Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Ikke bare var han blant de første som mottok Kulturprisen, han fikk også hederstegnet for dirigenter fra Norges Musikkorpsforbund. Han er æresmedlem i Nordal Skolekorps og Hennummusikken.

Han var mangeårig dirigent i Lierskogen Sangforening. Brenna var den første dirigenten i Hegg skolemusikkorps fra 1952. Han var dirigent for Nordal Skolekorps som han også startet opp i 1961. Etter at han sluttet som dirigent, fortsatte han som instruktør i mange år i skolekorpset.

Da Hennummusikken gjenoppstod i 1988 var klarinettisten på plass. Liernett siterte han så seint som i 2004 i forbindelse med en tur rundt i Lierbygda. 79-år den gang, hadde selvfølgelig kommentarer å kommme med:

Les denne: http://www.liernett.no/2939-daarlig-publikumsoppslutning

- Så seint som ved julegrantenningen ved Hallingstadtunet før jul førte han taktstokken, da Hennummusikken spilte, forteller sønnen Tormod. - Han har vel aldri slutta med musikken, sier han.

Marsjkomponist og dirigent

Ved fakkelstafetten i 1993 sørget Knut Brenna for at høytideligheten ved Th Haugs fødested i Årkvisla fikk en fin ramme. Han hadde komponert en ny marsj. Brenna, som selv var en habil kombinertløper og langrennsløper, var en beundrer av Norges første store vinterolympier. Marsjen hadde innslag av hornsignal, for å antyde hopperens vei mot store lengder og olympisk heder. Man kan også gjenkjenne toner fra både Drammenssangen og Liersangen, og til og med toner fra både den norske og den franske nasjonalsangen.

Brenna komponerte også en marsj med tittel "Jubileumsmarsj" til Nordal skolekorps sitt 30 års jubileum i 1991.

Han ble født i Brenna på Lierskogen, og vokste opp i en søskenflokk på sju. De mistet sin mor i tidlig alder, og de ble godt vant med hardt arbeid for å klare seg. Det lå derfor godt til rette for idrettslige aktiviteter.

I Brenna var det også mye sang og musikk. Deres far Aksel var aktiv innen sang og musikk. Dirigentkarrieren startet tidlig. - Jeg er jo temmelig sjøllært, sa Knut i et intervju med Lierposten i 1993. Han mintes et dirigentkurs like etter krigen i regi av Norges sang- og Musikkråd. - Jeg slapp til èn gang, det ble de mer kjente dirigentene som, for eksempel, Sverre Bruland (senere Kringkastingsorkesteret) som praktiserte.

Da Nordal skolekorps ble stiftet var det lett å ty til Knut, som nå hadde to gutter på skolen. I de første årene fantes det ikke kopimaskiner, noter måtte skrives for hånden. Oleiv Sørlie var blant annet formann og reiseleder for korpset. - Knut var en fin kar som gjorde alt selv, han instruerte og dirigerte. Han forteller om to turer til Fallkøping og en tur til festival i Trondheim der korpset var en av to korps som ble tatt ut til å representere Buskerud.

I hele sitt yrkesaktive arbeidet han i kolonialbransjen, først som handelsbetjent ved Heien Handelsforening, Lierskogen, bestyrer ved Bragerøen samvirkelag, handelsreisende ved engrosfirmaet Brødr. Nielsen i Drammen som seinere gikk inn i Asko.

Idretten

Knut har også vært meget aktiv både som utøver og tillitsvalgt i Lierskogen Ski og Ballklubb (stiftet 1931 og nedlagt 1955), Lier I.L (stiftet 1955) og Lierbygda O-lag. Han var i mange år blant de sterkeste representasjonsløperne i klubben like etter krigen. Han ble også engasjert i den nye klubben, Lier IL, som ble stiftet i 1955. Skjeggerudbakken som ble åpnet i 1962 var ett prosjekt han deltok i. Sønnene Tormod og Sigmund ble ikke bare ivrige musikere, men også skiløpere. Sigmund ble norgesmester i hopp og be nr 2 i kombinert i Trondheim i 1967. Selv deltok han i Ulveløpet hele 34 ganger, og han gikk også Hauern 10 ganger.
Knut var formann i Lier IL i 1968

- Jeg så han ta på seg skiene noen dager før han døde forteller Arne Opsahl, venn som samarbeidet tett med han i Lier IL i mange år. - Jeg hadde fått tak i en DVD som viste hopprennet i Vikersundbakken i 1936, forteller Opsahl, - men den vi fikk aldri sett på sammen.

Hennummusikken

1 kommentar

Onsdag 18. januar 2012 15:56: Kathrine Brenn
Hvil i fred verdens beste bestefar

Flere saker fra arkivet

Dårlig publikumsoppslutning

Hennummusikken spilte flott i Fagerliåsen i Sylling på mandag kveld. Det var bare så synd at syllingbeboere gikk glipp av de stemningsfulle tonene som strømmet nedover Fagerliåsen. Manglende publikumsoppslutning må skyldes dårlig annonsering

Juletoner i Tranby kirke

Bygdas eldste korps, Hennummusikken, med gjester inviterer til julekonserter i Tranby kirke førstkommende søndag.

Høstkonsert på Hennummarka skole

Mandag inviterte Hennummusikken til konsert i gymsalen på Hennummarka skole.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Liunger på Norsktoppen.

Erland Evjen fra Modum innehar i disse dager førsteplassen på Norsktoppen (NRK). Det kanskje ikke alle vet, er at plata med hiten ”Fredag” er spilt inn på Kamerina musikkverksted på Lierskogen. Flere Liunger medvirker også på plata.

Kvitterte for kulturstøtte

Henrik Trømborg, dirigent for Tranby Skolekorps roste lierpolitikerne. Korpset ga de folkevalgte en minikonsert før gårdagens kommunestyremøte.

Tranby skolekorps til topps

I søndagens Buskerudmesterskap ble det en førsteplass for Tranby skolekorps og ekstra pris til juniorkorpset.

17. mai på Lierskogen

Folket på Lierskogen kunne ta i bruk sin nyoppussede kirke 17. mai

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Våt tur for dansker

På 17. mai imponerte Hadsund skoleorkester fra Liers vennskapskommune Mariagerfjord (Hobro) med flott masjering både i Drammen og i Lierbyen. Dagen etter ble det en tøff tur for Gina Haugen og hennes danske venner.

Korpsmusikk også i høst

Hennummusikken er klar for høstsesongen

Seminar og vinterkonsert

Tranby skolekorps innbød til konsert søndag. Men før det holdt de seminar både lørdag og søndag på Lierbyen skole. Hennummusikken stilte med støttespillere og instruktører for å være med å løfte det musikalske.

17. mai på Tranby

Korpsene på Tranby hadde en trivelig og slitsom dag. Været var som en drøm. Det var spilling både i 17. maitoget og på Heia, Nordal, Hallingstad og Hennummarka skoler.

Sommerpraten: Reidar Lauritsen (50)

Selv dattera, Ida som er aktiv musikant, klarte å holde tett om overraskelsen på 50-årsdagen i høst. Sylling og Oddeval skolekorps marsjerte opp foran huset for å hylle korpsets ildsjel gjennom 20 år. Det er utrolig hva Reidar har fått tid til utenom familieliv opp gjennom årene. Og fortsatt er uka fullt besatt. Men i sommer har han koblet av noen uker med, blant annet, en tur til Frankrike.

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Dikt og drøm

Hennummusikken besøkte Hallingstadtunet mandag

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Tid for kulturpris igjen

Fristen for forslag på kandidater er mandag 1. september

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Fornøyde skiløpere

Knut Magnus Henriksen og Lars Hexeberg Henriksen var to av mange som prøvde de nykjørte løypene fra Kanada i dag.

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Fyrverkeri av lys og lyd

I anledning 50-års jubileet til Tranby skolekorps var alle skolene på Tranby og Lierskogen invitert til en storslått Blues Brothers konsert i Tranbyhallen. Og skolekorpset leverte - igjen.

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

"Det lyser i stille grender"

Stemningsskaperne var mange under den tradisjonelle jultetretenninga rundt i Lier --

Kulturprisen til Hans Erik Fuglerud

Tjenesteutvalget vedtok på sitt møte onsdag 28. september å tildele Hans Erik Fuglerud kulturprisen for 2011.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Kulturprisen går til Arne Ask

Arne Ask får årets kulturpris for sin mangeårige innsats for kulturlivet i Lier.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Beatles på Stoppen

Resultatet av et spennende samarbeid mellom rockemusikere og skolemusikanter presenteres på søndag

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

17. mai-programmet 2010

Grunnlovsdagen er som vanlig fylt av store og små aktiviteter rundt på barneskolene i Lier.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Hoppmesteren fra 1950 død

Truls Hallingstad (på bildet) husker godt, da han fikk nyheten om at Hans Bjørnstad fra Sandaker i Lier hadde blitt verdensmester i Lake Placid i USA.

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

”Crazy”

Det hele startet en sommerdag 2003. De fire Lierkameratene stiftet motorsykkel- og mopedklubben, ”Crazy Riders”, for moroskyld og tenkte ikke så mye mer over det. Nå er klubben ”internasjonal” og har over 45 medlemmer!

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Julegrantenninger

I år spiller Hennummusikken ved tre julegrantenninger

Seks gjettet riktig

Denne mannen er fortsatt den eneste fra Lier som har spilt på A-landslaget i fotball etter at Thomas Sørum ble snytt for debuten mot Wales forrige lørdag. Her kan du se hvem som svarte riktig på vårt spørsmål som ble stilt for vel en uke siden -

17. mai i Lier (2006)

Her finner du fullstendig program for 17. mai for alle skolene i Lier (2006)

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

- Nesten som kompiser

Liernett fikk delta i det korte møtet mellom "gamletreneren" Steinar Hennum og sølvmedaljevinner Anders Brun Hennum

Full klaff for kulturfolket

En gledelig mønstring av mangfoldet under Kultursleppet i dag

Slagverk

Det er plass og utstyr til mange slagverkere i Hennummusikken

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Målet er 50 merker

Nordøsterdølen Øivin Narjord i Øverskogen går Birken for 48. gang på lørdag

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

Idrettsfamilien Evjen

Mens Knut og Sigrid Evjen var tilskuere, men både sønn, datter og barnebarn var i aktivitet under Eggekollen Opp.

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Kirkevalget 2009: Tranby

Presentasjon av Tranby menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

Best i vinteferiequiz

Finn Ulvund vant vår spørrekonkurranse.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Kultur til Landhandel

Sesongens andre kulturminnetur, i regi av Lier kommune og Lierbygda O-lag går til Nedre Skustad Landhandel på Friluftsmusèet ovenfor Spiralen.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Jan Terjes vinterquiz

Det er siste sjanse å vinne premier for våre idrettsinteresserte lesere ---

Buskerudfestivalen 2007

Skole og amatørkorpsene tevler på St. Hallvard

Vera Henriksen fra Lier med ny CD i Spania

Arne Bjørndal fra ”Det Norske Magasinet” på Costa del Sol har intervjuet Vera Henriksen, som nettopp har spilt inn sin første CD.

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Hennummusikken lærer bort

Tranby skolekorps vil ha et felles seminar med bygdas eldste korps, Hennummusikken, neste helg.

Hennummusikken har 110 års jubileumskonsert

I Tranbyhallen søndag kl. 18 markerer Liers eldste korps at det i høst er 110 år siden stiftelsen på Hennumtorget.

Heia Heia!

De minste stjal mye av oppmerkomheten under årets 17. maifeiring på Lierskogen.

Fotballens festdager

- Cirka 500 foreldre stiller opp for at fotballglade unger fra hele distriktet kan boltre seg på Stoppen, sier Liungens Knut Grothaug

Lier Janitsjar på Haugestad

Lier Janitsjar inviterer gjester til jubileumskonsert på Haugestad. Jubilanten gir musikalsk gave til forsamlingslokalet, som forresten i år fyller 100

Lierfestivalen 2005

For første gang arrangeres den årvisse musikalske begivenheten i Syllling, og av et skolekorps. Lierfestivalen arrangeres i Sylling Flerbrukshall søndag 30. oktober.

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Lierfestivalen

Vi legger ut en rekke bilder fra Lierfestivalen.

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Hennummusikken live in Sofia

Dirigent Delchev tok med orkestret på tur til gamlelandet.