Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a50afb027dfd36ab836d9a7b92ce9fb5

Her kommer vi

Det ble en hektisk og fartsfylt dag for kusk Erik Hennum på Lier bygdetun i går.

Kulturminnedagen og  «Minieplefestival» ble en  suksess. Anslagsvis besøkte  cirka 3000 mennesker på "familidagen" mellom klokka 11 og klokka 17 i går.

For de yngre barna var det mange spennende og fine aktiviteter. Det var høsting av epler fra Bygdetunets egen frukthage. Fra tunet og oppover langs «bygdeveien» på Nedre Overn var det  masse  aktiviteter for de minste. (se noen glimt fra bildegalleriet nedenfor)


Møteplassen

Både varaordfører Nina E. Johnsen  i sin åpningstale og prest Berit Basmo Kvidaland  i gudstjenesten etterpå understreket betydningen av møteplasser. Og møteplassen var tema for årets kulturminnedag.

Det meste klaffet i går. Streng trafikkregulering og busser sørget for at arrangøren maktet å ta i mot alle besøkende på en bra måte.

- Det ble sju timer i bussen, forteller Arne K. Karlsen som tror han fraktet ca 850 mennesker opp og ned. Etter et par timer fikk han assistanse av en sjåfør til  med en større buss. De to bussene fraktet anslagsvis over 2000 mennesker fra Lierbyen til Bygdetunet og ned igjen. - Det var litt problematisk med to busser, innrømmer Karlsen. - Det er jo umulig for to busser å passere hverandre på veien. Så det var nødvendig med tett kommunikasjon mellom sjåførene, når vi ikke kunne kjøre etter hverandre. Men det var moro, selv om jeg ble veldig sliten i beina på slutten av dagen, sier Arne K. Karlsen. - Like før klokka fem tutet det i bussen, et signal på at jeg måtte ta pause, humrer Karlsen. - Så uten pauser var det nødvendig med niste og kaffe som jeg nøt underveis, sier veteransjåføren, som også er kjent som en god lokalhistoriker.

- Selv om det var noe tidlig for epledyrkerne med hensyn til ettermodning,  var det likevel gunstig med tanke på været å legge  fellesarrangementet tidlig i september, mener Astrid Karlsen som var leder for de frivillige i går. - Men det kreves nok minst like mange frivillige om vi skal fortsette samarbeidet neste år, sier hun.  Opplegget skal evalueres av samarbeidspartnerne om kort tid.


- Det var i overkant mye å håndtere for oss, men det var moro, sa Lier Historielags leder Thor Sørli. Her opptatt sammen med Per Gunnar Selvig travelt opptatt med å selge vafler.

- Vi fikk besøk av mange som ellers neppe hadde kommet, tror Sørli. - Det var gratis inngang på årets siste dag av utstillingen «Lier E-verk 100 år».

Hennummusikken var på plass som vanlig. Korpset spilte til gudstjenesten og holdt en promenadekonsert etterpå.

Ellers var det gjøgling ved ”Nysirkus” som underholdt på markedet. Øverskogen Toradergruppe spilte. Det var selvplukk  og sortsbestemmelse av epler         

Det var omvisninger i Staudehagen,  Helgerudbygningen. Og det ble solgt masse vafler, pølser, pinnebrød, eplekaker, brus og kaffe.

Det var populært å snekre fuglekasser -

Det var gøy å grave frem poteter -

Her er det Bygdetunets altmuligmann, Aasmund Lyhus, som demonstrerer ei eplepresse.

Under sees flere glimt fra en flott septembersøndag.

1/13 (dsc_5966.jpg)
2/13 (dsc_5969.jpg)
3/13 (dsc_5972.jpg)
4/13 (dsc_5976.jpg)
5/13 (dsc_5985.jpg)
6/13 (dsc_5986.jpg)
7/13 (dsc_5995.jpg)
8/13 (dsc_6005.jpg)
9/13 (dsc_6012.jpg)
10/13 (dsc_6018.jpg)
11/13 (dsc_6024.jpg)
12/13 (prest_kvinaland.jpg)
13/13 (varaordfoerer_nina_e_johnsen.jpg)
Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode