Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Nå ser han lysere på fremtiden sammen med familien. Den 20. juni 2009 ble det familiegjenforening for han og sønnen Ali i Lier. Det var tilfeldig at det ble på hans 46 års bursdag. - Men det var utrolig godt, sier en rørt Muataz og tar et godt tak rundt sin yngste datter Roz.

Muataz var instruktør eller fysisk trener for de irakiske soldatene fra 1986 til 1988 da Irak var i krig med Iran. Det ble trent kondisjon og styrke. - Mange var svært engstelige før de ble sendt til fronten, erindrer Muataz. Mer enn en million soldater ble drept i krigen. Mange forsvant, blant andre, en fetter av han.
Han har også mistet slektninger. En ble drept av en bombe som Al Qaida sannsynligvis stod ansvarlig for, èn ble drept på gata da en amerikansk soldat skjøt han, under mistanke om han tilhørte fienden -

Muataz drev butikk fra 1999 til 2006. Han solgte planter til, blant andre, kurdiske bønder. Men han ga opp etter at butikken ble utsatt for bomber to ganger. Da hadde familien eget hus i Diyala på 300 kvm.

Han mistet venner og slektninger i krigen mot Iran. To onkler ble drept i krigen. En fetter forsvant, sammen med mange andre.

Dramatisk flukt

Hjemme i Irak følte Muataz usikkerhet for egen situasjon og sønnen Ali. - Jeg var redd for kidnapping og utpressing. Derfor planla vi å flykte til Europa. Vi kjøpte flybilletter til Tyrkia. Fra Tyrkia la vi en plan for å bli smuglet til Hellas. Vi gikk om natten og hvilte om dagen. - Vi gikk fra grensen mellom Tyrkia og Hellas til Hellas. Der måtte vi bli smuglet i båt over en over en elv mellom de land. Det tok tre dager, vi gikk om natten, hvilte og gjemte oss om dagen. To menn hjalp oss slik at kunne gjemme oss innunder taket på et tog. Ali fikk plass først i toget, mens jeg fikk plass lenger bak. Det var varmt, men det var bedre da toget begynte å gå. Men så ble det kontroll og jeg ble tatt. Toget gikk videre med Ali. Jeg hadde pengene og han visste ikke at jeg var tatt. Jeg ble sendt tilbake til Tyrkia. Der satt jeg fengslet i 18 dager. Men jeg hadde fått et råd; å si at jeg var palestiner. Det hjalp. I mellomtiden hadde Ali fått ringt hjem til Irak og fått penger fra en venner av en onkel av Salwa, slik at han kunne reise til Norge. Ali og jeg hadde kontakt pr mobil. Via en mellomlanding kom jeg til Norge.
Det kostet Muataz 5000 euro fra Tyrkia til Hellas og 4500 euro fra Hellas til Norge. - På Gardermoen den 1. oktober 2007 innrømmet jeg at jeg var iraker og ønsket å søke om oppholdtillatelse i Norge. Det er fint at du er ærlig, var svaret jeg fikk.

Ali kom til Asker, mottak for personer under 18 år, mens jeg kom til Tanum mottak, senere Torshov mottak i Oslo. Der fikk jeg noe norskundervisning av en frivillig, en eldre dame. Etter tre måneder på mottak fikk vi tildelt Lier som bostedskommune i mars 2008.

Så på bursdagen min 20. juni 2009, ble det familiegjenforening. De var tilfeldig at det ble på hans 46 års bursdag. - Men det var den fineste bursdagspresang jeg noensinne har fått, sier en rørt Muataz og tar et godt tak rundt sin yngste datter Roz.

Arbeidspraksis og jobb i Norge
Han har hatt praksis både ved Hegg skole som assistent i svømmeopplæringa og på SFO der han senere fikk jobb. Han har også hatt praksis ved demensavdelingen på Frogner Sykehjem. Muataz har gjennomført helsefagarbeiderkurs på seks måneder. Han flere ganger vært vikar på svømmekurs ved Hegg med, blant annet, livredning på programmet. Han har også vært med en klasse fra Hegg på leirskole.

Den 16. februar i fjor fikk han i tillegg jobb i BO7 (oppfølging av hjemløse 7 dager i uka) i Drammen, tidligere Natthjemmet. Nå jobber Muataz kun for BO7 i 51 % jobb. Han jobber på dagtid fra klokka åtte til 15 eller kveldsvakter fra 15-22 ved siden av nattevakter. Han ønsker nå full jobb der.
Muataz tar sikte på å ta norsktest på høyere nivå, trinn (Bergenstesten). Han går på Folkeuniversitet hver onsdag.

En ressursperson for BO7

- Muataz er et utrolig godt menneske, sier leder ved BO7, Tonje Evju. - Han har en helt spesiell ro over seg som få andre. Jeg har ennå ikke sett at han har mistet roen, og det til tross for at det har vært svært turbulent til tider. Hans sindige, rolige og reflekterte væremåte, kombinert med at han har et godt humør og er et godt medmenneske gjør at han er svært godt likt. Han er blitt en av grunnpilarene i virksomheten, sier Evju og som legger til følgende: - Det er jo slik at vi har brukere fra, blant andre, arabiske land. Det er ganske herlig å observere når han svitsjer over til arabisk og hvilken effekt det har. For brukerne med fremmedspråklig bakgrunn så er Muataz både et forbilde og en trygghet. Han forstår deres problemstilling, utfordringen og fortvilelse ut fra et kulturelt og religiøst ståsted.

Familien

Kona Salwa Ghdhaib, er lærerutdannet fra hjemlandet og har jobbet cirka 20 år ved en videregående skole i Bagdad. Der underviste hun i både språk og gymnastikk. Hun var også undervisningsinspektør. Nå har hun hatt praksis i velkomstklassen (for flyktningbarn i hele Lier) ved Høvik skole. Hun er i gang med å utdanne seg som barne- og ungdomsarbeider. Hun går på kurs hver kveld ved Folkeuniversitetet.. Hun har nettopp tatt sertifikat. - Da sparer vi mye tid. Jeg bruker bilen om dagen, mens Muataz ofte jobber om kvelden og om natten og kan bruke bilen da, sier Salwa.

Sønnen Ali (21, ikke til stede da bildet ble tatt) har gått på St Hallvard videregående skole. Han er nå elev ved Sonans for å forbedre karakterer for å studere farmasi,  - Han har fått seksere både i matematikk og fysikk,.Han  står nå på venteliste (på 5. plass) for farmasitudiet i Oslo.
Han kom inn på industriell kjemi og bioteknologi ved NTNUI i Trondheim fra høsten 2011, men valgte å satse på farmasi i Oslo. I sommer jobbet han på en restaurant i Drammen.
Rafael (18)  studerer helsefag ved Lier Videregående skole. Hun utdanner seg til hudpleier.
Roz (12) går i 7. kl ved Høvik skole.

Kontakten med familien

Far til Muataz er advokat i Diyala som ligger cirka  60 km fra Bagdad), Muataz har en bror og ei søster i Irak, og en søster i Libya.
Salwas mor lever i Bagdad? Salwa har en bror i Irak, en bror og ei søster i Norge. De er gift og har familier.
De har kontakt med familien i Irak ved hjelp av Internett; epost og Skype Messenger. Eldstedatteren Rafal forteller at hun ikke har noe kontakt med tidligere klassevenninner, men hun snakker med familiemedlemmer, blant andre, mormor som lever. Farfar er fortsatt aktiv advokat i en alder av vel 70 år.

Muataz innrømmer at det oppleves som en slags sorg å flykte fra familie, venner og hjemlandet. Men her i Norge føler han og familien trygghet. Barna lykkes på skolen og trives godt her. Både han, Salwa og barna er ressurssterke mennesker som har klart å tilpasse seg. Yngstejenta Roz forteller begeistret at hun har begynt å spille håndball i Reistad IL. Det gleder mor og far som har vært idrettslærere -

- Både rådgiveren ved Lier voksenopplæring, Alf Jørgensen og leder ved BO7, Tonje Evju, har betydd svært mye for meg, understreker Muataz.

- Alf hjalp meg og Ali mye for å føle oss hjemme med familien her i Norge. Han inviterte oss til å feire nyttårsaften i 2009 med sin familie. Og klokka 24 bad han meg og Ali om å ringe familien fra sin telefon. Vi følte oss som en del av familien hans. Han har hjulpet meg med å spille bordtennis i ei bordtennisgruppe i Lier, forteller han
Om Tonje sier han dette: - Hun har hjulpet meg til å føle meg trygg i jobben min. Noen ganger, når det blir svært turbulent i Bo 7, ringer hun meg med en gang for å hjelpe meg i situasjoner som oppstår. Og jeg føler at hun støtter meg hele tiden.

- Jeg ser på Tonje og Alf som forbilder for meg, er hans attest til de viktigste veilederne inn i det norske samfunnet.

Selv om han håper på en positiv utvikling i hjemlandet, ser han ingen muligheter til å vende tilbake for godt. - I Norge har familien alle muligheter til et godt liv, sier han, - men jeg håper å reise ned til familien på besøk en gang.

NB. Liernett vil presentere flere "nye liunger" utover året.

Vi har tidligere presentert Nan fra Burma: http://www.liernett.no/5242-klar-for-sosionomstudier

Salamon fra Eritrea: http://www.liernett.no/5811-adskilt-i-seks-aar

Her er tre øvrige liernettartikler relatert til Karenfolket i Burma:

http://www.liernett.no/1953-burmesere-i-lier

http://www.liernett.no/1091-feiret-nyttaar

http://www.liernett.no/2003-ikke-glem-burma

Flere saker fra arkivet

Gjenforent med sin mor

Andre juledag ble en stor dag for en familie fra Burundi. Etter snart tre års atskillelse ble åtteåringen Jibril gjenforent med mamma Saidati.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Adskilt i seks år

- Jeg har startet et nytt liv, sier Solomon Girmay som endelig fikk familiegjenforening med kona og de to barna i sommer.

Sykkeltur for vennskap i Iran

Bike for Peace Norge vil arrangere en vennskapstur på sykkel for første gang til Iran 18 september-2 oktober 2005.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

- Reddet Liers ære

Det sier pappa Jostein Spangen Hoset om sønnens siste svar i familieprogrammet Amigo Grande.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Burmesere i Lier

Nå er vi solidariske med burmesiske sambygdinger

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Ikke glem Burma

For en kort stund var Burma i medienes søkelys. Nå får vi gjøre vårt til at våre burmesiske sambygdinger skjebne ikke blir glemt og får et likegyldighetens slør over seg.

- Ha det, Norge!

Denne helgen reiste 200 AFS-utvekslingselever fra hele verden hjem til sine hjemland etter et innholdsrikt år i Norge.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

- Gleder hverandre

Sang- og musikkgleden dominerte den tradisjonelle juleavslutningen ved Lier voksenopplæring på Frogner Menighetshus. der hele 14 nasjoner var representert

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Hiphop på Hegg

20 førsteklassinger på SFO viste danseglede for foreldre og besteforeldre onsdag.

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Loppemarked og fest

Det er god grunn til å feste etter et vellykket loppemarked.

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

Stolthet, identitet og samhold

Abdullahi og hans to sønner Muhammed og Jacob var blant dem som var med å gjenskape det gamle Heggrennet på lørdag.

Barnehage med sjel

Pedagogisk leder Iren Vilhelmshaugen Bern, Maren Mathiesen Hagen og styrer Jørn Inge Axelson, er tre av 120-130 som lørdag feiret Bakkeli barnehages 40 - årsjubileum.

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Ulla koste seg på liungbanen

Dagens tilskuer: Liers førstedame var på plass, da Liungen møtte Røa i går. Det var ikke tilfeldig at hun dukket opp på sittetribunen

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Ber om støtte i morgen

Nan Aye Swe, flyktning fra Burma og bosatt i Lier, håper på god støtte fra nordmenn når hun sammen med flere andre skal holde en kort appell utenfor Stortinget fredag ettermiddag

På toppen av pallen

Mari Bergum Berget (tv på bildet) fra Oddevall i Lier er klar for internasjonale mesterskap etter at hun ble norgesmester i U 20 i beachvolleyball i Tønsberg i helga.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Ny leder i Lier Ap

Tonje Evju trekker seg etter å ha vært leder i tre år og blir avløst av Geir Atle Granås.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Idrettsmannen som utvandret

Liernett møtte i høst sivilingeniør Oddvar Helgesen (77) fra Kanada i Lier. Han emigrerte til USA for over femti år siden. Liernett fikk et møte med den gamle idrettsmannen og Arne Riddervold (tv), en av de mange friidrettskameratene fra gamle dager -

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Avslappende støtteapparatet

Marianne Henriksen og Halvard Bergby koste seg i det flott augustværet med panoramautsikt over Lier, men ventet spent på sønnen --

Glimt av en ukjent historie

- Var den landflyktige kommunisten Leo Trotskij på besøk i Lier før han ble drept med isøks i Mexico?

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

62 år er nok

- Det er et stort paradoks at palestinernes liv som flyktninger teller nøyaktig like mange år som Mennskerettighetene selv, understreket stortingsreprentant Lise Christoffersen i sin tale på 1. maiarrangementet på Høvik skole i går.

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

Nøktern og ambisiøs

- Det hjalp på selvtilliten, sier Thomas Sørum etter tre scoringer i gårdagens kvalifisering til Mesterligaen. Se intervju med han her.

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Bryter menneskerettighetene

Geir Stave (bildet), leder i Buskerud Venstre, skriver dette i en pressemelding om Regjeringens forslag til endringer i reglene for å få asyl i Norge

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Forventer mye spilletid

- Jeg er hentet til Haugesund for å spille på førsteelleveren, så nå er det bare å gripe sjansen, sier Thomas Sørum etter den raske overgangen ---

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Manglende koordinering

Mens svømmeopplæringa i Drammen får strykkarakter, kan mye forbedres på samarbeid mellom Lier Svømmeklubb og skolene, mener Ann Christin Gjerdseth i svømmeklubben

Statssekretæren på Nordal

- Vi måtte ha familieråd før vi tok en avgjørelse for at jeg skulle ta jobben, sier eplebonde Harald O. Buttedahl

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

En endeløs historie

Oggie's Story etter den dramatiske nedskytingen av " The Silver lady" over Holsfjorden 9. april 1940 har så mange avleggere at den både i Storbritannia og Sylling har blitt "A never ending Story".

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

Vold i nære realasjoner

- Dette er utrolig viktig. Lier LC tar et stort ansvar med nettopp dette temaet. Takk til Lier LC, sier Tonje Evju (bildet), leder av Lier AP

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

En ny Ingunn Sørum?

- Det er bra at de begynner tidlig, sa den tidligere storscoreren som var på Liungen Cup sammen med familien for å se på niesen og andre små fotballrekrutter --

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Debuterer i Norway Cup

16-årige Cathrine Bergan, Lier IL har tatt dommerkurs i Buskerud Fotballkrets og vil være i akjson på Ekebergsletta om noen dager.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

- Svært skuffet

Det sa en åpenhjertig Thomas Sørum til Liernett i dag, tre dager etter at han kunne blitt den andre liungen gjennom fotballhistorien med spill på A-landslaget. Men hvem er fortsatt den eneste fra Lier som har oppnådd det?

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Auf wiedersehen!

Det tyske firmaet Scos, her representert ved Markus Raue (tv) og Renè Vieweger fullført leggingen av kunstgresset på Stoppen i dag

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Flytting til Stoppen?

Både Lier voksenopplæring og Lier Arbeidssenter venter spent på Tjenesteutvalgets vedtak onsdag kveld --

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.