Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 262d332b5fab32aed8a7d50a72ca79a6

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Andreas Haverstad har satset mest på landeveissykling de siste årene, men har også drevet med både orientering og ski. Han deltok også i Liermesterkapet i forrige uke. Da fortalte han at han for lengst var i gang med sykkeltreningen i Lier og rundt Tyrifjorden.

Det tradisjonsrike Ulveløpet ble arrangert for 55. gang lørdag 10. mars og ble flyttet til Kanada på grunn av for lite snø i Kjekstadmarka.

Arne Christoffer Sand var nok en gang med og preget et turrenn. Men denne gangen måtte han gi tapt for Christoffer Callesen fra Heggedal denne gangen. Callesen tok en meget sterk 13 plass i Vasalopppet for ei uke siden.

I klasse 41-55 år vant Bjarne Ruud, Sjåstad/Vestre Lier. Oddvar Nygaard, Liungen IF viste gryende form før Birken neste helg ved å vinne kl 61-65 år. Både han og Arne Christoffer Sand har klasseseire i Birken fra før og må nok en gang regnes med blant de største favorittene i sine klasser.

Ulveløpet har sin opprinnelse i mer eller mindre offisielle renn arrangert av idrettslaget Lauparen i 1930 årene. Lauparen omfattet medlemmer både i Lier og Røyken.

I følge IL ROS 60 års Jubileumsminner var opphavsmennene til Ulveløpet Bjarne Amundsen og Adolf Bøhmer i daværende Røyken IF.

Navnet Ulveløpet kommer av at løypa opprinnelig gikk innom Ulven og Ulvenvannet i Asker. Navnet Ulven kommer av Ullvin, og Ull var navnet på skiløperen blant de norrøne guder.

Les mer om det tradisjonsrike Ulveløpet her: http://www.langrenn.com/flytter-ulveloepet.5030456-1743.html 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode