Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d19d8b9c27aa79eba305eb95e8e5a123

Prosessen går videre

Det ble et klart flertall i kommunestyret i kveld for å jobbe videre med bygging av kulturhus i Lier

Noe overraskende ble et klart flertall for Rådmannens forslag. Det innebærer at en vedtatt prosess for valg av OPS (Offentlig – Privat - Samarbeid) gjennomføres som planlagt med minst tre prekvalifiserte leverandører, og for øvrig i samsvar med tidligere vedtak i kommunestyret.

Forslaget ble vedtatt med 30 (19 H, 2 KrF, 2 SV, 2 V, 5 Ap) mot 19 (8 Ap, 7 Frp, UF, 3 Sp) stemmer.

 Amatørmusiker Svein Rognliens budskap før møtet var enkelt, men engasjerende, om kanskje ikke avgjørende for utfallet. Til det ante man en splittelse i Arbeiderpartiet, da det drøyde litt før gruppa var på plass etter gruppemøtet. Rognlien appellerte til de folkevalgte om samarbeid og satse på kultur. Han understreket også at det ikke er noen motsetning mellom bruken av penger på sykehjemsutbygging og investering i et kulturhus. - Kultur er helsebringende, sa han.

Søren Falch Zapffe sa at dette er ikke er noen gjenopptakelse av saken. Tre prekvalifiserte er et tilstrekkelig antall for å følge opp OPS-prosessen, understreket han.

Tonje Evju bekreftet tidlig i debatten at Arbeiderpartiet var splittet på finansieringsformen.

Ingen overraskelser kom fra Fremskrittpartiet, da Sørnes slo fast at de heller vil satse på å inkludere kultur på Høvik Nye skole og kulturaktiviter ved en renovering av Gamle Hegg.

Arbeiderpartiets Knut Røssum påpekte at det ikke er snakk om ”gratis lunsj” som mange tror. Han kom med tall som viser at regninga kommer om seks-sju år. Vi får nok æren, men politikerne som kommer etter oss i 2015 og 2019 får regninga, fremholdt han. Han siterte også finansministerens skepsis til OPS-løsning.

Venstres Nina E. Johnsen repliserte med at Samferdselsminister Kleppa så mange muligheter i OPS. Både Johnsen og Krfs Brynhild Heitmann fulgte opp med velkjente argumenter fra tidligere og fra formannskapet.

Truls Hallingstad fra Uavhengige Folkevalgte var mest bekymret for busstasjonens skjepne. Han var redd for at en del av det åpne rom i Lierbyen ble ødelagt.

Vi håper å bringe kommentarer fra både sentrale politikere og andre personer i morgen.

 

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 4. mai 2010 23:47: Blakk liung
Noe sier meg at dette kommer til å trekke ut i tid, mens kostnadene for utredning og etc. løper som bare rakker'n.
Forstår jeg det riktig om det nå er bestemt at det IKKE skal legges på is? Det som det egentlig ble stemt over i dag er om det skal legges på is eller ikke? Når kommer den endelige avgjørelsen?
Tirsdag 4. mai 2010 23:52: Sigrid
Helt forferdelig. Dette viser bare maktglade politikeres respekt for vanlige
folks mening. Det er så mange viktige oppgaver i Lier å ta hånd om.
Det er forståelig at noen få fin kulturfjonger, sloss for sine saker, men at de skulle få med seg et flertall i kommunestyret er uforståelig.
Kan være bra for demokratiet at politikere som de siste årene har ført Lier kommune inn i en trang økonomisk situasjon ved kommunevalget blir borte. Det er leit for demokratiet at det er bjellesauen, som fører ann og resten av bølinga bare følger med. Skam dere.
Onsdag 5. mai 2010 09:35: Are Ølberg
Dette var en viktig beslutning for å kunne få reelle tall på bordet i kulturhusdebatten. Hadde politikerne nå valgt å stoppe prosjektet har man ikke bare brukt mye penger på å utrede og igangsette en anbudskonkurranse, men vi hadde kastet bort 5 år med hundrevis av frivillige timer fra kulturengasjerte som i det lengste håper at politikerne nå tør å satse på et bygg som ikke bare skal samle kulturengasjerte, men også rockeverksted, bibliotek, storsal/messehall, spisesteder, kulturskolen, senioruniversitet, voksenopplæring m.m. Dersom politikerne har en plan om hva man ønsker med et kommunesentrum og har til hensikt å gjennomføre denne, mener jeg et flerbrukshus kan bidra til å snu en utvikling som har bekymret meg de siste årene, nemlig at man hevder at "Lierbyen dør". I den forbindelse kan det være nyttig å se til Drammen hvor man har hatt en tanke om å snu et dårlig rykte for en by som hadde E-18 plantet midt i hjertet av byen til å fokusere på andre verdier for de som bor der og besøker byen. Hvis man ikke tør satse på tiltak som fremmer trivsel og opplevelser enten det er elvepark, bibliotek eller konsertsal vil mangfoldet snevres inn, identiteten viskes ut og ryktet som noen hevder få lov til å leve videre. Jeg håper politikerne våger å investere i vårt kommunesentrum og legge forholdene til rette for at kultur, næringsliv og liunger generelt har noe å være stolte av i bygda!
....og for de som ikke har fått med seg at det er et yrende kulturliv i Lier, Kultursleppet 2010 arrangeres 12.juni på Rådhusplassen! Velkommen skal du være!
Onsdag 5. mai 2010 14:42: Kulturist,Tranby
Dette er en gledens dag for oss Tranbyboere. Lierbyen får nå sitt kulturhus, Lierskogen sin flerbrukshall og Sylling har for lengst fått sin flerbrukshall. Nå er det er bare å starte planleggingen av Samfunnshuset på Hestesletta med en gang. Det er ihvertfall ikke bygningene det skal stå på i Liers kulturliv. Vi gleder oss! Skal vi satse på åpning i 2013?
Onsdag 5. mai 2010 20:36: britt
ja jeg konstaterer at det blir kulturhus, og det har jeg ingenting imot MEN hvorfor skal det bygges ved meierigården, Hva med å integrere kulturhuset med sine aktiviteter i Nye Hegg skole. Kulturhus i kombinasjon med skole er jo en bra løsning, da får jo barna kulturen inn med "morsmelka" Legger man i tilegg inn en flerbrukshall så får man jo aktivitetsnivået opp også og man får styrket helsa og det kan være kultur i sport og sport i kultur. og sist men ikke minst så vil nok det bli en rimeligere løsning for kommunen enn å bygge kulturhus her, skole der og evt. flerbrukshall et annet sted. så derfor samlokaliser (det er en gruppe på facebook som heter vi som vil ha kulturhus og flerbrukshall til Hegg skole) så føler du at dette er en god ide påvirk politikerne og evt. andre som sitter med makta
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode