drift til avkjøringen ved Linjevegen.

Nå har vi sjansen til å slå to fluer i en smekk. Nedre del av Vellingbekken blir nå utfylt med steinmasser for å sikre området for jordras. Det er planer om å fylle på steiner for å skape vannspeil etc. Strekningen som bli fylt ut utgjør størsteparten av strekningen som mangler gang og sykkelvei. Med begrenset ressursbruk, har Lier kommune nå sjansen til å sikre denne veistrekningen for barn og voksne. Gang- og sykkelveien vil også bli en av Liers vakreste, med fugleliv og planteliv skjermet fra biltrafikken på Vestsidevegen. Det er god miljøpolitikk, god samferdselspolitikk og aller viktigst er det god helsepolitikk. Barn og unge har lenge nok risikert liv og lemmer langs nedre del av Vestsidevegen.

Grethe Jenssen bosatt på Egge, her med sønnesønnen Mats, synes det er utrygt å gå langs Vestsideveien mot Lierbyen, og at det er på høy tid å fullføre gang- og sykkelveien.

 

 

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 24. juli 2012 14:54: svein haakon land-hagen
Godt og se politikere nå også snakke om denne strekningen, dette er forsøkt å få til nå i mange år. Bare flaks at ikke flere er drept langs denne strekningen. Håper det snart blir gjort noe her og at det ikke må gå med liv før det skjer noe.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode