Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 53e0634ec530437d10ef1324f6aaeb27

Energi til gunstig pris

- Vi håper anlegget vil være inntjent i løpet av ti år, sier sivilingeniør Erik Nilssen i Bioenergi AS om utbyggingen av varmesentral og fjernvarmenett i Lierbyen.

- Men det kommer an på hvor mange bygg som tilknyttes anlegget, sier Nilssen.

- Har det vært noen problemer underveis?
- Det oppstår alltid uventede ”funn” når man graver i bakken, men det har ikke oppstått store problemer. Investeringsbudsjettet som ble satt opp for to år siden har vist seg å holde.

- Har det vært spesielle problemer på grunn av kulda?
- Ja, kulda kom tidlig og ga oss utfordringer med graving og rørsveising. Vi ble derfor noen uker forsinket med oppstarten av anlegget. Anlegget i Lierbyen sentrum og ved Hegg skole ble startet opp i uka før jul.

Bioenergi AS er et familieeid fjernvarmeselskap som bygger og driver flisfyrte fjernvarmeanlegg. Firmaet har anlegg i gang i Lierbyen og på Eidsvoll Verk, og nye anlegg planlegges i Mjøndalen og på Dikemark i Asker. Anleggene bygges i egen regi eller i samarbeid med andre, lokale firmaer. NVE gitt konsesjon til fjernvarmeutbygging på alle de fire stedene.

- Mellom 5 og 10 personer var i høst engasjert i utbyggingen av varmesentral og fjernvarmenett. Gravearbeidene ble utført av Arne Olav Lund AS, fjernvarmerørene ble levert av tyske Germanpipe, og sveisarbeidene til fjernvarmeanlegget ble utført av det dansk/norske firmaet Øland Montage, forteller Erik Nilssen

Han oppgir også at det er nå investert ca 12 millioner kroner i fjernvarmeanlegget (inklusive arbeidene som er utført ved Lier sykehus). I 2011 vil det leveres ca 4 millioner kWh. Hegg skole, rådhuset, Lier sykehus og alle byggene på Lier Drift varmes nå opp med flisfyrt fjernvarme.

- Er arbeidet nærmest sluttført i Lierbyen nå?
- Fjernvarmeutbyggingen kommer til å videreføres i årene som kommer, parallelt med gravearbeidene i forbindelse med oppgraderingen av vann- og avløpsnettet. Neste sommer vil fjernvarmerør legges i Vestsideveien og Hegsbroveien, og flere bygg i sentrum vil kobles til. Alle bygg som har sentralvarme kan tilknyttes anlegget, og får levert fornybar oppvarming til gunstig pris, avslutter Erik Nilssen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode