Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Det er ikke tilfeldig at festen er lagt til 8.mars, Kvinnedagen har vi tradisjoner for å lage fest, i Norge og mange andre land i verden – til glede for mange.

Dette er 4. gang vi arrangerer en slik fest, det har vært et populært og trivelig arrangement, som frister til gjentakelse. De foregående gangene har vi fokusert på kvinnedagen 8..mars, i år er fokus på familien, dans og håndverk. Derfor lager vi en fest for alle, dog med en undertone og tale for dagen…et budskap om at likestilling er en viktig del av den norsk kultur og samfunnsliv og tradisjonen tro er ordfører dagens taler.

Tema for dagen er ”dans og håndverk”, vi ønsker å vise dette gjennom underholdning, aktivitet og en håndverksutstilling i regi av Lier Husflidslag. Mange frivillige organisasjoner deltar også i sceneunderholdningen, vi har med oss Høgdaringen, Lier Taekwon-do, seniordansen fra Tranby. I tillegg så vil mange av våre nye landsmenn opptre !

Vi tror det er viktig at innvandrere og vi som bor her i landet, gis mulighet og anledning til å være sammen, og ikke minst gjøre noe morsomt og lærerikt sammen. Dans og håndverk er aktiviteter som ikke nødvendigvis trenger språk, som ikke kjenner aldersgrense og som finnes i alle land og kulturer.

Velkommen, og ta gjerne turen på selve kvelden, en annerledes mandagskveld !

Lier kommune v/ Kirstin, Signe og Gunn

Program: 18.00 Velkommen – Signe Eira leser eget dikt 18.10 Tsjertsjenske Aminat slår an ”festtonen” på trekkspill 18.15 Tale Ulla Nævestad … 18.25 Litt allsang setter oss i stemning.. 18.30 Seniordansen fra Hallingstadtunet svinger seg 18.45 Afgansk dans – v/ mannegruppe fra Voksenopplæringa Afrikansk mannegruppe – dans og sang 19.00 Høgdaringen, oppvisning m / felespiller Dag Vardal 19.20 Taekwon-doo, oppvisning m/musikk PAUSE.. KAFFE OG KAKER…fra mange land. HÅNDVERKSUTSTILLING i regi av Lier Husflidslag, 20.30 Bli med å dans : Norsk og intermasjonal alldans…..(for den som vil) ! Med Øverskogen Toradergruppe og cd-musikk…..

Flere saker fra arkivet

Flerkulturelt på Frogner menighetshus

For andre året på rad hadde Flyktning- og voksenopplæringssenteret sin juleavslutning på Frogner menighetshus. Det har vel neppe vært danset så mye i dette kristne forsamlingslokalet i Lierbyen.

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

Lokalt og internasjonalt

Det er et variert program som presenteres på Kvinnedagen på Lier Bibliotek i kveld.

Nyttårshåp i et nytt land

Raketter til en verdi av millioner av kroner forsvinner opp i den mørke natten i kveld. Trass i vår rikdom er kanskje gleden kunstig og et overfladisk fenomen hos mange nordmenn.

Lierdagene 2005 – 3. -5. juni

Komplett program for Lierdagene

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Fortsatt en lang vei

- Det er kvinnene som fremdeles utfører mesteparten av omsorgsarbeidet, både hjemme og i yrkesliv, påpeker Janicke Karin Solheim på den internasjonale Kvinnedagen.

Julegrantenning likevel

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli noe av det tradisjonelle adventsarrangementet ved Rådhuset, men nå beklager kulturkontoret at det har vært dårlig kommunikasjon.

Mer fokus på kvinnelige forfattere

Det mener forfatter Ellisiv Lindkvist som var en av gjestene under markeringen av Kvinnedagen i Lier.

Hyggelig på biblioteket

Det er det forresten bestandig. Men ved å utvide aktiviteten utover lån av bøker og CD’er kan tydeligvis trivselsfaktoren økes ytterligere.

Snart braker det løs med Ole Ivars

For sjette år på rad er det klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen.

Dansegalla på lørdag

Førstkommende lørdag fra 18.00 til 22.00 er det for sjette året på rad klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede. Som sedvanlig spiller Ole Ivars opp til dans i St. Hallvard-hallen i Lier.

Feiret nyttår

Karenfolket fra Myenar, som nok er bedre kjent som Burma, er en liten gruppe flyktninger i Lier som sprer glede.

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

Historisk - og aktuell

Kvinnekampen foregår over hele verden, hver dag, hele året. 8. mars er likevel spesiell, fordi det er en mulighet for feminister av begge kjønn til å markere for at kvinners rettigheter fremdeles er høyst påkrevet, skriver Janicke Karin Solheim.

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Blomster på kvinnedagen

Maygunn E Riis (tv) ga sin støtte til niendeklassingene Frorina Zagragja og Iselin Holter på kvinnedagen

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni

Verdens Aktivitetsdag i Lier

I Lier markeres Verdens Aktivitetsdag 10. mai med mye informasjon og en rekke aktiviteter.

Pressemelding

Oddevall skole 80 år ! Oddevall skole fyller 80år, og dette ønsker vi å feire. Onsdag 24. september kl 17.00-ca 19.30 inviterer skolen og FAU til fest.

17. mai i Lier (2006)

Her finner du fullstendig program for 17. mai for alle skolene i Lier (2006)

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Flerkulturelt på Menighetshuset

Nok et tradisjonelt førjulsarrangement er vel i havn for Voksenopplæringa, og Frogner Menighetshus gir en perfekt ramme om julavslutningen.

17. mai-programmet 2010

Grunnlovsdagen er som vanlig fylt av store og små aktiviteter rundt på barneskolene i Lier.

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

Innvandrerkommunen Lier

Mennesker fra hele 92 land er bosatt i Lier. Da gjelder å lytte og lære av hverandre --

Bokkafè og kulturell mangfold

Den norsk-pakistanske forfatteren Nasim Karim holder foredrag i Lier hovedbibliotek på Kvinnedagen, den 8. mars

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

Bilder fra Lierdagene - lørdag

Til tross for regn på åpningsdagen på Lierdagene, var det godt besøk. Været var det største minus for matbodene. Oppholdsvær på søndag kan rette opp mye for dem som har lagt mye arbeid i å gi liungene kulinariske opplevelser.

FØRJULSMARKED - LIER GML.STASJON 2003

LIER HUSFLIDSLAG / LIER KUNSTFORENING / LILLE STASJON/ "KJERNEHUSET"/”TOGET”KAFE/FRUENE PÅ HAUGESTAD OG GODSLAGERET ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS STORE MARKED !

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Release-konsert Signe Åsgard

Endelig er den her, ikke vinteren, men cd

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

Mangfoldsåret på Bygdetunet

Søndag åpner Bygdetunet grinda for sommerens utstillng som skal sette søkelyset på det kulturelle mangfoldet i bygda

Signe Eira med miniutstilling på Hovedbibliotekets kultur- og bokkafé

Vi har et helt spesielt ansvar for holde den samiske kulturen i hevd her i landet. Signe Eira står utrettelig på for å gjøre oss opplerksom på akkurat det. På lørdag hadde hun rigget opp en miniutstilling på Hovedbiblioteket i Lierbyen.

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

- Gleder hverandre

Sang- og musikkgleden dominerte den tradisjonelle juleavslutningen ved Lier voksenopplæring på Frogner Menighetshus. der hele 14 nasjoner var representert

Under samme himmel

Dramalærer Turid J. Rivrud og musikklærer Bent Bredesen står bak en ny musikal som 9. klasse ved Lierbyen skole vil framføre under tema krig og konflikter, torsdag 14. februar

Jan Terjes geografinøtter

Vår petitskribent Jan Terje Nilsen har sansen for faktakunnskap, og utfordrer her Liernetts lesere med 12 geografiske spørsmål

Uten kvinner - ingen utvikling

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Da er det på sin plass å minne om at kvinnekampen alltid har vært nettopp det; internasjonal, skriver Janicke Karin Solheim (SV) i sitt innlegg

Kulturnatten

Lørdag er det klart for en ny Kulturnatt i Lier

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Programmet for 17. mai 2011

Barneskolene i Lier har som vanlig egne arrangementer på 17. mai. Programmet for hver skole finner du her.

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

Glitrende Nykjuadag

Det er fortsatt liv i et 61 år gammelt, dystert krigsminne.

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Kvinnedagen 8. mars

I år blir det en annerledes markering i Drammen.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Årets markering ved Nykjua

Nykjuadagen blir i år søndag 8. mars, med bålnatt i regi av Fjellsportgruppa i turistforeningen

Danseshow med Ingunn og Silje

Det var våravslutning med Sissels dansestudio på Gulskogen skole i Drammen. Der var Ingunn Sørli Olsen og Silje Bæra Hørthe fra Sylling med.

Musikk, bildekunst og dans

Ved årskiftet hadde 50 ungdommer meldt seg på Ungdommens kulturmønstring

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

-Svinger mer på Tranby

- Tross Toppseriespill på Liungbanen, svinger det mye mer på Liers J-14 lag på Tranby.

Så kom nissen

Det var nok høydepunktet, da Lier voksenopplæring hadde juleavslutning på Frogner Menighetshus.

Står på for de hjemmeboende eldre

Hjemmesykepleien fra Gifstad arrangerte i sin fritid, førjulsfest for de hjemmeboende eldre på Sjåstad Samfunnshus onsdag 28 nov

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Noe skjedde på bygdetunet i går.

- Du burde ta deg en tur, det er et arrangement på bygdetunet. Tidlig søndag morgen ringte Thorvald. Han kunne fortelle at det skulle være skuespill og taler på bygdetunet. Litt forfjamset kastet jeg meg i bilen og dro ned.

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Pressemelding NM i Taekwon-do 2004

Lier NTN Taekwon-do klubb vil i år arrangere Norgesmesterskap i Taekwon-do i Drammenshallen 5. og 6. November.

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

JUL I HOVEDBIBLIOTEKET I LIERBYEN

JULEVERKSTED: Det tradisjonelle juleverkstedet i Hovedbiblioteket arrangeres lørdag 29. november (dagen før 1. søndag i advent) kl. 10.00 - 13.00.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Innflytting i januar

Rektor Sissel Gerhardsen Røine har all grunn til å feire at de nye lokalene til Kulturskolen er blitt godkjente

Klart for påmelding til UKM

Fredag 25. januar er det klart for en ny runde med Ungdommens Kulturmønstring

St. Hallvards dag på Huseby

Fint vær, god tale og tankevekkende preken, musikk, kaffe og sveler. 15. mai, en viktig markering i Lier

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Har du en viking i deg?

Lidir, Liers eget vikinglag, søker nye medlemmer.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Kulturminnedagen 2007 i Lier

Masse kulturtilbud for hele familien på Lier Bygdetun – søndag 9.september

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

- Norge er verdens beste land å bo i , men vi kan bli bedre!

Dette budskapet har LO-leder Gerd- Liv Valla og leder i Norsk Tjenestemannslag, Turid Lilleheie med seg når de onsdag 25. august inviterer til omfattende NTL arrangement i Drammen

Lidir vikinglaug til Gudvangen

Lidir vikinglaug fra Lier tok en tur over fjellet til Gudvangen

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

"Kremlag" til fylkesmønstringen

Her er de som ble valgt ut til å representere Lier i finalen i ungdommens kulturmønstring i Hønefoss i slutten av mars.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Lyst til å starte med Taekwon-do?

Vi har nybegynneroppstart til uken. Da håper vi at mange liunger både barn og vokse dukker opp. Oppstartskveld for barn mandag kl. 17, for voksne tirsdag kl. 19. i den Lille gymsalen på Hegg skole. Spesialtilbud for de som møter opp kr. 900,- inkl. drakt og trening frem til jul. For mer informasjon, se våre internettsider: http://www.liertkd.com

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Snømåking og kvinnedagen

Det står alltid kvinner bak godt utført arbeid

Utdanning og arbeid

- Dette er nødvendig for en bedre inkludering i det norske samfunnsliv, mener Senterpartiets Siri Loe (bildet) i integreringsspørsmålene --

Full pakke i Lier på Hallvardsdagen

Søndag 15. mai er St. Hallvards dag, og aldri har Lier hatt et mer omfattende program for markering av Liers egen helgen, som Drammen og Oslo alltid har tatt langt bedre vare på.