Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

I dag slippes 50-60 000 kopier av ”The burning crusade” bare i Norge. Dette er oppfølgeren til det ekstremt vanedannende spillet World of warcraft. Vi forventer derfor mange tomme stoler rundt i Liers klasserom i morgen.

Det var mange oppslag i media da originalen kom. Vi leste om familiefedre som ikke lenger tok seg av familien, elever som droppet ut av videregående og folk som fikk sparken fordi de ikke lenger klarte å passe jobben. Som vanlig var nok media mer opptatt av sensasjon enn av dokumentert sannhet, men for noen ble world of warcraft mer interessant enn den virkelige verden.

Problemet var at det tok så mye tid. For å være blant de beste i dette spillet må man investere minst en normal arbeidsdag i uka og mye mer i helgene. Jeg har snakket med flere som i lange perioder har spilt over 60 timer i uka. Mange tar nettene til hjelp, og noen skulker skole og jobb for å få tatt igjen for tapt spilling. Hvor mye trenger man egentlig å sove?

Nok om problemene – dette spillet er så bra at det må prøves. I gamle dager var dataspill så begrensede at man før eller senere hadde sett og gjort alt. I World of warcraft og The burning crusade er det alltid mer å se og gjøre. Man reiser rundt i en stor verden, sammen med anslagsvis 6-7 millioner aktive medspillere og prøver å løse oppdrag. De vanskeligste oppdragene kan ta flere hundre timer. Slik skaffer man seg stadig bedre utstyr og gull. Gullet kan for øvrig selges på svartebørs, og står høyere i kurs enn norske kroner.

Så kan man jo stille spørsmålet om frisk luft og regn i håret når alt kommer til alt er oppskrytt. Trenger man egentlig virkeligheten? Er det verre å spille dataspill 8 timer daglig enn å glo på tv mens man tyller i seg vafler og løser kryssord i reklamepausene?

Kjendiser har også viet World of warcraft en del oppmerksomhet. Blant annet har spillet vært et mye diskutert tema på NRKs Herreavdelingen de siste månedene.

Jeg skal innrømme at jeg synes dette er morsomt jeg og. Akkurat nå installeres den nye utvidelsen på ei anna maskin, og det er fare for at også læreren er litt småtrøtt på jobb i morgen.

1 kommentar

Lørdag 20. januar 2007 00:09: Ai
Det skrives World of Warcraft med stor w, bare så du veit det liksom.

Flere saker fra arkivet

Med kabler, pizza og Cola

- Det er nettopp dette som er noe av sjarmen med å være på et LAN, forteller arex der han sitter ved maskinparken sin på LierLAN

Best i landet

I hele høst har elever ved landets videregående skoler kjempet om ære og berømmelse i dataspillet og skoleturneringen "Utviklingsinvestoren"

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Lier Volleyballklubb herrer elite - bortekamp lørdag 29.10 mot Randaberg

Lørdag 29.10 skal Lier ut i sin første bortekamp for sesongen. Vi skal til Stavanger og møte Randaberg. Kampen går kl. 14.00.

Premievinnerne og best i Norge

Dette er trioen fra St Hallvard videregående skole som kan reise på prosjektreise til Uganda i februar

Nye nordmenn på World Cup

Det var kaldt på Bragernes Torg i dag. Men norske prestasjoner varmet. For nye liunger var World Cup med Svartedal, Hilde G P og de andre og langrennsporten et nytt sportsbekjentskap.

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Teltleir et uakseptabelt botilbud

Det skriver Geir Stave (på bildet), leder i Buskerud Venstre, i denne pressemeldingen

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

- Sett egne grenser for pengespill

87 prosent av Norges befolkning mener de ikke har problemer med pengespill. De 650.000 øvrige bør ta en titt på spillevett.no før både vett og penger forsvinner.

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

På toppen av pallen

Mari Bergum Berget (tv på bildet) fra Oddevall i Lier er klar for internasjonale mesterskap etter at hun ble norgesmester i U 20 i beachvolleyball i Tønsberg i helga.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Fugledød oppskaker Liers svenske vennskapsby

Liers svenske vennskapsby, Falköping, ble førstesidestoff verden over da døde fugler plutselig falt ned fra himmelen.

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Vårens gjentagelser og mysterium

- Livet spirer og det grønskes i lund og li. Blomstene kommer opp av jorden og bretter seg ut med all sin driv og sjarme.

Rapport fra Tour de France

Blaarmersen, Gent mandag 9.Juli

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Ikke fornøyd

Det bls "bare" en fjerdeplass på liungen Tor-Erik Wam i det danske mesterskapet i ATV.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Delfinansieres med loddsalg

Egeninnsats er en viktig del av forberedelsene til en meningsfylt skolereise.

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Den gode Askeladden

Trollspillet til tranbymusikeren, Erik Eriksen, vises på Egge gård fredag og lørdag, begge dager kl. 20.00

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Juledrikken skal også pantes

Du kan bidra til et bedre miljø ved å pante drikkevarene etter juleselskapet. Det er nemlig pant på både gløggflasker og en rekke andre drikkevarer vi kjøper inn til julehøytiden.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Hjemmekamp lørdag 15.10 mot BK TROMSØ

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Snooker fra godstolen

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Kvartfinale NM mot Randaberg søndag 27.11 kl. 16.00

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener Roger Johansen ( på bildet ) har stor tro på det unge laget fram mot kvalifiseringskampene i november.

Reisebrev fra Bloody beach - del 2

Kommentar av Rune Elven

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Givende og lærerikt

Det sier arrangementsjef Ruben Iversen ved Idrettslinja etter at de 21. St. Hallvardlekene var vel i havn --

Kuldeoratoriet

Ukens petit er ved Rune Elven

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

Janteskolen – kampen mot tyggegummien.

Ukens petit ved Rune Elven

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

Mulighetens høst

I juni skrev jeg om bidragsevne versus bidragsvilje, hvorpå NRK kontaktet meg for å delta i et større innslag om fedre som skylder barnebidrag ---

Det gjelder å ha tur --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Folkeaksjonen mot sykkelstier.

Ukens petit av Rune Elven – igjen.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Solist på dansegalla i mars?

Allsidige Therese Ege fra Tranby er solist på en danseband-cd som slippes i Sverige i dag.

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Den store styrkeprøven

Helge Nybakken fra Nordal har syklet Trondheim Oslo 27 ganger

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Maktskifte

- Liungene fortjener en forandring

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 1

Hva har 2 engelskmenn, en australier, 2 tyskere, en amerikaner, en sveitser og ei fransk dame til felles med meg? Og hvem var kong Filip?

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.