Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ønsker opphøyde gangfelt

Arne Chr Karlsen mener dette er nødvendig, for å sikre fotgjengere og andre myke trafikanter mot råkjørere i Sylling sentrum.

Karlsen, som i alle år har bodd i Sylling sentrum, har i den senere tida observert et stadig økende antall bilister som kjører alt for fort i sentrum. 50 km/t-sonen blir svært ofte ikke respektert.

Han tror at fysiske hindringer som opphøyde gangfelt er nødvendig både for å tvinge farten ned og for å markere gangfeltene bedre over mot busstoppene.

Karlsen nevner fire punkter der det kan gjøres noe for å bremse farten. Foruten en overgang ved Vangen Mat, nevner han gangfeltet i svingen ved Syllingbakken, to gangfelt mellom Svanglia og Sylling skole. Se bilder nedenfor.

Gata er smal i sentrum. Myke trafikanter, som de minste skolebarna og pasienter fra Villa Skaar, ferdes i sentrum daglig. Om vinteren er fortauet ofte islagt og ikke sikret mot veibanen. Bussene blir tvunget til å kjøre tett inn til fortauet ved motgående trafikk.

1/3 (resized_fotgjengerfelt_ned_til_svanglia.jpg)
2/3 (resized_fotgjengerfelt_sylling_skole.jpg)
3/3 (resized_hekk_v_skaar.jpg)
Trafikk

6 kommentarer

Fredag 28. august 2009 09:23: Sofie
Helt enig med Karlsen. Her burde FAU også engasjere seg iforhold til skolebarna, til å få virkelig gangvei for skolebarn. Ett annet sted det MÅ komme gangvei, er fra skolen til Enger ! Egentlig burde det vært opphøyet gangfelt ved skolen og satt ned hastigheten ytterligere.
Lørdag 29. august 2009 14:02: ø.gurandsrud
Og mye bedre skal det bli,når valstadjordet blir fylt opp. Her har den politiske høyre sida i Lier noe svare for. Ullaskal på krakken sin den 31.aug, og da kan hun både telle biler og måle farta samtidig.
Mandag 31. august 2009 10:11: Ulla Nævestad
Dette er et godt forslag fra Arne Christoffer Karlsen. Kommunen har tidligere tatt opp saken med Statens vegvesen som er ansvarlig for slike tiltak på riksvei.
Ø Gurandsrud har tydeligvis et bredt bilde av Høyre-siden i Lier-politikken.I sluttbehandlingen av kommuneplanen 2002-2013 gikk nemlig samtlige partier i kommunestyret inn for utbygging av Valstadjordet.
Mandag 31. august 2009 19:40: Syllingdøl
Enig at fotgjengere kan sikres bedre med å senke hastigheten.

Men hva med snøhaugen fra Karlsen som hele vinteren gjør utkjøringen fra Vangen Mat trafikkfarlig. Der kommer det til å smelle før eller siden
Mandag 31. august 2009 21:53: Arne Christoffer Karlsen
Helt enig at denne snøhaugen er trafikkfarlig. Kommunen har "tatt" flere meter inn på vår eiendom til fortau. De ytterste meterne av snøhaugen er snø fra fortausrydding og ligger ikke på vår eiendom..
Onsdag 2. september 2009 08:23: ø.gurandsrud
Det blir jo enda lettere å få til utbedringer når det det hele politiske Lier var enig om øke(utbygging) trafikken gjenom Sylling sentrum. Det som er leit er at politikere ikke ser sammenhengene.

Flere saker fra arkivet

Farlig parkering

Det bør ikke bli en vane å parkere der (se bildet).

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Hull i hull

Bilister langs riksvei 284 fra Opsahlsvingen til Syllinghaugen må smøre seg med tålmodighet -

- Han har punktert

Det sa disse ungdommene fra Lierbyen som nok var noe skuffet da de ikke fikk se yndlingen Edvald Boasson Hagen ta teten gjennom Sylling, men Boasson kom sterkere tilbake -

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

Slalåmkjøring mellom hullene

- Det sier postbud Rannveig Carlsen som daglig kjører riksvei 284 mellom Sylling sentrum og rundkjøringa i Kyllerud ved Fagerliåsen

Fartsdumper er nødvendig

30 km-skilt blir ikke alltid respektert, så her har et foreldrepar tatt i bruk andre virkemidler -

Viser samfunnsansvar

Post, bank og lokalbutikk i ett, dermed er også bank i butikk en realitet i Sylling igjen etter mange års fravær av banktjenester i Øvre Lier

Storkontroll på Nordal og i Sylling.

Tidligere i dag hadde politiet storkontroll ved Nordal skole. Alle førere ble kontrollert for fart og promille.

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Totalskadd,

Det brenner fortsatt i et bygg i Sylling sentrum --

Uvettige syklister er en fare

Sykkelsesongen er i gang og dermed kan gående, bilførere og først og fremst syklistene selv se frem til spennende tider.

Slapper av hjemme etter tøffe oppgaver

Egentlig trenger jeg ikke reise noen steder. Sylling er et fantastisk sted å være om sommeren. På Svangstrand kan du slappe av, bade eller spille sandvolleyball, sier assistentdommeren i Tippeligaen. Du har kanskje sett han på TV. I år har han dømt 11 av de 14 kampene. Flesteparten har vært TV-kamper.

Her kommer vi

Det ble en hektisk og fartsfylt dag for kusk Erik Hennum på Lier bygdetun i går.

Kjegler på halv tolv

Bilistene ved begynnelsen av Kornerudsletta i Sylling barberer kanten på riksvei 285

To gebyrer og to forelegg

Det var fasiten etter at politibetjent Arvid Dahl og hans kolleger i dag tidlig hadde kontrollert sikkerhetsutstyr for barn i bilene på vei inn til Høvik skole.

Flaggheising og vekking

Speiderne, med sin leder Marianne Fossen, stod ansvarlig for flaggheisingen ved Sylling skole. Etterpå gikk de gjennom sentrum -

Nytt veidekke mot Tronstad

Golfspillere og andre veifarende fra Oppsahlsvingen i Sylling og sørove kan vente seg bedre vei snart, lover seongarbeider Grete Torgersen (på bildet) i Mesta

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Menneskeverd i sentrum

Lier KrF startet valgkamp på Lierdagene i helgen.

Dommeren i fokus i Trondheim

Burde assistentdommeren vinket av Koppinen da Rosenborg tok gull? Liernett har snakket med en av dommerne.

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

- En kjempefin vinter

Mange barnehagebarn og ansatte fryder seg over den snørike vinteren.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

I telt på Hvaler

Bare vel to timer fra Lier eller vel 13 mils kjøring kan du finne en av Norges fineste kystområder. Selv om Hvalers befolkning på 3800 mennesker blir åttedoblet i juli, råder stillheten og skjønnheten ofte på øygruppen på grensa mot Sverige. Tar du meg deg teltet, anbefaler vi å kjøre ut til Kirkøy som også er administrasjonssentrum i Hvaler kommune. Kort vei fra sentrum med koselige butikker og restauranter finner du strandområder der strandloven blir respektert ------

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Promille-liung lå i Sankt Hallvard-fontenen

På Lierskogen var det branntilløp og tre over veien, og i Drammen lå en åpenbart beruset lierkvinne i fontenen på Bragernes torg.

Mann funnet i god behold etter leteaksjon i Sylling

Røde kors og politi lette i natt etter savnet mann. Mannen ble funnet i dag morges klokka 6.

Joseph Kellers vei, ønske om tiltak

Hallingstad skole FAU har tatt initiativ til å forbedre trafikksikkerheten på Joseph Kellers vei.

Nedslående natt

Bilføreren stakk av etter krasj ved Sjåstad, og i Drammen slo en liung ned en drammenser.

Ran i Sylling

SPAR Holsfjorden, Vangen Mat, i Sylling ble ranet onsdag morgen.

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

DT ønsker ikke storskjerm

Storskjermen som NRK og Drammen kommune ønsker i Drammen sentrum skaper debatt. Saken har blitt utsatt, og Drammens Tidende beskyldes for å bidra til utsettelsen.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Husk bilbelte!

- Seks av 29 manglet bilbelte i Sylling, og det er litt for mange, sa Kjell Hovde fra Statens Vegvesen.

Resultater Kanada Rundt 2011

Her er alle resultatene fra gateløpet Kanada Rundt 10. mai 2011.

Hobby og fritid går i ett

-- Å våkne til fuglesangen en morgen på Asdøltjern er det fineste om sommeren, sier den daglige lederen av Lierbussen. Arne Christoffer var den landets yngste leder av et busselskap, da han overtok i 1973, etter sin far, Kristoffer. Hans verdifulle samling av dokumenter, gjenstander og historier fra Lierbanen er overlatt Lier Historielag. Det er dermed slutt på hans eget museum i Sylling. -- Hobby og jobb er blitt en livsstil, sier han, som både er guide og sjåfør når Veteranbussen er på farten Lier rundt. Han er som et levende leksikon på lokalhistorie.

Ga bort samlingen

Arne Kristoffer Karlsen har gjennom mange år samlet gjenstander, bilder, papirer og kart relatert til Lierbanen. Som sønn av Kristoffer Karlsen har han nærmest omgitt seg med samferdselshistorie. Lier Historielag bør ha all grunn til å være fornøyd med utstillingen og søndagens store oppslutning.

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Sylling sangkor med lokalsang

Det er viktig at et kor markerer seg i lokalmiljøet

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Lier IL hevdet seg

Aleksander Morsund Karlsen vant sprinten i G 15, men det ble mange fine plasseringer i avslutningen for skiskytterne på Ål.

Fortsatt nødvendig å løpe til og fra bussholdeplassen

Statens vegvesen har nå kommentert Liernetts artikkel om bussholdeplassen ved Ringsriksveien. Det er ingen vedtatte planer som kan bedre forholdene ved den livsfarlige bussholdeplassen.

Bytter ut humpene

Kirkeveien har fått vanlige fartshumper, og dermed blir det trolig slutt på slalomkjøringen.

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Hull i hull fortsatt

Strekningen Sylling sentrum-Kyllerud har et veidekke som tilhører en annen tid

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Løpsglede

Syllingløpet ble som vanlig vellykket i det sommerlige været i går.

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

Resultater fra Kanada Rundt

Fullstendig resultatliste for Kanada Rundt 2007

Resultater Kanada Rundt 2012

Her er de registrerte tidene for årets utgave av gateløpet Kanada Rundt i Sylling.

Må det bøtelegging til?

- Vi prøver å jage dem bort når vi får tips om fotgjengere i rundkjøringa i Lierbyen, sier Arild Ølberg ved Lier Lensmannskontor.

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

- Formidabel dugnadsinnsats

Natteravnene er klare for en ny sesong

Påsketur i Vestmarka?

Solli Gård har mye å by på, også i påsken

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

Jazz i Sylling

På grunn av dårlig kamerakapasitet og mangel på tid blir både bilder og reportasje fra bygdas årlige jazzbegivenhet svært mangelfull

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Trygghet for alle

Det var to oppslag i en herværende papiravis som satte dagsorden da arbeiderpartipolitikere nord for Lierbyen skulle overbevise syllingfolk hvorfor det nå er på tide med et skifte Før du går videre: Har Lier konkurranseutsatt for mange virksomheter?

Drammen slått på målstreken

Det lå en god stund an til seier for Drammen på fartsetappen på E-18 gjennom Lier i går, men så kom en liung.

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

Eventyrlig i Sylling

Daglig leder Jordbæreventyret, Trond Lossius Hellum, lover mange flotte opplevelser i morgen.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Mer løst fjell

Arbeidet med å sikre riksvei 285 mot Skaret vil kanskje fortsette fram til utgangen av juni ---

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Smilte om kapp med sola

Grunneier Hans Erik Sylling og fru Elin smilte om kapp med sola og med unge og gamle skielskere på Svarteberg på lørdag. Allerede på lørdag var det mange som hadde fått med seg nyhetene om den ”nye traseen fra Svarteberg. Svarteberg ligger like bak Hørtekollen. Den evigunge skientusiasten og skautrimmeren, Øyvind Melgaard, har allerede sørget for mange kilometer innover marka i retning av markas høyeste punkt, Breilitoppen.

Promilleliung vannet blomstene

Kan ha fått markeringsbehov etter bortvisning

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Tsjekker førstemann til Øverskogen

Thomas Hurbby fra Team Sparta Praha vant den innlagte klatrespurten i Øverskogen, foran en nederlender og norske Stian Sommerseth

Berlin ist viele Reisen wert

Hva gjør to tysklærere når de omsider er blitt kvalifisert til en ekstra ferieuke pga langt fremskreden alder?

Matpakkeuka 2004

Sjåstad sanitetsforening og Øvre Lier bondekvinnelag spanderte for fjerde gang lunsj på tiende klasse ved Sylling skole. Måltidet var sammensatt av vanlig, god og sunn mat.

Lierdagene: Ni uker igjen

Under Lierdagene i 2003 kjørte Arne Chr. Karlsen gamlebussen frem og tilbake mellom Lierbyen og Lier Bygdetun. Blant de buss- og bygdetuninteresserte var tidligere biskop Per Lønning og daværende prost i Lier, Steinar Solbakken, som for øvrig fyller 70 år akkurat i dag.

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Energi til gunstig pris

- Vi håper anlegget vil være inntjent i løpet av ti år, sier sivilingeniør Erik Nilssen i Bioenergi AS om utbyggingen av varmesentral og fjernvarmenett i Lierbyen.

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen