Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

- Vi har det siste året jobbet meg temaet meg selv. Da vi kom til jul lurte vi på hvilken vei vi ønsket at tema skulle fortsette. Etter mye fram og tilbake kom Mariann med et godt forslag: Karius og Baktus. Her kunne vi fortsette på det vi hadde begynt. Vi hadde snakket mye om hva som er bra for kroppen vår, sunn mat, god hygiene, trening, og ikke minst god tannhygiene. Samtidig oppdaget vi at Karius og Baktus hadde 50-års jubileum i år. I samråd med alle i barnehagen ble vi enige om å gå for dette. Vi ønsket å involvere barna mest mulig. Vi hadde samtaler med barna og lagde tankekart. Dette ble gjort i aldershomogene grupper. Barna hadde veldig mange gode forslag. Noe av det som barna ønsket var; fargelegge Karius og Baktus, lage dukkene, ha en forestilling, synge sangene, lage båten til Karius og Baktus, smake på loff med sirup, lære mer om tenner, pluss mye mye mer.

Vi voksne brukte personalmøter og avdelingsmøter til å forberede og planlegge veien videre. Barna ønsket å ha en forestilling. Hvordan skulle vi gjøre dette, og hvordan klare og involvere alle barna og de voksne i barnehagen? Noen voksne satte seg ned og skrev et utkast til en forestilling, vi ønsket å få med noe mer enn bare en kopi av originalen.

Derfor kom Tannfeen inn i historien. Tannfeen i Veslefrikk FUS barnehage as er veldig opptatt av kosthold og at vi skal spise mer grønnsaker og ikke så mye søtsaker. For at alle skulle kunne være med måtte vi dele inn i grupper, også her valgte vi aldershomogene grupper. Ettåringene ble tanntroll, toåringene ble tannkoster, tre åringene ville synge vers nummer èn, Fireåringene vers nummer to, femåringene vers nummer tre, samtidig ville de største lage en dans. "Waka waka" ble sangen, og Yocaira (en av de ansatte, som også spilte ett av tanntrollene, se bidet nederst på sida, red anm) lagde en dans til. Dansen ble så godt mottatt at vi ble enige om at den måtte alle i barnehagen lære seg. Så med et aldersspenn fra ett år og opp til 60 år ble det mye øving og mye latter. Barna elsket å danse. Tror nok mange foreldre også ble involvert i denne prosessen på hjemmearenaen.

Hele prosjektet endte altså med en stor forestilling, ”Karius, Baktus og Tannfeen”, hvor alle barna i barnehagen var på scenen. Barna var selv med å lage og velge kostymer. Vi lagde og en utstilling av noe av det barna har laget gjennom det siste halve året.
Forestillingen ble vist for alle foreldrene, og en del besteforeldre, i barnehagen, samt Helgerud barnegård. Forestillingen handler om Karius og Baktus og deres gode venn Tannfeen. Karius må dessverre reise til Lotta i Sverige da hun har altfor lite hull i tennene sine. Underveis kommer Tannfeen på besøk. Det kommer tanntroll på scenen, tannkoster, barn som synger sanger fra fortellingen, og barn som danser. Tannfèen kommer tilbake med grønnsaker hun har handlet på Rimi, samtidig møtte hun Karius som blir med tilbake i tennene til Jens. Det hele ender med en stor grønnsaksfest hvor alle i hele barnehagen danser til "Waka Waka".
Det har vært et lærerrikt prosjekt. Vi har lært å sy, lage forestilling, at det ligger mye trening bak en dans, hvor viktig det er å ta være på tennene, vi har hatt besøk av tannpleier, funnet naturmaterialer som vi lagde flåter av, danse, koordinere alle bevegelsene til musikken, synge i kor, og mye mye mer.

Vi gleder oss allerede til neste prosjekt her i Veslefrikk FUS barnehage as.

1/4 (dsc_9275-1600x1200.JPG)
2/4 (dsc_9279-1600x1200.jpg)
3/4 (dsc_9294-1600x1200-1600x1200.jpg)
4/4 (karius_tekst.JPG)
Teater

Flere saker fra arkivet

Null hull, nesten...

Det står dårlig til med Karius og Baktus i Lier

Barnehage med sjel

Pedagogisk leder Iren Vilhelmshaugen Bern, Maren Mathiesen Hagen og styrer Jørn Inge Axelson, er tre av 120-130 som lørdag feiret Bakkeli barnehages 40 - årsjubileum.

Oppgraderte uteområdene

Både store og små i Tranby barnehage gikk lei av at all sand på mystisk vis endte opp alle andre steder enn der den skulle være, nemlig i sandbassenget på lekeplassen

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Fullt amfi med Karpe Diem

Aldri har det vel vært så mange Lierungdom samlet på ett sted som da Karpe Diem stod på scenen under Lierdagene.

Opplevelsesrik leiruke på Solberg gård i Sylling

Ingeborg S. Sylling og barna fikk fruktkurv av Liernett

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Rødt, gult og grønt signal

- Hva betyr dette da, dere? spurte Bård Backe fra Lier Hørselslag barna på Utsikten, da "Lydia" ble demonstrert på tirsdag --

Barneombudet kom på besøk til Oddevall skole

Oddevall fikk stort besøk i dag onsdag

Borgestad barnehage offisielt åpnet

Borgestad barnehage på Nordal ble offisielt åpnet tirsdag 14. februar

Aktiv 365 har kommet til Lier

Ordfører Ulla åpnet Aktiv 365 på Hennummarka skole på Tranby og var rask til å prøve de nye trikkesyklene som skolene i Lier har fått

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Afrikanske rytmer i Sylling

Tourmani group fra Tanzania er på norgesturne. Etter å ha spilt i, blant annet, Trøndelag Teater, Olavshallen og Hedmark Teater kommer de til aulaen i Sylling

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Friidrettensdag

Løp, hopp og kast i Syllinghallen.

Tapte på målstreken

Foss barnehage var med helt til slutt i P4 konkurranse om de 100 000 kronene --

Reistad ILs Minicup

Lørdag 19. og søndag 20. november 2005

Friluftsliv hele året

Dambråtan barnehage har vært kreativ for å skaffe flere barnehageplasser. Løsningen ble opprettelse av en gruppe som praktiserer friluftsliv hele dagen og hele året som her på en fin vinterdag.

3/4 klasse ved Oddevall skole vant

Kulturvertene Maria Johannsen og Hilde Marie Nes tok i mot ordfører, banksjefen i DnB NOR og skoleplanlegger som skulle dele ut premier til 3/4 klasse ved skolen.

Friidrettens dag i Lierbyen

52 barn møtte opp i flott sommervær på Hegg skole

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Juletrefest på Sjåstad

Roar Skjeggerud underholdt barna med trekkspill, sang og leik

Hvem vil kjøpe Valstadhaug?

Leder for barnehagen, Brit Landstad, var til til stede da andelshaverne vedtok salg i går, men er optimistisk med tanke på videre drift.

Barnehager og arbeidsliv

I ukens petit rettes fokus mot forslaget til Krf om et forbud mot kvelds - og nattåpne barnehager -

Barna på Oddevall skole gir med glede

Den største gleden i livet er å gi

Lærerfri skole på Oddevall

Elevene på Oddevall skole fikk oppleve to litt annerledes skoledager, da foreldrene inntok lærerrollen.

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Håndball er gøy

Konnerud-jentene Anette Burud og Stine Florholmen Haare koste seg i Reistadhallen

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Desemberblomsten til Oddevall skole

Oddevall Skole fikk Månedens blomst for desember

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Reistad minicup for 56 gang

110 lag var med i årets minicup i St. Hallvardhallen.

Litt knall og fall

SFO-ansatte hadde det morsomt og fikk i tillegg styrket kompetansen, da vinteraktivitetskurset ble arrangert på Oddevall.

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Ivrige barn i regnvær

Fotballmoro på Sjåstadbanen

Fotballskole på Sjåstad

Triksing med ball var en av mange øvelser Silje Søhus og de andre barna måtte igjennom på fotballskolen på Sjåstad

Integrering på utlendingers premisser

Det mener Lier Frp og tjenesteutvalgets nestleder, Lars Haugen, etter vedtaket om en "åpen barnehage" i Lier.

90 barn i full fart

Nesten 100 små barn hadde funnet veien til Syllingløpet tirsdag kveld

Orientering på Martinsløkka

Barneidrettsgruppa til Sjåstad Vestre Lier inviterte til orientering torsdag kveld

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Velkomstdag på Oddevall Skole

Ny rektor er på plass

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Bare èn ledig plass

Førskolelærer Kristin Myre ser frem til å utvide Valstadhaug kortidsbarnehage til en fulltidsbarnehage på nyåret, her med Mille Lothe-Lyngås som får flere venner å leke med.

Akebakken barnehage i brann

Sent i går kveld ble Akebakken barnehage på Tranby overtent av flammer.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Fengslende teateropplevelse

Skuespillerne Bjørn Helge Warud og Marius Granholt fra Askeladden Friteater ga barn og voksne en fri og modernisert versjon av eventyret om "Askeladden og de gode hjelperne".

Klare for Jungelboken

Det nærmer seg forestilling for Høvik barne- og ungdomsteater, og i år satser de tyngre enn noen gang.

Lierlag i kamp på Røykenbanen

Full innsats av 8-åringene i lokaloppgjør

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

Tumaini - Group i Sylling

Liernett viser bilder fra den fantastiske forestillingen i Sylling

Hederspriser i Sylling

David Svendsen var en av flere som ble takket for en fabelaktig innsats av Narve Holmen på sesongavslutninga for fotballen i Sylling IF på torsdag.

Gå til skolen-dagen 16. oktober

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008 Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. (...)

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

Ulla talte før barnetoget

- Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra - men hvor du går

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Luciafeiringen i Tranby Barnehage

Et blinkskudd fra barnehagen på Tranby

- En kjempefin vinter

Mange barnehagebarn og ansatte fryder seg over den snørike vinteren.

Sykler for SOS barnebyer

Liungens Lizzy Muzungo og Jenter12 sykler for barn i Zambia

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Hiphop på Hegg

20 førsteklassinger på SFO viste danseglede for foreldre og besteforeldre onsdag.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Jordbærplanter ble flyttet

- Vi flytter 6000 planter hit, sa Jordbærkongen Simen A Myhrene i spissen for en dugnadsgjeng for JordBæreventyret gjorde jobben på jordet ned mot Svangstrand i dag.

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Menneskeverd i sentrum

Lier KrF startet valgkamp på Lierdagene i helgen.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Gå til skolen-dagen 18. oktober

Gå til skolen torsdag 18 oktober! Alle skoler i Norge har fått en oppfordring om å bli med på ”Gå til skolen-dagen” 18. oktober. En god skolevei er viktig (...)

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

Skikarusell med 130 barn

Sjåstad Vestre Lier arrangerte den siste av fem skikaruseller på Eiksetra torsdag.

Arrangerer matskole i vinterferien

For første gang arrangerer 4H Buskerud matskole i Sylling.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Manglende samarbeid

Svømmeferdighetene til barna i Lier er dårligere enn før, mener leder i Lier Svømmeklubb, Ann Christin Gjerdseth som savner en koordinerende funksjon på tvers av skolene

Sterk kritisk til saksvedlegg

- Dokumentene er politisk farget og i noen tilfelle feilinformerende, slik jeg ser det, uttaler Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann før Tjenesteutvalget behandler saken vedrørende utredning av kommunal kontantstøtte.

Aktivitetsdag på Eiksetra

Kumøkk er helt greit

Fotball i SFO-tid

- Selv om fotball vil være hovedaktiviteten vil vi stimulere til allsidighet på et intensivitetsnivå som gjør det mulig å trene på sitt eget lag etterpå, sier Marcus Walfridson om Sparta/Brageøens nye tilbud for barn.

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.