Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Starten på Hauer'n

Starter og speaker Per L. Andersen sørget for å få alle vel avsted

Liungen, Hans Erik Sand, måtte stille til start uten broren, Arne Kristoffer,  som hadde blitt syk. Arne Kristoffer, Sjåstad/Vestre Lier har forresten fem seire fra før.

1/26 (DSC_4684.jpg)
2/26 (DSC_4687.jpg)
3/26 (DSC_4690.jpg)
4/26 (DSC_4713.jpg)
5/26 (DSC_4714.jpg)
6/26 (DSC_4729.jpg)
7/26 (DSC_4732.jpg)
8/26 (DSC_4738.jpg)
9/26 (DSC_4744.jpg)
10/26 (DSC_4753.jpg)
11/26 (DSC_4756.jpg)
12/26 (DSC_4762.jpg)
13/26 (DSC_4764.jpg)
14/26 (DSC_4767.jpg)
15/26 (DSC_4771.jpg)
16/26 (DSC_4777.jpg)
17/26 (DSC_4780.jpg)
18/26 (DSC_4783.jpg)
19/26 (DSC_4789.jpg)
20/26 (DSC_4792.jpg)
21/26 (DSC_4794.jpg)
22/26 (DSC_4795.jpg)
23/26 (DSC_4798.jpg)
24/26 (DSC_4804.jpg)
25/26 (DSC_4807.jpg)
26/26 (DSC_4810.jpg)
Hauer'n Langrenn

Flere saker fra arkivet

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Lovende 16-åring

Ungutten Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier var tre tiendedeler bak nest beste tid under Liermesterskapet i langrenn ved Eiksetra

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

Resultater Kanada Rundt 2012

Her er de registrerte tidene for årets utgave av gateløpet Kanada Rundt i Sylling.

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Ga bort samlingen

Arne Kristoffer Karlsen har gjennom mange år samlet gjenstander, bilder, papirer og kart relatert til Lierbanen. Som sønn av Kristoffer Karlsen har han nærmest omgitt seg med samferdselshistorie. Lier Historielag bør ha all grunn til å være fornøyd med utstillingen og søndagens store oppslutning.

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

Hauer'n i gang

Liernett er på plass

Skikarussel på Martinsløkka

Sjåstad Vestre Lier starter opp med skikarussel

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

Godt dømt

Lierdommerne Kristoffer Helgerud og Odd Arne Vangen gjorde en god jobb i oppgjøret Start-Vålerenga i går

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

Våre lokale toppdommere dømte godt

Kristoffer Helgerud, Lier IL ( på bildet th) var hoveddommer, og trysling og syllingbeboer Odd Arne Vangen var assistentdommer, da Stabæk lekte med Hamkam på Nadderud i ettermiddag.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Årsmøte barneidretten Sjåstad Vestre Lier

Det var årsmøte i barneidretten til Sjåstad Vestre Lier fredag 9 mars

Lover godt før seriestarten

St Hallvard Håndballklubb og Simen Solberg (på bildet) viste fin form i helgens cup.

Brødskiva smakte i oktobersola

Mange liunger nøt oktobersola i marka. – Vi prøvde båten på vannet, sa Marius Johansen fra Oddevall og viste fram en selvlaget ”modellbåt” med skorstein. Sammen med pappa Erik, brødrene Marius og Kristoffer, og kamerat Eivind Hans Hajem hadde de en fin søndag ved Dammyrdammen.

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Mange fotballtalenter

Liungen med to femtenåringer på laget under ledelse av Kristian Bye Andersen (på bildet) viser stadig framgang --

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Hobby og fritid går i ett

-- Å våkne til fuglesangen en morgen på Asdøltjern er det fineste om sommeren, sier den daglige lederen av Lierbussen. Arne Christoffer var den landets yngste leder av et busselskap, da han overtok i 1973, etter sin far, Kristoffer. Hans verdifulle samling av dokumenter, gjenstander og historier fra Lierbanen er overlatt Lier Historielag. Det er dermed slutt på hans eget museum i Sylling. -- Hobby og jobb er blitt en livsstil, sier han, som både er guide og sjåfør når Veteranbussen er på farten Lier rundt. Han er som et levende leksikon på lokalhistorie.

Resultater Kanada Rundt 2011

Her er alle resultatene fra gateløpet Kanada Rundt 10. mai 2011.

Resultater Eggekollen Opp

Resultatliste for motbakkeløpet Eggekollen Opp 12. september 2009. Tekst, bilder og video kommer på Liernett i løpet av kvelden.

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Blant Norges beste

Kristoffer Norgren Olsen scorer her ett av sine mål, da St Hallvard Håndbalklubbs G 18 i helgen fikk en god start i kvalifiseringen til Håndballforbundets landsomfattende serie.

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Kanada rundt - resultater

Kanada rundt ble i går arrangert for 25. gang. Her er resultatene fra gårsdagens dyst.

Supermosjonistene på Birken

Erik Trøen, Marcus Braathen og Geir Trøen hadde løypa helt alene i går ettermiddag --

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Kjempeutfordring for ung dommer

Usman Aslam (18) fra Liungen skal dømme treningskampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i morgen

Resultater fra Kanada Rundt

Fullstendig resultatliste for Kanada Rundt 2007

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Lier IL hevdet seg

Aleksander Morsund Karlsen vant sprinten i G 15, men det ble mange fine plasseringer i avslutningen for skiskytterne på Ål.

Nær 180 går Eggesprinten

- Sjåstad/Vestre Liers skigruppe melder om fine forhold når den årlige massemønstringen avvikles på lørdag

Vårens dommer

Tippeligaen er halvspilt, og Lier ILs Kristoffer Helgerud er kåret til vårens dommer av sportsmagasinet Tips

Skikarusell

Ski-karusell starter torsdag 12. januar 2006

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.

Stemningsfull tur langs Lierbanen

Statsministeren var der ikke denne gangen. Lier Sangkor var heller ikke der. Men Erik Holm i Historielaget ”spilte” Statsminister Hagerup fortreffelig da han fremførte et utdrag fra talen regjeringssjefen holdt for 100 år siden.

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Cupfinale for Kristoffer

Kristoffer Helgerud fra Lier IL skal være 4. dommer i årets cupfinale etter bare to og et halvt år som toppdommer

Lite søvn gir lite trening

- Men idrettsparet Henriette og Arne Sand kan glede seg sammen med yngstejenta etter flere arbeidsuker under lamminga.

Klar for cupfinalen

Kristoffer Helgerud, Lier Idrettslag, er 4. dommer under morgendagens cupfinale

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Resultater fra Eggesprinten 2006

Resultater fra Eggesprinten 2006

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Lierdommer dømmer i Irland

Kristoffer Helgerud, Lier IL, som dømmer i Tippeligaen, reiser i helga for å være fjerdedommer i EM-kvalifiseringen for U-21 lag mellom Irland og Belgia.

God start av Liungens håndballherrer

2 seire på 3 forsøk.

Idealisme og faglig dyktighet

Dette har Øyvind Narjord, langrennstrener i Lierbyga i flere tiår, kombinert på en utmerket måte

Kveldens supportere

Blant de 550 på Marienlyst traff vi Arne Sydsæther (t.v) og Ketil Lian. Arne er med i Representantskapet i Liungen IF. Han har hatt flere styreverv i klubben tidligere. Ketil Lian har vært Ingunns Sørum lærer på ungdomsskolen.

Strålende vær på Liungencupen

Det var godt med is på Liungbanen i helgen.

Resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatlistene fra den 28. utgaven av Kanada Rundt, tirsdag 13. mai 2008

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Resultater Kanada Rundt 2009

Komplett resultatliste for den 29. utgaven av Kanada Rundt

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

Nissefest på Eiksetra

Sjåstad Vestre Lier IL arrangerer nissefest på Eiksetra lørdag 17. desember.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Sjåbagoskonsert i Sjåstad kirke

Over 350 kom for å høre Sjåbagos synge

Fotballskole på Sjåstad

Triksing med ball var en av mange øvelser Silje Søhus og de andre barna måtte igjennom på fotballskolen på Sjåstad

Sjåstad Vestre Liers Skikarussel

Mye glede på skikarussel

Mange barn på skikarussel

Sjåstad Vestre Lier har startet skikarussel og 90 barn møtte opp.

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Seier over storfavoritten

St Hallvard Håndballklubbs G 18 leder fortsatt Spar-serien etter to gode kamper i helgen.