Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5d90367c6d8b60df91a59e2fdd251b36

Stipend til lokal trommeslager

Årets vinner av Haugestadstipendet er 22 år og fra Sylling

Haugestadstipendet  ble opprettet i forbindelse med Haugestads 100-årsjubileum, og deles ut årlig til en liung i aldersgruppen 15-30 år som satser på kultur som levevei.

Fem kandidater hadde meldt sin interesse i år. Alle var sterke kandidater til stipendet.

Juryen har bestått av ordfører Ulla Nævestad, kultursjef Ingeborg Rivelsrud, kulturskolelærer Siw Indregård Sønstebø og Haugestadrepresentant Leif Vinge.

Juryen valgte Erik Fossen Nilsen (bildet) som årets stipendmottager.

Erik er fra Sylling, han er 22 år gammel og studerer musikk (klassisk slagverk) på andre året ved Norges musikkhøyskole i Oslo.

Erik startet sin karriere i Sylling skolekorps, har gått musikklinjen ved St. Hallvard videregående skole, jazzlinja på Agder folkehøyskole og vært vernepliktig soldat ved Den Kongelige Norske Marines Musikkorps.

Erik begynte å spille i år 2000 og har, tross sin unge alder, vært med på mange og krevende musikalske utfordringer, blant annet som solist med Drammen konsertorkester,  Buskerud kretskorps, Kristiansand symfoniorkester og ved oppsetning av Händels Messias i Bragernes kirke.

I tillegg har Erik deltatt i flere konkurranser, som NM for ensembler,  NM for solister, fylkesmønstring i UMK og Buskerudmesterskapet, med flere sterke plasseringer.

Stipendet, som er på kr 20 000, deles ut samtidig med Lier kommunes kulturpris under et kulturarrangement i november. Det er ordføreren som overrekker stipendet.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode