Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 55ca792c751cddc3b172032eb53a8845

På førsteplass igjen

Den nye bibeloversettelsen inntar enda en gang førsteplassen på bestselgerlista. Siden lanseringen i oktober har Bibelen figurert på lista hver eneste uke.

– Dette er fantastisk! Fra lanseringen i oktober og til årsskiftet lå Bibelen på toppen av bestselgerlista i samtlige uker så nær som tre. Nå er den igjen på topp, jubler generalsekretær i Bibelselskapet Ingeborg Mongstad-Kvammen.

I perioden fra 1. til 16. januar 2012 ble det solgt over 3000 bibler i Norge. Det oppsiktsvekkende bibelsalget vekker nå internasjonal oppmerksomhet.
– At Bibelen også topper listene uavhengig av julehandelen viser oss at dette er ei bok folk både vil eie og lese, sier Mongstad-Kvammmen, som tror at det grundige oversettelsesarbeidet har bidratt til å øke nysgjerrigheten om den nye Bibelen i store deler av befolkningen.

Internasjonal oppsikt
Presse og kringkasting over hele verden har også fattet interesse for det oppsiktsvekkende bibelsalget i Norge:
«En oversettelsessuksess,» skriver britiske The Guardian .
«Folk sto i kø for å sikre seg den nye Bibelen,» meddeler tyske PRO-Medienmagazin , mens ungarske Magyar Kurir opplyser om at det norske bibelsalget har overgått alle forventninger.
En rekke andre mediebedrifter fra flere verdensdeler forteller den samme historien, og mange undrer seg over at Bibelen blir bestselger i et sekulært samfunn som det norske.

Nye opplag og utgaver
Ifølge Bibelselskapet vil den nye Bibelen fortløpende komme i nye opplag og utgaver. Blant annet vil det lanseres et nytt og friskere design, de såkalte trendutgavene, som kommer ved påsketider.
– Til konfirmasjonssesongen vil vi ha klar bibelutgaver spesielt beregnet for ungdom, så her er det bare å følge med, avslører generalsekretæren.

Bibeldagen
– Det gode salget viser oss at Bibelen er viktig for folk flest, både som kilde til tro og som kulturbærende tekst, sier hun og minner samtidig om Bibeldagen som i år feires 5. februar.
I samarbeid med alle kirkesamfunn og konfesjoner støtter Bibelselskapet oversettelse, lydbokproduksjon og leseopplæring i Etiopia. I Afrika driver Bibelselskapet også et framgangsrikt arbeid til bekjempelse av hiv/aids basert på Bibelens fortelling om den barmhjertige samaritan.
– Jeg oppfordrer alle norske bibelkjøpere til å vise solidaritet med folket i Etiopia, og bidra med en gave til bibelarbeidet i det som er en av verdens eldste kristne kulturer, sier Ingeborg Monstad-Kvammen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode