Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 638e17442ee37fd2f046cb3c16603905

Rammer de svake

Representanter for både Helseportslaget og Bechterewforeningen er fortørnet over forslaget om å stenge svømmehallen i helgene.

Instruktør Per Dahl, som leder lørdagsgruppa i Lierhallen, mener det er ”peanuts” å spare på å stenge badet i helgene. - Det vil ikke bare ramme gruppa vår, men også deltakerne fra Lier Helsesportslag og barnefamiliene i helgene.

Dahl har selv hatt Bechterew i nærmere 40 år og mener han uttaler seg med bred erfaring. At rådmannen, henviser til disse gruppene kan benytte andre bad i nærheten synes han vitner om uvitenhet. Og så rammer det svært usosialt. – I Drammensbadet er det fullt, og der er det følgelig vanskelig å få plass og tid. Dessuten er det mye dyrere å bruke det tilbudet, både for grupper og enkeltpersoner. Og det vil merkes spesielt for barnefamiliene. Med hensyn til, for eksempel Drammensbadet, i tillegg til en dobling av billettprisene blir det større utgifter til transport og ikke minst utgifter til parkering om det et er mulig få parket i det hele tatt. Og så har badet i tillegg et modernisert rom for styrketrening som er gratis for de som benytter badet.
Med hensyn til nedgang i besøket synes Dahl det er gjort svært lite for å markere badet. Han tror mange ikke vet at Lierhallen er svømmehallen, men en idrettshall.

Dahl synes det er svært merkelig at man først pusser opp badet for flere millioner for deretter å redusere tilbudet så pass kraftig. Dahl mener at badet kan få svært store problemer med å få opp besøket igjen når badet blir prioritert for svømmeopplæring og svømmeklubben. Helgestengningen vil kun ramme de svake. Han minner om at deltakere fra Lier Helseportslag har en høy gjennomsnittsalder. - De vil neppe finne seg til rette i det mer ”tivolipregede” Drammensbadet omgitt av ”pølseboder”.

Pål Lintveit i Lier Helseportslag bekrefter at foreningen har vært i dialog med kommunen. Hvis lørdagstilbudet forsvinner blir det svært vanskelig å finne plass i andre svømmehaller, tror han. Dessuten er gjennomsnittsalderen svært høy, over 70 år. Det vanskeliggjør transport ut av kommunen.

Tidligere hallsjef Lars Nielsen, er svært skuffet hvis det blir helgestengning, men han er ikke overrasket ut fra signaler som ble sendt ut tidligere, da han jobbet ved svømmehallen. - Men det er jo forunderlig om Lier kommune med et langt større innbyggertall enn kommuner som Nedre Eiker,  Øvre Eiker og Modum ikke ser seg råd til å drifte den eneste kommunale svømmehallen i helgene, sier Nielsen til Liernett. Nielsen er bosatt på Modum.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 29. november 2010 22:02: Aase Prøitz
En underlig avgjørelse, tatt i betraktning av at badet nylig er pusset opp. I tillegg må det være svært korttenkt rent helsepolitisk å frata kronikere den beste muligheten vi har til å holde oss såpass i form at vi innfrir kravene i den såkalte "arbeidslinja". Det er lite konsistent å legge ned forebyggende helsearbeid når man samtidig signaliserer at vi helst bør stå i arbeid til vi er fyllt både 70 og 75. Jeg foreslår at Lier kommune viser seg som en foregangskommune og satser på forebyggende helse.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode