Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 726b285205cb16d2d274d95b27c24795

Gymsaler til besvær!

Innlegg fra Marit Skretteberg, Håndballforbundets Region Sør, og Jakob Vik, Idrettssjef Buskerud Idrettskrets

Fra idrettens hus leser vi med interesse at det planlegges to gymsaler ved nytt skolekompleks på Stoppen i Lier. AP politiker Bård Strand etterlyser meninger fra idretten på dette i innlegget sitt 17.6. Flott med politikere som har innsikt i idrettens behov!

Man skulle kanskje tro at Lier med sine 22.000 innbyggere har nok med 3 idrettshaller med tilsammen 4 håndballflater. Paradoksalt nok er "Grønne Lier" er et sentrum for innendørsaktivitet med stor aktivitet innen håndball, innebandy, volleyball mm. De to førstnevnte er i vekst og Norges Håndballforbund Region Sør opplever at det er alt for lite tid tilgjengelig til å sette opp kamper i Lier.

En gymsal med på ca 400 kvm dekker kanskje kroppsøvingsbehov på en barneskole, men dekker ikke behovet på kveldstid for idrettslagene. Vi ser at man i Lier planlegger to gymsaler, og da er det ikke langt igjen for å bygge ut til de 1000 kvm idretten trenger (44*23m).

Økonomiske begrunnelser for "stor" flerbrukshall:

Små-haller problemstilling bare i Lier?
Vi i idretten opplever denne utfordringen til stadighet rundt i fylket vårt. Både i Røyken, Hurum og Ringerike er det bygget de siste årene dukket opp skolebygg som vi i idretten ikke er tilfreds med. Sist ut er Drammen vgs. som har behov for 5 gymsal-enheter i den nye storskolen som planlegges. Fra de første utkastene med forskjellige plasseringer er man nesten i mål med en løsning på 750 kvm. Men det hjelper f.eks ikke håndballlinja på skolen når en håndballbane er 23*44 m!

Buskerud idrettskrets har flere ganger forsøkt å nedprioritere slike småhaller i spillemiddelfordelingen. Her blir vi ikke hørt av fylkeskommunen siden hallene er godkjent av KKD og ønsket av kommunen. Idrettsrådene i kommunene deler vår oppfatning.

Marit Skretteberg, Daglig leder Norges Håndballforbund Region Sør
Jakob Vik, Idrettssjef Buskerud Idrettskrets

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode