Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a6f156609f11aaa8a678b0753599d516

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Første runde i årets NM ble kjørt på Bømlo motorbane på Stord på lørdag. Tor-Erik kjørte trening lørdag morgen og fant ut at de to løps-ATV-ene fungerte noenlunde likt. Dermed bestemte han seg for å prøve begge i tidskvalen og velge den han kjørte raskest med under selve løpet. Da kvalen var ferdigkjørt hadde han satt bestetid hele fem sekunder foran nr. to, og han var selvsagt godt fornøyd med dette.

Tor-Erik tok starten i 1. finaleheat og kom først ut. Etter en runde ledet han med fem sekunder, og han bare økte og økte utover i løpet. Ved målflagg hadde han slått andremann med over et halvt minutt.

I 2. heat gjorde Tor-Erik akkurat det samme som i første heatet - han tok starten og bare økte og økte for hver runde. Differansen her ble omtrent den samme - ca. et halvt minutt ned til andremann.

Dermed var dagen fullkommen, og han kunne stige øverst på pallen i den første runden av NM med full poengpott. Dette blir godt å ha med seg til neste runde.

Utklassing på søndag

Så var det første runde i NC (Norgescupen). Denne ble kjørt samme sted og på samme bane som dagen før. Her gikk også treningen greit, Tor-Erik fikk det til å fungere som han ville. Han tok også tidskvalen med god margin. Det er alltid en stor fordel å kunne velge første starspor i finaleheatene. Da første heatet gikk var Tor-Erik nok en gang først ute av startgrinda. Heller ikke her var det noen som klarte å følge ham, så det ble en ensom reise mot mål, der nok en heatseier var i boks.

Andre heatet gikk, og Tor-Erik var nå nummer fire ut fra starten. Men dette stresset han ikke, for han har vært i denne situasjonen før og vet det er nok av tid til å hente seg inn hvis man holder hodet kaldt. Han fikk fine muligheter til å kjøre forbi i første runde, så når denne var kjørt ledet han med hele fire sekunder. Nå var det bare ikke å miste fokus på de øvrige rundene.

Dette klarte han utmerket - han økte forspranget for hver runde, og det var ikke vanskelig å se at han koste seg. Da målflagget vaiet var det over ett minutt ned til andremann.

Da Tor-Erik dro hjelmen av hodet fikk familien og tilskuerne se et eneste stort glis, og etter nok en god dag var det stor stas å klatre øverst på pallen. Dette var en helg som ikke blir glemt med det første!

Men nå er Tor-Erik tilbake til hverdagen og ny opplading, for allerede til helgen skal han kjøre Nordisk Mesterskap i Slagelse i Danmark.

Forrige artikkel:Sommerutstillingen åpnetNeste artikkel:Dobbelt jubileum på Lyngåsbanen
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode