Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c553bb19458fe6b1ff300293aafd2896

Fjernvarmeanlegget må utnyttes

En kunstisbane er i høyeste grad realiserbar på Stoppen i forbindelse med bygging av nye Høvik skole, mener isentusiastene i Sparta Bragerøen ---

Kunstisen er planlagt parallelt med den nye kunstgressbanen. I dag er det "hovedbanen" på Lier stadion. Det er tenkt brukt gummiasfalt som gir en flate med behov for lite vedlikehold. Dette gir muligheter for en allsidig bruk. Erik Bjørnstad i Spa ramser entusiastisk opp følgende idrettsaktiviteter som kan legges dit: Hurtigløp, curling, bandy, ishockey, kunstløp, ispigging, hockey-pockey, is-racing, kjelkehockey, isdisco/karneval og ikke minst isaktiviteter og leikmuligheter for kommunens befolkning. Og brukerne innbefatter blant andre cirka 2550 medlemmer fra minimum tre idrettsklubber, skoler og barnehager i kommunen.    

Sammen med kunstgressbanen vil det ligge til rett for breddefotball, landhockey turnstevner, fotballskoler og – turneringer.

Idrettsanlegget vil kunne være tilgjengelig 350 dager i året.

Bjørnstad fremhever blant annet de gode muligheter fro å fortsterke folkehelseaspektet for alle aldersgrupper og mulighetene for tilrettelegging for funksjonshemmede

Kostnader

- Baneanlegget vil kunne realiseres innenfor rammen på ca 1 millioner kroner som Kultur og fritid har til slike formål, sier Erik Bjørnstad, blant annet, kjent som trener for klubbens bandylag.

Den resterende investering dekkes gjennom spillemidler, ekstraordinære midler til presskommuner, sponsorer, dugnadsinnsats og innskudd fra klubbene. Spa Bra har fått klare signaler på at Liungen IF er interessert i å støtte dette prosjektet. Det bekrefter Sverre Meløe i Liungen. - Men først må medlemmene godkjenne samarbeidet i klubbens generalforsamling, understreker han

 SpaBra mener varmepumpe med tilhørende kuldeanlegg kan integreres som en del av et nytt fjernvarmeanlegg på Stoppen uten at kostnadene til Lier kommune blir vesentlige høyere. I en redegjørelse fra SpaBra heter det: ” Kommunen må da ta dette som en del av forutsetningen for de som skal levere energi og klubbene må forplikte seg til å kjøpe energi til sitt anlegg.

Den leverandøren som velges bør ha full ansvar for drift og vedlikehold av varmepumpeanlegget. Investeringen vil i en stor grad dekkes gjennom at klubbene kan forplikte seg til å kjøpe kulde til isbanen og varme til vinterdrift av eksisterende kunstgressbane”

Det årlige driftstilskuddet fra er beregnet til 300 000 kroner i tillegg til kostnadene kommunen har i dag. Klubbene må dekke det resterende.

Det kan bli aktuelt at klubbene overtar driftsansvaret av idrettsanlegget.

 - Vi vil kunne få ett av de mest komplette helårs idrettsanlegg i Buskerud, for en svært rimelig pris, hevder isentusiastene.

 

Mer om saken kommer senere

Forrige artikkel:Forsterket leseopplæring - hvor er pengene til det?Neste artikkel:Lys i mørket
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Sűndag 16. november 2008 15:37: Pelle Parafin
StÄr ingenting her om at det vil bli enda vanskeligere for de som driver med fotball Ä fÄ treningstid. I dag er det store vanskeligheter for de fleste lag Ä fÄ tilstrekkelig med tid pÄ gressbanene - hvordan blir det da om vi tar bort en bane?? Hadde vel vÊrt bedre om det ble benyttet omrÄdet mellom kunstgressbanen og gressbanene pÄ nedsiden?? Da virker dette spennende.
Mandag 17. november 2008 07:41: isentusiast
NĂ„ er vel ikke den banen av de som er mest brukt til trening :-)
Mandag 17. november 2008 21:32: Fotballentusiast
Nei, kanskje ikke trening, men kamper. Og sÄ mÄ de spilles et annet sted, som sÄ fortrenger treninger og sÄ videre. SÄ alt i alt gÄr vel dette utover treningstilbudet til de som spiller fotball, og er det sÄ sikkert at det er sÄ lurt da...? Tviler pÄ det.
Tirsdag 18. november 2008 13:54: ole
Mer om saken kommer senere? nÄr da?
Tirsdag 18. november 2008 18:27: erik bjørnstad
Hovedbanen er vel Buskeruds dyreste fotballbane i drift. Kun noen fÄ kamper spilles der-ingen trening. Er det noe vi har nok av i Lier, sÄ er det fotballmuligheter.
Tenk hvilke muligheter til nye sommeraktiviteter og ikke minst en flott isflate som hele bygdas befolkning kan benytte seg av- behovet for isaktivitet er stort i disse snÞfattige vintermÄneder.
Isflaten ligger helt suverent til - lett tilgang for hele familien.

mvh isfolket
Tirsdag 18. november 2008 22:01: Billy Betong
Kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen om at "er det noe vi har nok av i Lier er det fotballmuligheter".
Men OK, om BjÞrnstad kan garantere det - for alle lag, og alle ambisjonsnivÄ, sÄ er det jo ikke noe problem: Da er det bare Ä legge is!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode