Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 331316856d327596c438b18bbcec2f93

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.


Hallvard (Thomas Bye) og mor (Mari Maurstad)

Brageteatret og dansegruppa Attic Dancers, forsterket med mange dyktige amatører var med på å gjøre dette til ei minneverdig forestilling. Jeg synes spillet var både originalt og velregissert. Det er viktig – for utespillene er mange og behovet for å stikke seg fram stort.


Frigitte treller slåss om korn

Gjennom spillet blir vi tatt med frem og tilbake i unge Hallvards liv. Hallvard (Thomas Bye og Nicolai Lieblein-Røsæg) må stadig vekk forholde seg til problemstillinger folk rundt han opplever som enkle, men han selv bearbeider på et dypere plan. Hvilke egenskaper gjør en god mann, en god høvding og en god kristen. Hallvard gjør flere feilskjær og plages av samvittigheten. Til slutt innser han hva som er rett, og dør mens han prøver å beskytte ei fattig jente fra falske beskyldninger.


Thorny (Mari Maurstad)

Forestillingen har et flerkulturelt preg. Fargede dansere og indisk (?) vri på musikken kan kanskje virke rart i et spill som handler om en norsk bondesønn i middelalderen, men sannheten er at Lier nok alltid har hatt kontakt med den vide verden, og at folkemusikk har fellesnevnere over landegrensene. Spillet fungerte, musikken var råtøff og svært god.


Vebjørn (Svein Tindberg)

Så kan man naturligvis spørre om historia om en forvirret bondetamp, som en gang i livet klarer å gjøre det rette er verdt å fortelle. Ikke vet jeg, men utførelsen var meget god, og historia ble fremstilt så spennende og engasjerende som en kunne håpe.


Den unge Hallvard (Nicolai Lieblein - Røsæg) og lille Frøyla (Katharina Gjesdal)

Man kan naturligvis finne mange detaljer som ikke hører hjemme i norsk senmiddelalder. Aslak hadde for eksempel piler med gummifjær og plastikknok. Det gjør meg ingen ting. Det viktige i dette spillet er et tema som er tidløst. Så får det ikke forstyrre at innpakningen var middels god. Stykket var spennende, lite forutsigbart, velregissert og akkurat passe langt. Hadde vi hatt en terning ville den sikkert ha lagt seg til med fem øyne opp.


Hallvards første viktige valg

Takk til alle medvirkende for en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg vil også rose kulturkontoret for å ha bidratt til å live opp en del av Liersjela , ved å gjøre lokalhistorien tilgjengelig for menigmann.


Samvittigheten (Attick Dancers)

Rune Elven.


Brødrene slåss, mest for lek.


Finn en feil :-)


Frigitte treller


Besøk fra Miklagard


Dans


Dans


Råtøff musikk


Fullsatt også i kveld.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode