Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7004d4d17a4736d23db153e4ef3e7c1b

To gebyrer og to forelegg

Det var fasiten etter at politibetjent Arvid Dahl og hans kolleger i dag tidlig hadde kontrollert sikkerhetsutstyr for barn i bilene på vei inn til Høvik skole.

- Gebyret er på 1 500 kroner, forteller Dahl like etter at den verste køen var løst opp. Det ble også skrevet ut to forenklete forelegg, hvert på 2 000 kroner, til bilister ved Stoppen, ett for manglende beltebruk for en ung passasjer og ett for bruk av mobiltelefon.
Dahl hadde assistanse av politibetjentene Tore Nuven og Christoffer Jansen ved dagen kontroll, som omfattet cirka en femdel av bilistene i området.

Tidligere i uka var det skrevet ut seks gebyrer og to forenklete forelegg i forbindelse med kontroller ved følgende skoler; Heia, Nordal, Hennummarka, Oddevall, Hallingstad (Tranby), Sylling.. De gjenstående skolene får besøk av Dahl og hans assistenter i løpet av uka. Dahl gjør oppmerksom på at det kan bli to kontrollerer ved enkelte skoler

Totalt er det skrevet ut åtte gebyrer så langt og fire forenklete forelegg. - Jeg tror nok at jungeltelegrafen har vært i gang, sier Dahl og smiler. - Men denne aksjonen skal jo også virke forebyggende da, føyer han til.

- Vi kontrollerer at barna er sikret godt i bilen og at det blir brukt bilbelter. Selv om vi ikke så noen eksempler på stygg kjøring i dag, forekommer det jo det. Det får vi av og til meldinger om. Men laseren har vi ikke med i dag, sier han. Men han benyttet seg av kikkert og kunne på lang vei se om det ble benyttet mobiltelefon ved nedkjøringa til skoleanleggene.

- Bilistene er positive og ser ut til å være fornøyde at vi er er der, sier politbetjent Arvid Dahl som her ikke finner noen mangler -

Er det dette som er "Grønne Lier"? Buskerudbyen har sannelig en jobb å gjøre for redusere trafikken?

Men se; her kommer sannelig en syklist.  Er det plass for han? Og er det kultur for å slippe sykliste frem i Norge?

- Se der ja, stopper denne bilisten for meg, tro? - Gangfeltene, er ikke de for de "myke" trafikkantene?

En av bilistene som ble kontrollert gjorde Dahl oppmerksom på faren ved at alle ungdommene som kom med rutegående buss krysset veien i stedet for å benyttet seg av gangfeltet ved rundkjøringa (bildet under) og undergangen der ( i bakgruunen) - Si fra til Lier kommuen om det, ba hun og føyde til: - du vet ungdommer tar raskeste vei (rett over veien der varebilen passerer).

Her så vi ingen! - Ungdommen tar jo raskeste vei, sa den kvinnelige bilisten ved Høvik skole.

Ikke her heller - før en førsteklassing dukket opp sammen med sin mamma (bildet under). Her er det trygt og fint å gå var de enige om. Snart kan han gå uten mamma, men sammen med klassekamerater og andre elever fra området der de bor -

Så noen minnutter senere kommer bussen fra Drammen. Den stopper på "riktig" side av veien. Og ungdommene benytter seg naturlig nok av undergangen -

Kanskje bør veimyndighetene, i samråd med Lier kommune og Lier Lensmannskontor, vurdere opphøyet gangfelt, siden de unge ikke ser ut til å velge en lengre og tryggere vei?

Forrige artikkel:Kan smile igjenNeste artikkel:Men hvor er egentlig Nøste?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode