Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

- Vi deler arena på Stoppen og har samarbeidet godt om den. Fotballgruppene i de aktuelle klubbene vedtok i høst at de skulle stille felles junior lag for sesongen 2012. Det har vært ulike initiativ om et samarbeid før også, men nå er et arbeidsutvalg nedsatt for å se på mulighetene for å danne en felles klubb, sier Aakermann.

Arbeidsutvalget består av Pål Thomassen, Ronny Solbraa-Bay, Christian Aakermann fra Liungen, men Spa/Bra er representert med Trude Torgersen, Aage Golmen og Vivi Becher.

Det ble holdt et felles styremøte i går kveld. Alle i utvalget, med unntak av Vivi Becher, var til stede. - Hun vil delta på møtet i Arbeidsutvalget som vi vil avholde i neste uke, sier leder i Spa/Bra, Trude Torgersen.

Styrene i Sparta Bragerøen IL og Liungen IL har nedsatt et arbeidsutvalg med følgende formål: Å se på mulighetene for å danne en ny fotballklubb som vil favne all 11-er fotball for begge klubber. Hovedintensjon er å sikre et godt fotballtilbud til spillere på alle nivåer. Resultatet av arbeidet vil fremlegges for begge klubber på sine respektive årsmøter.

- Vi skal fortsatt være en breddeklubb, understreker Aakermann. - Vi ønsker å gi et bedre tilbud til spillere med store ambisjoner. Vi ønsker i større grad beholde talentfulle spillere som vil trene mye. Men samtidig er det viktig at så mange som mulig får et tilbud.

Trude Torgersen, i Spa/Bra,  synes utfordringene er mye større  for 11-er fotballen.-  Sjuerfotballen er godt ivaretatt og fulgt godt opp i dag i de respektive klubbene av dyktige foreldre, understreker hun. - Men 11 -fotballen trenger mer ressurser. Det vil også bli lettere i forhold til et samarbeid på ledersiden.

- Vi synes det er viktig at vi er åpne i forhold til våre drøftinger med det det formål om en felles klubb, sier Torgersen. Hun legger også til at Spa/Bra har planer vedrørende utviklingen av Brakerøyabanen der klubbhuset ligger. En eventuell kunstisflate/kunstgresbane vil bli er et interkommumalt prosjekt.

Forrige artikkel:Lier Frp: Helhetsbildet manglerNeste artikkel:Full retrett på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 18. november 2011 10:49: fotballfan
Endelig en toppsatsing på fotballtalentene i bygda. Det var på tide. Med skikkelig satsing på de beste kan Lier snart snuse på toppfotballen. Veldig bra,ros til klubbene for endelig å satse ordentlig på de beste.
Torsdag 24. november 2011 12:53: medlem
Men utrolig merkelig at spillerne i de respektive klubbene ikke er informert! Ikke på a-lag eller jr-lag!
Torsdag 24. november 2011 15:16: Jørgen
Også utrolig merkelig at man ikke er i stand til å tenke full sammenslåing av klubbene. I stedet for å lage en stor og solid fotballklubb for ytre Lier, ønsker man å ha tre klubber! Liungen barnefotball, SpaBra barnefotball og LI/SP/BR (eller noe slikt) som en egen klubb for ungdoms og voksenfotball. Den naturlige satsingen når det blir færre fotballspillere er å lage færre, ikke flere klubber.
Torsdag 24. november 2011 17:18: medlem2
Er det tilfellet at seniorspillere i klubbene ikke er informert? Høres utrolig ut. Kan representanter for klubbene bekrefte eller avkrefte dette? I og med at det stor sett blir flere fotballspillere virker sammenslåingen forresten merkelig. Er det breddefotballen man vil til livs her?
Fredag 25. november 2011 08:27: Fredrik
Ingen i Liungen på a-laget er informert om dette. Ikke engang trenerne. Vet ikke om det er vanlig av Aakermann å droppe og informere sine medlemmer. Men hadde vært kjekt å vite hva dette vil si for oss neste år. Det tipper jeg også flere lag ønsker å vite.
Lrdag 26. november 2011 23:37: medlem3
SpaBra a og b, senior, er informert om planene. Ikke sikker på hva som skjer med Liungen A og SpaBra B da disse er i samme divisjon. Spillergruppen i SpaBra A vil forbli som den er.
Flere artikler

2021 Sylling Hardcode