Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 570a5ad70a05867a818a9e82af8340ef

Lierbedrift redder MS Drammen i jubileumsåret

Turbåten M/S Drammen er reddet. Lier-bedriften Tess vil sponse båten med 150 000 kroner. Dette gjør at skipper og eier Arne Kristian Bye har droppet planene om å selge båten.

Dermed er det klart at M/S Drammen vil ta med passasjerer på elvecruise også denne sommeren når byen feirer sitt 200-årsjubileum med en  lang rekke  arrangementer.

 -Jeg er veldig glad for denne støtten som gjør det mulig å beholde båten i Drammen. Det har hele tiden vært mitt viktigste ønske, men økte driftskostnader har gjort at jeg ikke var i stand til å drifte båten uten tilskudd, sier Arne Kristian Bye. - Jeg er svært takknemmelig for at Tess har tilbudt seg å sponse M/S Drammen. I realiteten sponser de dermed også Drammen og byens innbyggere.
 
 - Vi ønsker å bidra med noe positivt for Drammen. Vi synes det ville vært leit om turbåten forsvant fra byen og derfor bestemte vi oss for å gi et tilskudd for å hindre det, sier divisjonsdirektør Dagfinn Berg i Tess. Han reagerte etter å ha lest i Drammens Tidende i fjor høst, at byen kunne miste turbåten.Bedriften er forøvrig fast kunde på  M/S Drammen. I flere år  har Tess chartret båten under Elvefestivalen og invitert ansatte på tur på elva. Avtalen som er inngått går ut på at Tess bidrar med 150 000 kroner til M/S Drammen i år. Det er også mulighet for at bedriften vil gi samme tilskudd neste år.

M/S Drammen hadde en rekordsesong siste år med tilsammen ca 5 000 passasjerer fordelt på en lang rekke turer på Drammenselva. Nye tekniske krav og økte driftsutgifter  reduserte lønnsomheten og gjorde at skipperen endte opp med en lav  årslønn. Derfor ble M/S Drammen lagt ut for salg i fjor høst og det meldte seg to seriøse  interessenter. Skipper og eier Arne Kristian Bye skrev brev   til ordfører Tore Opdal  Hansen med søknad om økonomisk bistand, men søknaden ble avslått. Nå har altså Tess sørget for at turbåten er reddet i jubileumsåret. Sesongen starter på vårparten med charterturer. I juli blir det som vanlig turistturer med fritt billettsalg.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode