Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a2fb6e9a9302511d754f69d07d5eccff

Hobby og fritid går i ett

-- Å våkne til fuglesangen en morgen på Asdøltjern er det fineste om sommeren, sier den daglige lederen av Lierbussen. Arne Christoffer var den landets yngste leder av et busselskap, da han overtok i 1973, etter sin far, Kristoffer. Hans verdifulle samling av dokumenter, gjenstander og historier fra Lierbanen er overlatt Lier Historielag. Det er dermed slutt på hans eget museum i Sylling. -- Hobby og jobb er blitt en livsstil, sier han, som både er guide og sjåfør når Veteranbussen er på farten Lier rundt. Han er som et levende leksikon på lokalhistorie.


Sommerpraten: Arne Christoffer Karlsen (56)

Kristoffer Karlsens bilruter er velkjent for mange eldre liunger. Arne Christoffer var godt forberedt til å overta familiens busselskap etter å ha fullført det to-årige studiet ved Gøteborg Tekniske Institutt. Motoringeniøren har drevet med buss siden, via Kr. Karlsen A/S til A/S Lierbussen. I 1989 ble selskapet solgt til DOB. Arne Christoffer drev hovedsakelig med ruteplanlegging der. Han rakk også så vidt å jobbe i Nettbuss, før han startet opp sitt eget busselskap igjen med oppdrag innen turkjøring og skolekjøring.

Han har ikke vært noen typisk administrator. Du treffer han så å si daglig på farten bak rattet. Interessen for Lierbanen ble vekt for alvor i 1989. Han har trålet bygda rundt for å oppspore slektninger til folk som har jobbet på eller har hatt tilknytning til den gamle smalsporete jernbanen. De som benytter anledningen til å besøke Lier Bygdetun i sommer og høst kan se det enorme arbeidet som er nedlagt, og som har gjort utstillingen mulig.

-- Asdøltjern forbinder du med gode sommerminner, hvorfor? -- Jeg har vært på familiens hytte, som er bygd i 1937, helt siden jeg var barn. Der kan du både fiske og bade, eller rett og slett bare slappe av og høre på fuglesangen.

-- Hvor ferierer du i år? -- Det blir en uke på Sørlandet og en uke på Bornholm.

-- Hva foretrekker du å spise og drikke om sommeren? -- Et glass øl, dersom det mulig, og god sommermat.

-- Hva vil du vise fram for dine gjester i Lier? -- Det må bli en Lier-rundt-tur med buss, der jeg starter i nord med utsikten fra Røine på Øverskogen ned mot Brygga og ned mot Holsfjorden. Videre Svangstrand og de gamle industristedene Trondstad og Sjåstad.som har betydd mye for Lier historie. Jeg vil også vise fram det området vi forbinder med St. Hallvard og Engersand i sør.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode