Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 66b47f3c3299608d6cc114c6b76c1a3a

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

Denne runden av Norgescupen ble arrangert på Eksismoa motorbane.

Løpsdagen startet ikke godt for unge Tor-Erik. Han våknet klokken fem med en forferdelig hodepine, men prøvde å sove frem til sju for å se om han ble bedre, men det skjedde ikke. Dette lovet ikke godt foran løpet. Han fikk ikke i seg verken mat eller drikke, men tok en par hodepinetabletter og la seg til å sove igjen. Han ble vekket like før trening og tidskval for å kjenne på formen. Den var litt bedre nå, og han begynte å få litt farge i ansiktet.

Treningen startet med Tor-Erik på banen. Han kjørte noen få runder før han kom inn igjen for å vente på tidskvalen. Der kjørte han to runder før han ga seg. Da var han sliten. Men det holdt til bestetid og nesten fire sekunder ned til nestemann. Han var fornøyd. Nå var det nesten fire timer til heatet hans startet, og han fikk tid til å roe seg litt ned og dytte nedpå noen
bananer.

Første heatet gikk og Tor-Erik kom ut som nr. 2, men før første runde var kjørt, lå han i tet. Etter noen runder får Tor-Erik se at det ligger en fører i banen. Funksjonærene er på plass, men mannen ligger helt stille.Tor-Erik skjønner fort at dette er bestevennen hans, Jørn Huseby. Det er ikke spesielt moro å se kompisen ligge slik, men Tor-Erik må holde fokus på
kjøringen. Etter vel halvgått løp blir heatet stanset slik at de kan få fraktet Jørn Huseby ut av banen. Det blir ingen omstart, og Tor-Erik vinner dette heatet. Jørn Huseby kommer seg heldigvis igjen, men verken fører eller ATV er klar for andre heatet.

Tor-Erik triller først ut på startstreken i andre heat. Startskuddet går, og Tor-Erik klarer med et nødskrik å komme først inn i første sving. Etter første runde leder han med fem sekunder på andremann, og forspranget blir bare større og større. Brått gir Tor-Erik tegn til pappa Torbjørn at hendelen til forbremsen har løsnet. Nå sitter han bare igjen med bakbrems, noe som vil hindre ham i å holde tempoet oppe. Det gjøres klart til at han kjører inn å få fikset bremsene, men Tor-Erik bestemmer seg for å forsette siden forspranget fremdeles øker. Da det står igjen en runde, har han en ledelse på hele femti sekunder. Da er det bare å roe det hele litt ned og kjøre inn til en brakseier.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 15. august 2011 15:48: Mette Wam (på Facebook)
Helt rå kjøring :-)))
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode