Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lierbedrift redder MS Drammen i jubileumsåret

Turbåten M/S Drammen er reddet. Lier-bedriften Tess vil sponse båten med 150 000 kroner. Dette gjør at skipper og eier Arne Kristian Bye har droppet planene om å selge båten.

Dermed er det klart at M/S Drammen vil ta med passasjerer på elvecruise også denne sommeren når byen feirer sitt 200-årsjubileum med en  lang rekke  arrangementer.

 -Jeg er veldig glad for denne støtten som gjør det mulig å beholde båten i Drammen. Det har hele tiden vært mitt viktigste ønske, men økte driftskostnader har gjort at jeg ikke var i stand til å drifte båten uten tilskudd, sier Arne Kristian Bye. - Jeg er svært takknemmelig for at Tess har tilbudt seg å sponse M/S Drammen. I realiteten sponser de dermed også Drammen og byens innbyggere.
 
 - Vi ønsker å bidra med noe positivt for Drammen. Vi synes det ville vært leit om turbåten forsvant fra byen og derfor bestemte vi oss for å gi et tilskudd for å hindre det, sier divisjonsdirektør Dagfinn Berg i Tess. Han reagerte etter å ha lest i Drammens Tidende i fjor høst, at byen kunne miste turbåten.Bedriften er forøvrig fast kunde på  M/S Drammen. I flere år  har Tess chartret båten under Elvefestivalen og invitert ansatte på tur på elva. Avtalen som er inngått går ut på at Tess bidrar med 150 000 kroner til M/S Drammen i år. Det er også mulighet for at bedriften vil gi samme tilskudd neste år.

M/S Drammen hadde en rekordsesong siste år med tilsammen ca 5 000 passasjerer fordelt på en lang rekke turer på Drammenselva. Nye tekniske krav og økte driftsutgifter  reduserte lønnsomheten og gjorde at skipperen endte opp med en lav  årslønn. Derfor ble M/S Drammen lagt ut for salg i fjor høst og det meldte seg to seriøse  interessenter. Skipper og eier Arne Kristian Bye skrev brev   til ordfører Tore Opdal  Hansen med søknad om økonomisk bistand, men søknaden ble avslått. Nå har altså Tess sørget for at turbåten er reddet i jubileumsåret. Sesongen starter på vårparten med charterturer. I juli blir det som vanlig turistturer med fritt billettsalg.

Flere saker fra arkivet

TESS styrket resultatet i 2009

Lier-bedriften som er landets største leverandør av slanger og slangetilbehør kom seg helskinnet gjennom finanskrisen.

Direktesendt TV fra TESS-åpning i Årdal

Når TESS åpner sin avdeling nummer 100, blir det direkte TV-overføring på nettet

Svei av 421000 på pingvin

Lierfirmaet Tess med kjempegave til Unicef

40 år med TESS

TESS, motevisning, slangeskjørt og ordfører Ulla Nævestad er blant innslagene under Industriens Motemesse på Lillestrøm i dag

TESS økte salget og forbedret resultatet

Med sine 800 ansatte ruver TESS blant Liers bedrifter. Som hos Kiwi, som også har hovedkontor i Lier, arbeider imidlertid det store flertallet av de ansatte i andre kommuner. Bedriftens virksomhet og økonomi har uansett stor betydning og interesse i Lier.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Fjordparken forlenget

Drammen og Liers ordførere markerte i dag at de to kommunenes deler av Fjordparken nå er knyttet sammen.

Toget i fellesferien

Buss? Eller tog? Endringer i rutetilbudet med kort varsel.

DT ønsker ikke storskjerm

Storskjermen som NRK og Drammen kommune ønsker i Drammen sentrum skaper debatt. Saken har blitt utsatt, og Drammens Tidende beskyldes for å bidra til utsettelsen.

Liung viste vei til fotomotiver

Da en fotobutikk i Drammen arrangerte byvandring for over femti ivrige fotografer i formiddag, var det en liung som viste vei gjennom byen.

Dieselsøl, tyveri og enda en promilleliung

I løpet av noen timer i dag måtte politiet ta fatt i tre hendelser i Lier. Det var dieselsøl i Drammensfjorden, tyveri fra Liertoppen og en beruset bilfører.

Idylliske Skapertjern

En gang var det en reservevannkilde for Drammen.

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Går i tog i Drammen

Det kan synes underlig for mange innflyttere til Lier, men det er en gammel tradisjon --

Båtforlis ved Gilhusodden

De fem personene i båten kom uskadd fra hendelsen.

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

Dobbelt jubileum på Lyngåsbanen

90-årsjubilanten NMK Drammen slår på stortromma og arrangerer jubileumsrallycross på Lyngås Motorbane i høst.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Bondens marked i Drammen i dag

Ragnar Swift fra Lier er blant veteranene på Bondens marked i Drammen, der gårdsprodukter frembys midt på Bragernes torg.

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

Sangerstevne Drammen

Norges Korfobund Buskerud ønsket velkommen til Sangerstevne i Drammen i helga.

Skisprint i Drammen

Mange fra Lier tok turen til Drammen på skisprinten

Thank you for innsatsen

Fredag fikk Arne Kjartan de lange Ruud en velfortjent takk av Coouncillor Mrs Mary Anne Pooley, the Mayor of Eastbourne for sin mangeårige innsats for byen.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Hælja!

Jeg er litt forvirret her jeg sitter. Mediehuset Drammens Tidende har selv lest opp og vedtatt at de aldri skal omtale Drammen som harry eller foreta seg and (...)

Lier før og nå

Litt over hundre år skiller de to bildene, men det er ikke det eneste.

Sommerstengt?

Liernett stiller spørsmål om pressestøtten til lokalavisene i distriktet i denne lederen

Venter på bussen

Mens Jernbaneverket forlenger plattformen på Lier st. venter pendlerne tålmodig på bussen som skal erstatte toget.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Tilhører vår regionale historie

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud er lettet på vegne av St. Hallvardspillforeningen som nå er sikret et tilfredsstillende økonomisk grunnlag for St. Hallvardspillet i 2008 etter at Drammen kommune bidrar med 100 000 kroner

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Positiv utvikling - flere tar bussen i Lierområdet

- Busstilbudet i Lierområdet benyttes mer og mer. De første ni månedene i år viser en svært positiv utvikling, forteller driftssjef i Nettbuss Ole Engebret Haugen.

Årets bokgave?

Tom Helgesen (bildet), med røtter i Kanada i Lier, er redaktør for nok et praktverk, Drammensvassdraget - fra fjord til fjell"

P4s Sommerturné

Håkon fikk hilse på Idol Tone i Drammen

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Kjøp av Gullaugtomten

Innlegg fra Ulla Nævestad

Flere vil på tur

Friluftsliv har blitt en trend igjen, og medlemsmassen i Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har økt med 5,7 prosent det siste året.

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

Sankt Hallvard ble drammenser

Hallvard fra Huseby ble drammenser da Drammen markerte sine første 200 år med stor og påkostet festivitas i løpet av helgen.

Stortingsrepresentant Trond Helleland på bedriftsbesøk

Stortingsrepresentant Trond Helleland besøkte i dag sveisebedriften SJE på Kortnes i Baneveien. Bedriften har nylig vært omtalt i Drammens tidende, og har sener (...)

Drammen slått på målstreken

Det lå en god stund an til seier for Drammen på fartsetappen på E-18 gjennom Lier i går, men så kom en liung.

Vant bronsefinalen i Drammen Cup

Lier IL J16 fortsetter å levere flotte resultater på fotballbanen

Rekrutteringsritt på sykkel

Drammen Cykleklubb arrangerer rekrutteringsritt for barn fra 1-7 klasse, mandag 3. september på Bikkjestykket i Drammen. Rittstart presis kl 1800. Gratis å (...)

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Gull i bokseringen

Finn Olav Ulvund gikk helt til topps i Gøteborg denne helgen

Utfordrer fylkeskommunen

Åse Klundelien er en av innlederne når Drammen Kvinnesaksforening drøfter nedleggelsen av Likestillingsutvalget i Buskerud.

Drammen bueskyttere avholdt jaktstevne på Undersrud

Drammen Bueskyttere arrangerte sist lørdag jakt-felt stevne på Undersrud i Lier.

En seier for Fjordbyene Lier og Drammen

Lier og Drammen Venstre ser med glede at SFT har gitt klarsignal for starten av en av Norges største miljøoppryddinger.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Håndballfest i Oslo spektrum

To liunger var banens beste under håndballfinalen for herrer

Buss for tog

Persontogene på Drammenbanen erstattes med buss denne helga

Finalespill for Lier IL

Lier IL G95 kom helt til finalen i Drammen Cup 2009, men det endte med et knepent 1-0 tap mot ROS

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Russetoget i Drammen

Lier var som vanlig representert i russetoget i Drammen

Lierungdom tatt med hasj

Flere liunger har vært i politiets søkelys det siste døgnet, blant annet 8 ungdommer fra Lier i alderen 15 til 16 år som ble tatt med mindre kvantum hasj i Drammen.

Nedslående natt

Bilføreren stakk av etter krasj ved Sjåstad, og i Drammen slo en liung ned en drammenser.

Lierskolene i Drammens barnetog

Skoler og korps fra ytre Lier deltar som vanlig i barnetoget i Drammen, og i år har det jubilerende Høvik og Lier Skolekorps fått en hedersplass. OPPDATERT KL 14.48

Drosjeløyver, - hvem er de til for?

Ulla Nævestads brev til Buskerud fylkeskommune

- Fortjent tap

Det innrømmer midtstopper Kristian Bye Andersen etter at Spabra hadde tapt bortekampen mot Vestfossen i kveld.

Sterk avslutning av lierturnerne

Tranby Turns leder Lene Nilsen kan glede seg over gode prestasjoner under helgas KM i Tranbyhallen.

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Gutten med tubaen

Kristian Berg(14) videre til Landsfinalen

Buss erstatter tog

På grunn av anleggsarbeider erstattes persontog på Drammensbanen med buss til helgen

Hauer'n og skimarsjen i gang

Også i år er Minneløpet og Marsjen slått sammen i et felles arrangement, Thorleif Haug Skifestival. Minneløpet er på 41 kilometer. Th. Haug marsjen er 35 kilometer. Begge traseene starter i Kanada i Sylling og ender opp på Spiralen i Drammen.

Fyll, vold og blod i helgen

Det er foreløpig ikke kjent om noen fra Lier var innblandet i de uvanlig mange fyll- og voldsepisodene i Drammen i helgen.

En lang prosess

Det sier May Kværnstuen etter at LHL-huset i Nøsteveien i dag ble åpnet etter flere års arbeid.

Beste bokser i NM

Kristin Ulvund fra Sylling kunne smile etter å ha mottatt Forbundspokalen i dag, men de øvrige tre fra Drammen Bokseklubb gjorde også meget gode idrettsprestasjoner -

Kulturen, ei vekstnæring i hele regionen

Kommentar til redaktør Geir Arne Bores leder i søndagsutgaven av Drammens Tidende.

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

I morgen er det slektforskningens dag

Flere foredrag på biblioteket i Drammen

Store forsinkelser

Togtrafikken gjennom Lier med store forsinkelser mandag morgen og utover dagen

Fokus på skjønnhet og aldring

- Drammen kvinnesaksforening øsnker å ta opp viktige spørsmål på åpent temamøte i morgen kveld, sier leder Janniche Solheim (bildet) fra Tranby

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

Mulig togpåkjørsel i Lier

Lokfører meldte fra om påkjørsel av en person på jernbanelinja ved Huseby.

Risikerer å rykke opp

Lier Cats (innebandy). Feier motstanderne av banen i debutsesongen.

P4`s Sommerturne i Drammen

Ingrid Nordby fra Hotell Cæsar dusjet i St.Hallvards brønnen på torget i Drammen.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Ikke Godset-stadion i Lier

Strømsgodsets nye stadion blir ikke lagt til Lierstranda. Ny stadion på Sundland i Drammen skal være klar i løpet av 2009.

Idrettsstipend til Jan Olav Lunewski

Bak prisutdelingen i Drammens Teater tirsdag kveld stod Buskerud fylkeskommune

I denne søte juletid

Politiet har ikke opplyst noe om de innbraktes hjemsted, men vet vel hvem de er.

Hissig liung og speilglatte veier

Etter en forholdsvis fredelig nyttårshelg livner det til igjen i nærområdene.

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Musikkopplevelse i Drammen

Opplev verdens vakreste opera i landets vakreste teater ---

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

"Kom deg ut-dagen" i dag

Eiksetra er stedet når Drammen og Oplands Turistforening inviterer til en allsidig turdag.

Ei kvise i Drammens ansikt?

Ukens petit er skrevet av ordfører Ulla Nævestad, Sylling.

Promille-liung tatt i Drammen

En liung i 60 årene ble tatt for promillekjøring i Drammen ved tolvtiden. Ved firetiden var det en front-mot-front kollisjon på RV 23 ved Lahell.

Kveldens supportere

Blant de 550 på Marienlyst traff vi Arne Sydsæther (t.v) og Ketil Lian. Arne er med i Representantskapet i Liungen IF. Han har hatt flere styreverv i klubben tidligere. Ketil Lian har vært Ingunns Sørum lærer på ungdomsskolen.

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Vellykket fotballcup på Tranby.

Lørdag var over 60 lag samlet til den årlige Lier-cup i fotball. 29 av disse kom fra andre kommuner, men som vanlig var det flest lag fra Lier.

Står sammen om Drammensfjorden

Venstrelagene maner til samarbeid mellom kommunene for å gjøre regionen til en trivselregion for nyskapende næringsliv, med miljø og trivsel i sentrum