Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

Reistad har utsikt mot Undersrud, der han i snøvintre har gått på ski til og fra jobb fra sin bolig i Bråtan i Drammen. Om sommeren har nok mange sett den slanke mannen i all slags vær til alle årstider komme på sykkel, via Nøste over Heggtoppen, ned gjennom Lierbyen. – Vi har forsøkt å nøye oss med en bil. Siden Gunhild (kona) trengte bilen har sykkelen vært et nyttig framkomstmiddel. Den ferske pensjonisten smiler litt når han ser ned på det høyre beinet. Brukket etter et sykkelvelt. - Reistad, han er sykmeldt, men han sitter der inne, blir det sagt når Liernett spør etter han i korridoren. Inne på det lille kontoret sitter en blid 67-åring. Sykkelhjelmen er byttet ut med krykkene i dag.

Kjell Arne Reistad startet i Lier kommune 1. januar 1990. Da startet han som økonomikonsulent for Rådmannen med utarbeidelse og samordning av budsjett. Han startet opp i sin juriststilling i 2002. Reistad har, blant annet,også praksis som dommerfullmektig, rådmann (Nedre Eiker 1977-79) og forskjellige stillinger hos Fylkesmannen.

Jeg har trivdes godt med jobb i det offentlige, sier han . – Det er mye positivt forbundet med å jobbe i kommune ogstat. Man lærer så mye om lover og regler i praksis. Det er praktisk samfunnskunnskap, sier friluftsmannen og trimmeren. Uhellet som førte til at brakk beinet er bare en parentes. Selv om han har gjort avtale om å jobbe litt på timebasis for Lier kommune, ser han at han vil få mer tid til å bruke skog og mark.


Sammen med kona Gunnhild Rahm Reistad (kjent kulturjournalist i Dt og lokalpolitiker) blir det nok også i år "Midtsommertur" med Drammens og Oplands Turistforening (DOT). Ekteparet har ledet denne turen i flere år. Reistad er styremedlem og medlem av Rådet i DOT. Ekteparet har hytte på Skeikampen i Gausdal, men reiser over hele landet for å gå i fjellet. Gunhild og Kjell Arne flytter nå til Oslo, der de skal ta over en familieleilighet.


Sønn av Ole Reistad

Fysikken har han kanskje i genene. Faren Ole Reistad (1898-1949), kjent skvadronsjef, idrettsmann, flyentusiast, også kjent som mannen som lærte Prins Harald å svømme i ”Little Norway” under krigen. Etter krigen ble han oberst med ansvar for Nord-Norge.  I guttedagene drev Ole Reistad fra Furuseth i Oslo med både langrenn, hopp, kombinert, friidrett og fotball. Som 18-åring vant han yngste klasse i Holmenkollen. Fire år senere slo han selveste Thorleif Haug i Nydalsrennet. Han vant NM i femkamp i 1922. Samme år fikk han Egebergs Ærespris. Han ble olympisk mester sammen med sitt lag i Militært patruljeløp i St. Morits i 1928 Den krigsskoleutdannete offiseren deltok i flyoperasjoner i krigen både i Gudbrandsdalen, Lierne og til slutt ved Bardufoss før de norske styrkene ble demobilisert.  Via Stockholm, fly til Moskva, tog til Vladivostok, båt til Vancouver, havnet han i Little Norway (ca 160 km nord for Toronto)


Et overskuddsmenneske

- Husker du faren din? – Jeg husker han som et overskuddsmenneske. Han var blid og glad i familien. Også var veldig opptatt av plikter og utfordringer. Han var jo den første Luftkommandosjef for Nord-Norge. Jeg så han jo ikke før i 1945. Senere var vi bare sammen i ferier. Han kunne visst være både sjef og kamerat samtidig har jeg hørt.

Ole Reistad døde på grunn av en hjernesvulst, bare 51 år gammel. – Jeg tror han slet seg ut, sier Kjell Arne.

God attester

Ordfører Ulla Nævestad karakteriserer Kjell Arne Reistad slik:

- Kjell Arne er en usedvanlig hyggelig person, og han bidrar til et godt arbeidsmiljø. Man blir i godt humør av å se hans kantete skikkelse slentre i lange steg gjennom rådhusets irrganger.
Som medarbeider er han er alltid vennlig, rolig, saklig, grundig og ikke minst profesjonelt meget dyktig. Han har en fabelaktig stor arbeidskapasitet og et imponerende overblikk. Saker fra Kjell Arnes hånd til politisk behandling blir svært sjelden stilt spørsmål ved. Det er høy kvalitet over det arbeidet han leverer fra seg.


Ved en sammenkomsten på Haugestad på fredag, sa rådmann Hans-Petter Christensen, blant annet, følgende:

- I kraft av sin solide faglige bakgrunn og personlighet oppnår Kjell Arne Reistad en tillit blant innbyggere, næringsdrivende, folkevalgte og kolleger som ikke bare er spesiell, men som også bidrar til gode og varige løsninger.
Kjell Arne kjenner Lier kommune usedvanlig godt ut fra sin lange fartstid i forskjellige posisjoner i kommuneorganisasjonen. Det innebærer at han har vært en god rådgiver i en situasjon der utviklingen fordrer stadig sterkere juridisk kompetanse på mange felt.
Jeg er glad for at Kjell Arne Reistad har takket ja til fortsatt å arbeide for Lier kommune på engasjementbasis, også etter at han i dag går av som kommuneadvokat.

Fra sammenkomsten på Haugestad. Under sees rådmann Hans-Petter Christensen, idet han overrekker kommunens gave til Reistad. (foto: Helge Bommen)


Flere saker fra arkivet

Kommer og går i Rådhuset

Kommuneadvokat Kjell Arne Reistad går av med pensjon, mens Johanna Lervik blir den nye kommunalsjefen med skolefaglig kompetanse

Varierende resultater fra Lierlagene i Petter Wessel- cup (håndball)

- Vi var ustabile og motstanderne var gode, sier Christoffer Holmen (Reistad 15) på telefon.

Reistad jentene spilte godt

Reistad J15 var gode mot Hønefoss.

Reistad g91 – Strømm

Reistad og Strømm møttes tirsdag til et oppgjør der det ikke var noen tvil om hvem som var favoritter. Strømm som ligger på bunnen av tabellen skulle spille mot serielederne Reistad.

Reistads jenter13 tapte

Reistad - Tyristubben 13-26 (5-15)

Lær å spille håndball

Er du hjemme i høstferien, har Reistad IL et godt tilbud for barna

Gamle Reistad cup

Reistad som på 70 og 80 tallet var en av Norges største klubber arrangerte cup for gamle spillere sist lørdag

Fortsatt 2. divisjonshåndball

Reistad tapte sine to kamper i kvalifiseringen for 1. divisjon i Bergen i dag.

Reistad jenter 1990 Seriemestere

Reistad jenter 1990 vinner av regionserie A

Liers G15 og J14- lag til åttendelsfinale

Petter Wesselcup i håndball.

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Førstedivisjon neste år?

- Jeg har stor tro på at Reistad rykker opp, sier Erik Bjørnstad som har noen av sine gamle håndballelever involvert i kvalifiseringa i Bergen helga

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Reistad minicup for 56 gang

110 lag var med i årets minicup i St. Hallvardhallen.

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

Lokalderby endte i slagsmål

Kampen mellom Lier og Reistad G91 endte i slagsmål

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Reistads gutter med sølv i Glass cup

Skuffelsen var stor blant reistads gutter etter at de tapte finalen i Glass cup knepent.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Reistad ILs Minicup

Lørdag 19. og søndag 20. november 2005

Håndballstjerner på Stoppen

Håndballintersserte bør benytte anledningen onsdag kveld til å ta en tur innom St Hallvardhallen (bildet) for å se nydannete St Hallvard Håndballklubb spille mot Drammen Håndballklubb i cupens 2. runde

ROS-hytta som turmål

De flotte skiforholdene gjør ROS-hytta i Røyken til et flott turmål, også for liunger.

Lærte om Afghanistan

4 klassingene på Oddevall lærte om Afghanistan av Oberst løynant Kjell Nord som bor på Sjåstad.

Aktive barn i Reistadhallen

104 barn deltok på Gjensidige Håndballskole som Reistad arrangerte denne uken.

Det Gamle Reistad Cup 2006

Gikk av stabelen i St. Hallvardhallen lørdag 30. september

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Roar og Espen

To "Lier-karer" gjenvalgt til styret i Norges Håndballforbund.

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

Respektabel innsats

Fin stemning i en fullsatt håndballhall, da St Hallvard gang på gang scoret mot sin berømte nabo, Dhk, som nok hadde mer å gå på ---

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Til finalen i Sør-Norgescupen

Liers 14 årslag i jenteklassen slo Konnerud 18-17 og er klar for finale mot Tønsberg Turn i Gjerpenhallen søndag

Syllings mann i Tippeligaen

I morgen utsetter han seg nok en gang for tilrop og høyrøstet kritikk

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Plass til flere spillere

Disse glade håndballjentene i Reistad IL utmerker seg med sitt gode forsvarspill -

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Marsjdeltakere på sykehus

Et ektepar fra Svelvik havnet på sykehus etter å ha blitt påkjørt av en annen deltaker under Thorleif Haug Skifestival i går --

Klar for torsdagstur

Turleder Martin Solberg (tv), for mange godt voksne liunger, velkjent for sitt gode humør, ønsker vel møtt - Solvang og Eiksetra er målet.

Liung ny kommunalsjef

Bente Gravdal er tilbake i Lierskolen etter ni års innsats i Drammen som rektor

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Kjenner du disse gutta?

Lier IL feirer 75 år og ønsker i den forbindelse å gi ut et festskrift der man kan se tilbake på hva som har skjedd i klubben i alle disse årene.

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Pallplass glapp

Et uhell var nok til at hundekjører Venke de Lange fra Reistad mistet sekunder under Verdenscupens andre dag.

Til EM i hundekjøring

Tildligere europamester Venke de Lange, med hundene Ronja og Swix fra Reistad i Lier, reiser til Italia denne uka sammen med de øvrige fem deltakerne i Norges tropp.

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Nykjuadagen lever

I sin tale understreket fylkesordfører Roger Ryberg (på bildet) de felles verdier vi nordmenn har å kjempe for --

Sykkel savnet

Denne type sykkel, vist på bildet, ble stjålet fra hundekjører Per Morten Espeland fra Tranby fredag kveld. - Hvem kan hjelpe oss? spør den kjente hundekjørerkollega Venke de Lange gjennom Liernett

Med vantro og sorg

- Det var med vantro og sorg jeg mottok beskjeden om Terje Sagvoldens bortgang fra ordføreren, skriver rådmann Hans-Petter Christensen i et minneord.

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Det nye kommunestyret

Disse 49 personene vil ta plass i kommunestyret denne høsten

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Mer tilgjengelig turvei

I formiddag åpnet ordfører Helene Justad den "revitaliserte" gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé fra Reistad og oppover langs Lieråsen.

Klare for avspark!

Liernett møtte seks ivrige og blide gutter på lørdag, i full gang med å prøve den nye ballbingen ved Hegg Skole.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Gilhusodden prosjektskole – behov for nytenkning.

Som rådgiver ved Tranby skole er Kjell Sørlien sterkt i mot at Gilhusodden legges ned sånn uten videre. - Behovet for en alternativ opplæringsarena er større enn noen gang, sier han

Både Lier og Reistad kvalifiserte seg

- Dermed får vi to lokale lag i årets Interregionale serie

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Uten vann fredag

Mange har vært uten vann fredag etter at en vannledning ved Lyngåskrysset ble kuttet ved et uhell.

Månedens blomst

Månedens blomst for juli til Arne Ask

Kirkevalget 2009: Frogner

Presentasjon av Frogner menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Reistads Gutter91 vant stort

Reistad - Holmestrand 24-14 (12-7)

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Idrettsmannen som utvandret

Liernett møtte i høst sivilingeniør Oddvar Helgesen (77) fra Kanada i Lier. Han emigrerte til USA for over femti år siden. Liernett fikk et møte med den gamle idrettsmannen og Arne Riddervold (tv), en av de mange friidrettskameratene fra gamle dager -

Idealisme og faglig dyktighet

Dette har Øyvind Narjord, langrennstrener i Lierbyga i flere tiår, kombinert på en utmerket måte

Hobby og fritid går i ett

-- Å våkne til fuglesangen en morgen på Asdøltjern er det fineste om sommeren, sier den daglige lederen av Lierbussen. Arne Christoffer var den landets yngste leder av et busselskap, da han overtok i 1973, etter sin far, Kristoffer. Hans verdifulle samling av dokumenter, gjenstander og historier fra Lierbanen er overlatt Lier Historielag. Det er dermed slutt på hans eget museum i Sylling. -- Hobby og jobb er blitt en livsstil, sier han, som både er guide og sjåfør når Veteranbussen er på farten Lier rundt. Han er som et levende leksikon på lokalhistorie.

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

Familiedag på Skapertjern

Røyken & Åros JFF og Lierelva Fiskeforening ønsker velkommen til årets naturopplevelse,

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Får gangvei gjennom stua?

Da Ken Loftsgård sjekket posten for noen dager siden fikk han sjokk. Veivesenet hadde godkjent gangvei gjennom stua hans.

Over en milliard i gjeld

Rådmann Hans-Petter Christensen (bildet) og politikerne har noe å gruble over når Lier kommunes gjeld vil øke betydelig de neste to år

To andreplasser

Ola Stunes Isene fra Lier var ikke langt unna personlig rekord i kule under UM på Askøy i går.

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Frode Kyvåg som motivator

For andre året på rad arrangerer Demensteamet i Lier kommune et Kick-Off for demenskontaktene i Lier kommune

Ingen medaljer til Lier

Selv om det ikke ble pallplass, kjørte Carina Nilsen fra Lierskogen inn til dagens bestetid under siste dag av EM i hundekjøring på barmark i Tyskland i dag

God start av Liungens håndballherrer

2 seire på 3 forsøk.

Postene er lagt ut

Mamma Mette Justad, pappa Håkon Kylland og barna Tuva og Erle var på åpningsdagen for Liertrimmen.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

Trekker seg i protest

Leder Aud Vogt Johansen (th) og medlem Kjell Gulliksud, begge fra Lier, og to andre i dyrevernsnemda i Drammensregionen la ned sine verv 1. januar

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

Kommunen rydder opp

Etter at Liernett tidligere i uka skrev om bil- og båtvrak på Svangstrand i Sylling, har Lier kommune kommet på banen.

- Et godt lag

Det sier Espen Lahnstein (her th) om de som er foreslått nominerte for Lier Senterparti til kommunevalget.

Denne broen er livsfarlig

En bro over den populære turveien mellom Lierbyen og Reistad utgjør en i dobbelt forstand overhengende fare for liv og helse.