Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d4e2d0af086a138efd5b315efcb0449f

Mer fokus på kvinnelige forfattere

Det mener forfatter Ellisiv Lindkvist som var en av gjestene under markeringen av Kvinnedagen i Lier.

8. mars er den internasjonale kvinnedagen og markeringen skulle heller ikke gå upåaktet hen i Lier. Liernett var tilstede på et av arrangementene som foregikk på Lier Bibliotek, der kåseri, sang og taler sto på menyen.

Kvelden ble åpnet med tale av varaordfører Nina E Johnsen der hun fortalte om kvinners rettigheter og presiserte at markeringen av dagen er svært betydningsfull. I talen presenterte varaordføreren en rekke interessante statistikker om kvinners posisjon i forhold til menn i dagens samfunn. Selv forteller hun til Liernett at hun alltid har vært bevisst på markeringen av kvinnedagen, men at hun aldri har vært medlem av noen feministiske organisasjoner.

Etter åpningstalen var det duket for nydelige viser og vakker sang fra Kari Tomine Isene Bodnar med Hans Martin Fisknæs på gitar.

Isene Bodnar fortalte at det i grunn hadde vært vanskelig for de to musikerne å finne passende sanger i forbindelse med markeringen. Det skulle likevel vise seg at musikkvalgene var meget passende for anledningen. Responsen fra publikum lot ikke vente på seg da gitarist Hans Martin Fisknæs dro i gang med den velkjente slageren «Førr ei dame».

Senere var det dikteren, dramatikeren og for anledningen kåsøren Ellisiv Lindkvist sin tur til å sette sitt preg på arrangementet. I kåseriet brettet Lindkvist ut om kvinnelige samtidsforfattere og moderne kvinneroller. Et av poengene var at fokuset på mannlige forfattere fortsatt er for stort, og selv fortalte Ellisiv om at det nå til dags nesten ikke er noe i media om de kvinnelige forfatterne.

Etter kveldens program gjorde Liernett noen intervjuer med de kvinnelige tilhørerne for å spørre hvordan de ser på kvinnedagen i dag. –Det er viktig at vi ikke glemmer bort markeringen og fortsetter med likestillingen, slik at vi får et rettferdig samfunn. Likevel er det ikke så fullt stort som det var på 70-tallet, smiler Hilde Helgerud. 

Se denne også: http://www.liernett.no/etikett/bibliotek

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode