Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f74c0e294825c8dc6d4c4765affd999a

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

- Jeg ønsker å avlaste Helene Justad når det trenges, sier Johnsen. Hun antyder det er i tråd med Justads eget ønske og en styrke for kommunen. Som en svært så engasjert gruppeleder i Venstre i de to foregående periodene, ser hun også muligheter til å få frem flere av de gode verdiene som Lier står for.

Venstre, med to mandater i det ny kommunestyret, måtte gi noe for å få varaordføreren. Selv om Nina E. Johnsen selvsagt blir medlem av Formannskapet, har partiet kun ett fast medlem, i Miljøutvalget. Venstre står igjen uten faste medlemmer i både Planutvalget og Tjenesteutvalget, selv om partiet har første vararepresentant i Tjenesteutvalget. Men Johnsen understreker at partiet er representert ved leder i Fagutvalget (der blant annet landbruk og vern av dyrkajord er viktige komponenter) og i Kontrollutvalget.

Senterpartiet, som manglet 17 stemmer på å få inn tre mandater i det nye kommunestyret, vil bli representert i alle hovedutvalg. - Det var veldig bittert at vi var så nære ved å få inn tre representanter som ved forrige periode, men vi gjorde et dårlig valg, innrømmer leder Espen Lahnstein.

Kristelig Folkeparti, som fikk to representanter som i forrige periode, vil bli representert i både Tjenesteutvalget, i Miljøutvalget og i Fagutvalget, mens partiet har første vararepresentant i Planutvalget. Brynhild Heitmann, sannsynlig gruppeleder for en ny periode, innrømmer at hun kunne ha tenkt seg en bedre uttelling.

Med sitt gode valgresultat vil Høyre nok bli minst like godt representert som i forrige periode i utvalgene. Som lokallagsleder jobber jeg nå med et forslag til hvordan vi skal fordele de vervene vi fikk etter gårsdagens møte. Denne behandles på gruppemøtet mandag 26.9., sier Lars Haugen, leder i Lier Frp.

Liernett har foreløpig ikke presist antall H-representanter og antall Frp-representanterer i de forskjellige utvalg.

- Antall representanter fra Arbeiderpartiet  vil bli avgjort på mandag kveld. Vi regner med å fremme fellesforslag med SV, og denne gangen får vi jo fem i alle 13-mannsutvalg., uttaler Bård E. Strand til Liernett i kveld.

Forrige artikkel:Inntrykk fra en valgkampåpningNeste artikkel:Tamt, men som forventet?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode