Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 238183708954393b2d61c8a6ad3844bf

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

I dag slippes 50-60 000 kopier av ”The burning crusade” bare i Norge. Dette er oppfølgeren til det ekstremt vanedannende spillet World of warcraft. Vi forventer derfor mange tomme stoler rundt i Liers klasserom i morgen.

Det var mange oppslag i media da originalen kom. Vi leste om familiefedre som ikke lenger tok seg av familien, elever som droppet ut av videregående og folk som fikk sparken fordi de ikke lenger klarte å passe jobben. Som vanlig var nok media mer opptatt av sensasjon enn av dokumentert sannhet, men for noen ble world of warcraft mer interessant enn den virkelige verden.

Problemet var at det tok så mye tid. For å være blant de beste i dette spillet må man investere minst en normal arbeidsdag i uka og mye mer i helgene. Jeg har snakket med flere som i lange perioder har spilt over 60 timer i uka. Mange tar nettene til hjelp, og noen skulker skole og jobb for å få tatt igjen for tapt spilling. Hvor mye trenger man egentlig å sove?

Nok om problemene – dette spillet er så bra at det må prøves. I gamle dager var dataspill så begrensede at man før eller senere hadde sett og gjort alt. I World of warcraft og The burning crusade er det alltid mer å se og gjøre. Man reiser rundt i en stor verden, sammen med anslagsvis 6-7 millioner aktive medspillere og prøver å løse oppdrag. De vanskeligste oppdragene kan ta flere hundre timer. Slik skaffer man seg stadig bedre utstyr og gull. Gullet kan for øvrig selges på svartebørs, og står høyere i kurs enn norske kroner.

Så kan man jo stille spørsmålet om frisk luft og regn i håret når alt kommer til alt er oppskrytt. Trenger man egentlig virkeligheten? Er det verre å spille dataspill 8 timer daglig enn å glo på tv mens man tyller i seg vafler og løser kryssord i reklamepausene?

Kjendiser har også viet World of warcraft en del oppmerksomhet. Blant annet har spillet vært et mye diskutert tema på NRKs Herreavdelingen de siste månedene.

Jeg skal innrømme at jeg synes dette er morsomt jeg og. Akkurat nå installeres den nye utvidelsen på ei anna maskin, og det er fare for at også læreren er litt småtrøtt på jobb i morgen.
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 20. januar 2007 00:09: Ai
Det skrives World of Warcraft med stor w, bare så du veit det liksom.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode