Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3aae9033c1715a50d5bd1400ce0061ef

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

Reistad har utsikt mot Undersrud, der han i snøvintre har gått på ski til og fra jobb fra sin bolig i Bråtan i Drammen. Om sommeren har nok mange sett den slanke mannen i all slags vær til alle årstider komme på sykkel, via Nøste over Heggtoppen, ned gjennom Lierbyen. – Vi har forsøkt å nøye oss med en bil. Siden Gunhild (kona) trengte bilen har sykkelen vært et nyttig framkomstmiddel. Den ferske pensjonisten smiler litt når han ser ned på det høyre beinet. Brukket etter et sykkelvelt. - Reistad, han er sykmeldt, men han sitter der inne, blir det sagt når Liernett spør etter han i korridoren. Inne på det lille kontoret sitter en blid 67-åring. Sykkelhjelmen er byttet ut med krykkene i dag.

Kjell Arne Reistad startet i Lier kommune 1. januar 1990. Da startet han som økonomikonsulent for Rådmannen med utarbeidelse og samordning av budsjett. Han startet opp i sin juriststilling i 2002. Reistad har, blant annet,også praksis som dommerfullmektig, rådmann (Nedre Eiker 1977-79) og forskjellige stillinger hos Fylkesmannen.

Jeg har trivdes godt med jobb i det offentlige, sier han . – Det er mye positivt forbundet med å jobbe i kommune ogstat. Man lærer så mye om lover og regler i praksis. Det er praktisk samfunnskunnskap, sier friluftsmannen og trimmeren. Uhellet som førte til at brakk beinet er bare en parentes. Selv om han har gjort avtale om å jobbe litt på timebasis for Lier kommune, ser han at han vil få mer tid til å bruke skog og mark.


Sammen med kona Gunnhild Rahm Reistad (kjent kulturjournalist i Dt og lokalpolitiker) blir det nok også i år "Midtsommertur" med Drammens og Oplands Turistforening (DOT). Ekteparet har ledet denne turen i flere år. Reistad er styremedlem og medlem av Rådet i DOT. Ekteparet har hytte på Skeikampen i Gausdal, men reiser over hele landet for å gå i fjellet. Gunhild og Kjell Arne flytter nå til Oslo, der de skal ta over en familieleilighet.


Sønn av Ole Reistad

Fysikken har han kanskje i genene. Faren Ole Reistad (1898-1949), kjent skvadronsjef, idrettsmann, flyentusiast, også kjent som mannen som lærte Prins Harald å svømme i ”Little Norway” under krigen. Etter krigen ble han oberst med ansvar for Nord-Norge.  I guttedagene drev Ole Reistad fra Furuseth i Oslo med både langrenn, hopp, kombinert, friidrett og fotball. Som 18-åring vant han yngste klasse i Holmenkollen. Fire år senere slo han selveste Thorleif Haug i Nydalsrennet. Han vant NM i femkamp i 1922. Samme år fikk han Egebergs Ærespris. Han ble olympisk mester sammen med sitt lag i Militært patruljeløp i St. Morits i 1928 Den krigsskoleutdannete offiseren deltok i flyoperasjoner i krigen både i Gudbrandsdalen, Lierne og til slutt ved Bardufoss før de norske styrkene ble demobilisert.  Via Stockholm, fly til Moskva, tog til Vladivostok, båt til Vancouver, havnet han i Little Norway (ca 160 km nord for Toronto)


Et overskuddsmenneske

- Husker du faren din? – Jeg husker han som et overskuddsmenneske. Han var blid og glad i familien. Også var veldig opptatt av plikter og utfordringer. Han var jo den første Luftkommandosjef for Nord-Norge. Jeg så han jo ikke før i 1945. Senere var vi bare sammen i ferier. Han kunne visst være både sjef og kamerat samtidig har jeg hørt.

Ole Reistad døde på grunn av en hjernesvulst, bare 51 år gammel. – Jeg tror han slet seg ut, sier Kjell Arne.

God attester

Ordfører Ulla Nævestad karakteriserer Kjell Arne Reistad slik:

- Kjell Arne er en usedvanlig hyggelig person, og han bidrar til et godt arbeidsmiljø. Man blir i godt humør av å se hans kantete skikkelse slentre i lange steg gjennom rådhusets irrganger.
Som medarbeider er han er alltid vennlig, rolig, saklig, grundig og ikke minst profesjonelt meget dyktig. Han har en fabelaktig stor arbeidskapasitet og et imponerende overblikk. Saker fra Kjell Arnes hånd til politisk behandling blir svært sjelden stilt spørsmål ved. Det er høy kvalitet over det arbeidet han leverer fra seg.


Ved en sammenkomsten på Haugestad på fredag, sa rådmann Hans-Petter Christensen, blant annet, følgende:

- I kraft av sin solide faglige bakgrunn og personlighet oppnår Kjell Arne Reistad en tillit blant innbyggere, næringsdrivende, folkevalgte og kolleger som ikke bare er spesiell, men som også bidrar til gode og varige løsninger.
Kjell Arne kjenner Lier kommune usedvanlig godt ut fra sin lange fartstid i forskjellige posisjoner i kommuneorganisasjonen. Det innebærer at han har vært en god rådgiver i en situasjon der utviklingen fordrer stadig sterkere juridisk kompetanse på mange felt.
Jeg er glad for at Kjell Arne Reistad har takket ja til fortsatt å arbeide for Lier kommune på engasjementbasis, også etter at han i dag går av som kommuneadvokat.

Fra sammenkomsten på Haugestad. Under sees rådmann Hans-Petter Christensen, idet han overrekker kommunens gave til Reistad. (foto: Helge Bommen)


Forrige artikkel:Trosset regn og holke ---Neste artikkel:Førjulskonsert med Vice Versa
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode