Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cbb48edaa009aaa06f09c72de6397a31

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

- Det er en ungdom fra Tyrkia, en fra Italia, en fra New Zealand og to fra Hong Kong. Denne uka har de lært litt om norsk kultur og samfunnskunnskap. De har hørt litt norsk. Det er viktig å komme litt til ro, sier Jacobsen som håper i det lengste på at de siste fem også kan få en familie å bo hos. Totalt mangler 20 av de 180 utvekslingsstudentene vertskap.

- Man trenger slett ikke være perfekt for å være vertsfamilie, forsikrer Pernilde Vikanes i AFS Norge.
- Det viktigste vi ser etter er en åpen dør, en ekstra seng og motivasjon til å inkludere en ung utvekslingselev som familiemedlem for et år, sier Vikanes.

Forrige fredag landet 180 utvekslingselever fra hele verden på Gardermoen. Ungdommene skal bli kjent med norsk kultur fra innsiden ved å være elever på videregående skole og bo i norske vertsfamilier. Men først skal de tilbringe en uke på internasjonal leir på Ål videregående skole på Torpo! Hele verden samlet på Torpo Denne uken er 25 unge utvekslingselever fra 12 land samlet på Ål videregående skole avdeling Lien for å tilbringe sin første uke i Norge. De er 15-17 år gamle, og har tatt det utradisjonelle og modige valget å søke seg som utvekslingselever i Norge. I året som kommer skal de bo i norske vertsfamilier og gå på videregående skole i nærområdet.

Vertsfamilier i Lier?

Noen av utvekslingselevene er plassert i midlertidige velkomstfamilier, og AFS er fortsatt interessert i å komme i kontakt med hyggelige familier som kan tenke seg å huse en av disse. Så langt har seks
Buskerud-familier (fra følgende steder: Lierskogen, Lier, Drammen, Steinberg, Gol og Svelvik.) meldt seg som vertsfamilier, men det er fortsatt plass til mange flere utvekslingselever i området! Det er flott
at dere vil formidle informasjonen videre - mye takket være media kommer vi i kontakt med potensielle vertsfamilier, noe både vi og ungdommene som kommer hit er svært takknemlige for. I ettertid pleier også vertsfamiliene å være glade for det!

Flere ungdommer enn noensinne har valgt å komme til Norge som utvekslingselever. Norges største utvekslingsorganisasjon, AFS, har sett en økning på rundt 25 % fra tidligere år – og det i selveste mangfoldsåret!

Sammen med sine gjestfrie norske vertsfamilier, vil disse ungdommene være med på å skape mer mangfold i sine lokalmiljøer.

Hva er AFS?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi:
American Field Serice, AFS,
er verdens eldste og største utvekslingsorganisasjon. Organisasjonen har fred som formål, og ønsker å oppnå dette gjennom å legge til rette for større forståelse og mer kunnskap om andre kulturer. Hvert år sender organisasjonen ut rundt 350 elever til mer enn 50 land, samtidig som 175 norske familier åpner dørene sine for utenlandske utvekslingslever. på verdensbasis jobber omtrent 30.000 frivillige for AFS, noe som gjør organisasjonen til en av verdens største frivillighetsorganisasjoner. Hvert år deltar over 12.000 ungdommer på AFS’ helårs utvekslingsprogrammer på verdensbasis. Hovedkontoret til AFS ligger i New York, mens medlemsorganisasjonene fordeler seg på omkring 60 land i alle verdensdeler.

I år skal altså 180 ungdommer bo og gå på skole i Norge. Noen av utvekslingselevene bor i midlertidige velkomstfamilier, og AFS Norge er på jakt etter hyggelige familier som kan tenke seg å huse en av disse.

Ta kontakt med AFS Norge på epost: info@afs.no, på nett www.afs.no eller tlf.nr. 22 31 79 00 for mer informasjon.

1/3 (resized_100_0123.jpg)
2/3 (resized_100_0146.jpg)
3/3 (resized_100_0184.jpg)
Forrige artikkel:- Et skolebygg for fremtidenNeste artikkel:Et karrig skogsområde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode