Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5b8fd387fd256019cbb63dc6349292d8

Ulike reaksjoner

Liernett har mottatt ulike kommentarer fra politikere etter at Sylling IF, ved jenter 11, tok opp spørsmålet vedrørende høye utleiepriser av Syllinghallen (på bildet) --

I brevet som ble sendt til Idrettsrådet og Kultur og Fritid for 14 dager siden ble det påpekt at det koster 2 000 kr for å leie Syllinghallen i helgene. Sylling IF brukte 55 000 kr på leie i fjor. Nå vil ikke Sylling IF leie i helgene lenger. Resultatet er at hallen blir stående tom i helgen og kommunen mister leieinntekter, ble det argumentert med av de unge håndballspillerne og deres ledere i Sylling IF.


Arbeiderpartiets Bård Strand har uttalt følgende:

- Ja, det er politisk vilje til, er det nesten alltid mulig å få til. Men viljen begrenses naturligvis av at det skal være en forsvarlig måte å dekke inn en bevilgning på.

Dersom det ikke finnes mulighet for å hente inn hall-leieinntektene fra andre leietakere, må selvsagt også kommunen forholde seg til et "marked" og eventuelt revurdere leieprisene.

Andre kommuner har kanskje 0 som leiepris til idrettslagene i kommunen, og overfører da kanskje mindre penger til driften av disse hvert år.

Lier AP mener det er viktig at fellesgodene kommunene forvalter, som her idrettshallen i Sylling, både brukes mest mulig, og sikrer best mulig inntjening. Med andre ord vil vi være positive til justeringer av leieprisen, dersom dette er nødvendig for å unngå at hallen blir stående ubrukt.

Når samfunnet bruker penger på å investere i infrastruktur for innbyggerne, som idrettsanlegg o.a., så er det fordi det vurderes som riktig ut jfra mange vurderinger, som her å danne grunnlag for eliterekruttering, folkehelseperspektivet i breddeidretten, styrking av frivillig sektor, bekjemping av ungdomskriminalitet og rudmiddelbruk, øke muligheter for folks livsutfoldelse og dermed gi økt livskvalitet. Ingenting av dette oppnås om hallen ikke brukes, og dersom det er leieprisen som er grunnen til det, så må kommunen revurdere den. Noe annet vil være høl i hue.

Men kanskje finnes det andre leietakere som kan benytte hallen på en tilsvarende god måte, og som synes denne leieprisen er OK?

Lier AP hadde ikke noe avvikende forslag på denne posten i årets budsjettbehandling.

Fremskrittspartiets gruppeleder Knut Eilert Sørnes sier dette:

- I utgangspunktet synets vi ikke at hall-leien er spesiell dyr i helgen, da hallen er gratis for barn og ungdom inntil 19 år på hverdager. Hvis idrettslagene overtar mer av vaktmester/renhold tjenester i helgene, slik som det er i private haller, kan leieprisen sikkert diskuteres.

Brynhild Heitmann, gruppeleder i Kristelig Folkeparti kommer med denne kommentaren:

- Idrettslagene har vel budsjetter og kontrakter å forholde seg til. Oppsigelser og evt omforhandlinger må de ta med dem som har ansvar for sektoren i kommunen og ikke med politikerne. 2000 kroner for en hall er kjempebillig, så de må bare forsøke seg i Drammen så får de nok vite hva prisen er.

- Er dette egentlig dyrt for en oppvarmet hall med ALLE fasiliteter, sier Venstres leder Nina E. Johnsen og som føyer til: - Jeg betaler kr 36 000,- for leie i Sylling ridehall pr år for mine tre barn. Der er det verken dusj eller do. Hallen brukes ca 3 t i uken pr barn...

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 3. april 2009 13:46: Jørnis
Det at hallen er gratis for barn og ungdom inntil 19 år på hverdager, gjør ikke det billigere i helgen, Knut Eilert Sørnes. Hva mener dere med at i UTGANGSPUNKTET synes dere ikke at halleien er spesiellt dyr i helgen? Betyr det at dere syns det er dyrt eller ikke? Typisk FRP og egentlig ikke vite hva de de mener. Vi snur oss etter vinden...!
Fredag 3. april 2009 22:15: Trond Mathiesen
Ut fra innlegget til Knut Eilert Sørnes (FRP), bør det være håp om billigere leie. Vaktmester/renhold i helgene utføres allerede av Sylling IF, Idrettslaget stiller med gratis hallvakter resten av uka. Vakter på 5-6 timer daglig er totalt uten kompensasjon. Sylling IF betaler full halleie i helgene, som alle andre leietakere. Det koster kr 2000 bare å leie banen en lørdag eller søndag, uansett kampantall. Dersom det spilles kun én kamp, kan denne fort koste 4-5000 kroner å avvikle (inkl. dommerkostnader). Dugnadsiveren har vært stor i Sylling. Skal denne opprettholdes må noe gjøres. Vi ønsker vel alle mest mulig ungdom inn i hallene. Det har nå blitt urimelig dyrt å drive hallidretter i Lier. Gjør som flere andre kommuner i Norge gjør - innfør fri halleie!
Lørdag 4. april 2009 10:47: konsekvensus
Ja, helt enig, innfør fri halleie, la hallene stå åpne til fri bruk hele døgnet, betal også leien for lagene som bruker St. Hallvardhallen, innfør gratis svømmehall, bygg ny ridehall til rideklubben og overta hele Linnesvollen til kommunal drift... Og med det samme kommunen er i farta med å legge til rette for frivillig aktivitet, overta motorklubbens anlegg i Leirdalen, betal all leie for kunstgressbaner med undervarme som lagene i Lier leier (bare en halv million i vinter), innfør gratis kulturskole for alle korpsmedlemmer, betal alle utgifter for skolekorpsene, osv osv. Og ettersom det er så mye styr for å få ungene avgårde på treninger og arrangementer, så burde kommunen innføre hentebuss som kunne plukke opp ungene på trappa og bringe dem hjem igjen etterpå. I dag bruker jo foreldrene masse penger på å kjøre og hente unger, totalt uten kompensasjon. Nå må snart Ulla våkne og ta et krafttak for kommunens unger - vi foreldre har masse annet å bruke tid og penger på.
Tirsdag 14. april 2009 13:14: Lillian Halvorsen, Kulturkontoret
Kommentar til Baard Strand vedr. muligheten til å øke leieinntektene:
Kommunen mottar omtrent ingen henvendelser med ønske om leie av Syllinghallen eller andre kommunale haller til kommersielle ikke-idrettslige aktiviteter. St. Hallvardhallen dekker kommunens behov for lokaler til hundeutstillinger og lignende.

Kommentar til Trond Mathiesen:
Håndballlagene er oppfordret i samråd med Norges håndballforbund til å spille flest mulig kamper på færrest mulig helger for å få ned kostnadene og gjøre det lettere å skaffe frivillige tilsynsvakter.
Sylling IF er ikke ansvarlig for renhold i hallen verken på hverdager eller helger, det er det kommunen ved Anlegg og eiendom som har ansvar for. Utleieprisene i helgene dekker noen av kostnadene til ekstra renhold, og er med andre ord subsidierte.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode