Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 044195ac12e433b26daa9ef4f10aff87

Drosjeløyver, - hvem er de til for?

Ulla Nævestads brev til Buskerud fylkeskommune

Ulla Nævestad
Modumveien 105
3410 Sylling

Buskerud fylkeskommune
Samferdselsadministrasjonen
Fylkeshuset
3020 Drammen

Lier 25.07.06

Drosjeløyver, - hvem er de til for?

Natten mellom mandag 24/7 og tirsdag 25/7 ringte jeg til Drammen taxisentral for å bestille en taxi til Sylling i Lier. Mitt første anrop til taxisentralen skjedde kl. 00.47. Den meget hyggelige vakthavende kvinnen på sentralen forberedte meg på ca en times ventetid med begrunnelse i at svært få taxisjåfører ønsker å kjøre til Sylling, og at sentralen på det tidspunktet hadde mer enn nok med å dekke behovet i Drammen by. Vi forberedte oss på en times ventetid, men da ingen taxi dukket opp, ringte jeg tilbake til sentralen kl. 01.58. Den fortsatt like hyggelige damen fortalte da at det fremdeles var like vanskelig å få taxi til Sylling, men at bestillingen lå inne.
Kl. 03.05, -to timer og atten minutter etter første bestilling ringte jeg nok en gang til sentralen og meddelte at vi hadde funnet det nødvendig å ordne oss på annen måte, og at taxibestillingen derfor ble kansellert. Det må tross alt være en grense for hvor lenge man skal måtte vente på drosje en vanlig mandagsnatt i Drammensregionen.

Jeg har svært liten forståelse for at Lier er så dårlig dekket med drosjeservice. I vår kommune bor det bortimot 22000 mennesker, og i Syllingområdet bor det rundt 2000 personer. Det kan ikke være riktig at hver enkelt drosjesjåfør skal kunne velge og vrake i turer, og på den måten avgjøre hvorvidt publikum skal få taxi når vi trenger det eller ikke.

Jeg vil be Buskerud fylkeskommune revurdere de løyvene og den praksis som gjelder i Drammensregionen i dag, med sikte på å få en bedre spredning og bedre dekning av et høyst nødvendig tilbud for alle deler av løyveområdet.

Vennlig hilsen

Ulla Nævestad

Kopi : Drammen Tidende
Lierposten
Liernett
Rådet for Drammensregionen

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode