- Skyter seg selv i foten
Det sier tidligere hallmester Lars Nielsen om politikerne og deres vedtak om et sterkt redusert tilbud for publikum i Lierhallen.
I vedtaket som vil gjelder fra 1.8.2012, heter det blant annet: "Kommunestyret i Lier har vedtatt at svømmehallen skal holdes stengt på søndager, med virkning fra høsten 2012.Vedtaket innebærer at det blir slutt på morgensvømming i hallen fra høsten 2012. Publikum vil da kunne svømme fra kl 17 til 21 på onsdag, fra kl 15 til 21 på fredag, og fra kl 13 til 18 på lørdager. Publikum får tilgang til bassenget 15 timer pr uke, sju timer mindre enn i dag. Svømmeklubben får mer bassengtid fra høsten 2012, 14 timer pr uke mot ni i dag".
Det betyr at den publikummer mister tilgangen til både svømmehall, badstu og trimrom både på mandager og søndager. Totalt dreier det seg nærmest om en reduksjon fra 24 timer til kun 15 timer. I tillegg er det stengt i ferier. I sammenlignbare kommuner som Nedre Eiker og Øvre Eiker er det åpent også da (Se for øvrig sammenligninger med tildbud lenger ned i artikkelen).
- Politikerne i Lier synes å ha lite interesse for kommunens eneste bad og overlater alt til administrasjonen. Det er virkelig betenkelig. Da jeg sluttet for et par år siden, ble det sagt at man skulle jobbe med markedsføring. Men jeg kan ikke se at det gjort noe med det, sier Lars Nielsen som er pensjonist og nyter godt av et mye bedre tilbud i Modum kommune, der han nå bor.
Nielsen tror det reduserte tilbudet fra 1. august kan ødelegge publikumsbesøket. - Nå må folk vente på at badet er åpent. Og fra august vil vi være tilbake til 1983, da jeg begynte å jobbe med badet, sier Nilsen. - Da økte vi åpningstidene og besøkte økte raskt med 50 prosent.
Han antyder også at publikum utgjør en svakere pressgruppe enn Lier svømmeklubb og dens styre.
Investering på 4,9 mill.
Den 7. oktober 2009 kunne daværende hallmester Lars Nielsen ønske velkommen til en «ny» svømmehall, nye dusjrom og badstuer. Hallen hadde da vært holdt stengt den høsten for oppussingsarbeid. Hallen hadde fått nye dusjrom og nye badstuer.
Kommunestyret vedtok samme år å bruke totalt 4,9 mill kroner av krisepakken fra regjeringen til oppgradering av Lierhallen. Arbeidet besto i å legge nye fliser og nye armaturer i dusjrommene, det ble bygd helt nye badstuer og ny og forbedret ventilasjon i garderobene. I tillegg ble det gjort noen mindre arbeider i selve bassengrommet.
Bård E Strand, (den gang gruppeleder for Arbeiderpartiet), uttalte 24.11.2010 til Liernett om de planlagte reduserte tilbudet i Lierhallen:
- Lier AP ser videre drift av svømmehallen for alle slik det er i dag, som en utfordring for administrasjonens evne til å utnytte inntektspotensiale, mer enn et spørsmål om kostnadskutt. Tilbudet er ikke minst viktig i et folkehelseperspektiv, men også for enkeltgrupper, og det er dårlig offentlig forvaltning å redusere et tilbud etter at offentlige midler er brukt på oppgradering. Slik er det dessverre med mye i et Høyre-vanstyrt Lier. Et styre KrF er støttespiller for, skriver Strand i en epost til Liernett.
- Heldigvis er Lierhallen et av de kommunale svømmeanleggene i Norge som det fortsatt er vann i, og som det fortsatt vil være vann i. Lierhallen er mer enn 40 år gammel, og det vil derfor ikke være snakk om tilbakebetaling av eventuelle spillemidler, selv om hallen ble stengt, eller driftsinnskrenket, nå.
Cecilie Brown fra Strødtvedt like utenfor kommunegrensen til Drammen, synes Lierhallen egner seg godt til feiringer av barnebursdager. - Her er det trygt og oversiktlig, med bare ett basseng. Vaktene har i tillegg undervannskameraer og kan følge med hva som skjer. Da ekteparet Brown markerte femårsdagen til Amandus ved å samle seg i Lierhallen var i tillegg de de fleste av foreldrene til de andre barna med. - Det synes underlig at Lier kommune reduserer åpningstiden for publikum, sier Cecilie Brown. - Her er det langt billigere inngangsbilletter og fri parkering. Det teller veldig mye.
Her er bursdagsbarnet Amandus klar. Pappa Patrick passer på.
Markedsføring
Slik profilerer Lier kommune så beskjedent Lierhallen godt skjult på Lier kommunes hjemmeside:
«Lierhallen ligger i landlige omgivelser i Jensvollvegen i Lier, 1 km ovenfor Statens Biltilsyn og kun 10 min fra Drammen sentrum. I samme område ligger også St. Hallvard videregående skole, Lier videregående skole, Stoppen skole, Høvik skole, St. Hallvardhallen og Lier Stadion"
Hallen ble bygget i 1969 og åpnet i 1970. Tilbygget med publikumsgarderober, badstuer, trimrom og vestibyle ble tatt i bruk i 1986. Anlegget består nå av svømmehall, idrettshall, 8 garderober, 6 dusjrom med til sammen 60 dusjer, badstuer og trimrom»
Faste gjester i hallen, som Liernett har snakket, synes ikke kommunen har gjort mye for å frfemme interssen for å benytte hallen og for å øke publikumsinteressen.
Pensjonist Harald Paulsen bruker badet jevnlig. - En nabo, Sven Daae Norman, henter meg på Tranby der jeg bor og er med meg. Paulsen svømmer 1000 meter hver gang. Han synes Lierhallen er utmerket som mosjonsarena. Og undrer seg over kommunens merkelig helsepolitikk ved å redusere tilbudet.
Dårligst i klassen
Liernett har sjekket åpningstider og priser i Nedre og Øvire Eiker. Da kommer Lier elendig ut.
Se her: Trimtilbud – Det gis gratis tilbud om trim på følgende tidspunkt i Eknes svømmehall i Mjøndalen: Vanngymnastikk på onsdag kl. 20.00–20.45 (kun damer) og fredag kl.11.30–12.15 (alle) Nedre Eiker kommune tilbyr hele 46 timer (42 timer i perioden 1.4.-30.9.) For klippekort koster det 240 kr for barn, for honnør 270 kr og 570 kr for voksne.
Ved svømmehallen i Hokksund prisene koster det henholdsvis 190/190/380. I svømmehallen i Vestfossen koster det henholdsvis 160/160/320. I tillegg har barn og unge gratis adgang i svømmehallen i Hokksund mandager og fredager i tidsrommet 1500-1830 og i badet i Vestfossen mandager og fredager i tidsrommet 1730-1930.
I Lier er prisene for klippekort: 800 kr for voksne, 400 kr for pensjonister/uføre og barn.