Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva er ekte lykke?

Dag Åsbjørn Johansen gjester Filosofisk kafè på torsdag.

Filosofen Dag Åsbjørn Johansen har studert ved "L'Abri Fellowship" og "Francis Schaeffer Foundation". Hans fagkrets omfatter: filosofi, teologi, naturvitenskapelige emner, psykologi, historie, idehistorie og samfunnsvitenskapelige emner.

Han har siden 1990 jobbet som foredrags- og kursholder i egen regi og ved kveldsskoler, folkeuniversiteter og ved det internasjonale studiesenteret L'Abri.

Johansen skriver på nettsiden sin, www.filosofen.no at «vi er alle født med evnen til å undre oss over tilværelsen, tenke og stille spørsmål. Sånn sett er vi alle filosofer! FILOSOFEN hjelper deg å avdekke fakta ved å stille de rette spørsmålene og bidrar med livsviktig INFO og VERKTØY for alle som ønsker å finne ut mer om livet og virkeligheten.»

Johansen tar utgangspunkt i «salighetsprisningene» i Bibelen og i en bok skrevet av komikeren John Cleese og hans psykiater Robin Skynner: "Life and how to survive it". Boken er at resultatet av forskningsprosjekter, i England og Amerika, på enkeltpersoner og familier som fungerer eksepsjonelt bra i forhold til seg selv, andre og universet forøvrig (av Skynner litt humoristisk kalt "mentale gullmedaljevinnere"), altså folk som ser ut som de har løst gåten angående hva ekte lykke går ut på. I en morsom, men samtidig seriøs dialogform gjør de rede for hva som kjennetegner disse lykkelige og optimalt fungerende personene og familiene.

Tanken bak Skynners form for psykiatri, er at man kan jobbe med å bli "bedre" ved å iaktta de "beste" i motsetning til det som er vanlig innenfor psykiatri. Det merkelige med det meste av psykiatrien er at den er fullstendig basert på studie av folk som feiler et eller annet - som har problemer, og på den måten faktisk er med å hindre folk i å bli lykkelige.

Skynner hevder at: «Hvis du ønsker å skrive en bok om hvordan man maler, spiller sjakk eller blir en god leder, ville du starte med å studere folk som var flinke på disse områdene".

Du kan ikke forvente bra salg ved å utgi en bok med tittelen:  «Play championship golf by learning the secrets of the worst twenty players in the world.»

Frivilligsentralen

Flere saker fra arkivet

En spennende samtale

"Normalt i dag - normalt i morgen" er første tema på Filosofisk kafè denne gangen.

Filosofen Sigurd Ohrem til Lier

Torsdag får Filosofisk kafé besøk av filosof Sigurd Ohrem og hans foredrag «Kommunikasjon og refleksjon; Den filosofiske dialogens plass i informasjonssamfunnet»

Suksessen Filosofisk kafé fortsetter

"Peer Gynt, angsten, valget og friheten" er et av temaene som interesserer Liers mange hverdagsfilosofer. Torsdag 14. september er det duket for mange spennende diskusjoner i Fosskvartalet.

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Hverdagsfilosofene fortsetter sine samtaler

Filosofisk kafé starter torsdag 17.januar kl 11.00 i Frivillighetssentralens lokaler i Fosskvartalet. Møt opp hvis du har tanker du ønsker å dele med andre.

Filosofisk besøk

Filosofisk kafé i Lier får besøk av filosof Harald Holm Nilssen

Mer samarbeid med SV og AP?

Varaordfører Trond Johansen mener at Krf bør samarbeide mer med venstresida om flyktninge- og ruspolitikk i Lier

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

«Veien til indre trygghet»

Torsdag får filosofisk kafé besøk av Keyhan Ighanian, som skal snakke om «Veien til indre trygghet»

Filosofisk kafe tenker å starte igjen 15/9

”Hvordan påvirker TV’n vår tilværelse?” er temaet når Lier Frivilligsentral starter opp igjen Filosofisk kafé torsdag 15. september.

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Hypokonderlegen til Lier

Søndag 15. april slår Lierskogen kulturkirke til med foredraget "Konge i eget liv" med ingen ringere enn Ingvar Wilhelmsen, som driver verdens eneste klinikk i sitt slag.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

Thun erstattes av keepertreneren

Roger Johansen blir sannsynligvis ny hovedtrener for Liungen.

Brødskiva smakte i oktobersola

Mange liunger nøt oktobersola i marka. – Vi prøvde båten på vannet, sa Marius Johansen fra Oddevall og viste fram en selvlaget ”modellbåt” med skorstein. Sammen med pappa Erik, brødrene Marius og Kristoffer, og kamerat Eivind Hans Hajem hadde de en fin søndag ved Dammyrdammen.

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Lykkeligere av finanskrisa?

Filosofisk kafé i Lier starter opp igjen neste torsdag

Stortingsrepresentant Trond Helleland på bedriftsbesøk

Stortingsrepresentant Trond Helleland besøkte i dag sveisebedriften SJE på Kortnes i Baneveien. Bedriften har nylig vært omtalt i Drammens tidende, og har sener (...)

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Med vantro og sorg

- Det var med vantro og sorg jeg mottok beskjeden om Terje Sagvoldens bortgang fra ordføreren, skriver rådmann Hans-Petter Christensen i et minneord.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

En moderne gapestokk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Flatære ballær

Etter påsken ruller fotballen igjen på toppnivå. Ukens petiskribent, sarpingen Jan Terje Nilsen, som er bosatt i Sylling, gir oss noen glimt fra Østfold, den gang fylket dominerte norsk fotball

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

Guttekonferansen- Ungdom mot Narkotika

Vi dro til en stand hvor vi møtte Magne Richardsen som er en aktiv deltager i UMN.

På smertestillende

- Jeg har vondt over hele kroppen og må bruke sterke tabletter, sier ungdommen som ble utsatt for ranet på Kroa i Sylling

- Den som intet sår, intet høster ...

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP).

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Egen bod på julemarkedet?

Lier Bygdetun vil gjerne ha enda flere boder og selgere på julemarkedet.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Opp igjen

Dette minnesmerket bør reises og settes i stand til 9. april.

Løp motstanderne i senk

- Viljen var god, men vi var for unøyaktige, sa Liungens trener, Tommy Nordstø, etter at Skrim ble slått 4-1 på Liungbanen i kveld.

Nominert til Amanda

Gunhild Enger fra Sylling har vært både regissør og manusforfatter for kortfimen "Prematur".

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener, Roger Johansen (på bildet), har stor på det unge laget mot kvalifiseringskampene i november.

Breivik, pepperkaker og Com Baya

- Breivik kan få sone på psykiatrisk avdeling og bake pepperkaker som straff!

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Åt skogen

Skogen som kulturarena

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Med Grimsrud på Rørosbanen

”Mitt eventyrlige Lier” er en av flere bøker Per Grimsrud har skrevet med forellinger, dikt og eventyr fra Lier

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Lier i dopguide på nett

Internasjonalt nettsted gir hasjrøykende turister informasjon om mulighetene for å bli "høy" i Lier

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Disse skal vi ta på onsdag!

Liungen tapte 1-0 i Bodø

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

Trygg oppvekst – med vekt på skolepolitikk

KrF er familienes fremste forsvarer. Dette blir tema i årets valgkamp. Vi skal prege skolepolitikken i hver kommune. Vi har bidratt og bidrar til å finne gode l (...)

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

På førsteplass igjen

Den nye bibeloversettelsen inntar enda en gang førsteplassen på bestselgerlista. Siden lanseringen i oktober har Bibelen figurert på lista hver eneste uke.

Trond Johansen topper fylkestingslisten til KrF

Nominasjonskomiteen i Buskerud KrF foreslår liungene Trond Johansen på førsteplass og Brynhild Heitmann på fjortende plass på KrF-listen for fylkestingsvalget i 2011.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

Ny daglig leder i Lier IL

Lier IL har tilsatt Jan Haugen som ny daglig leder fra 1. januar.

Under samme himmel

Dramalærer Turid J. Rivrud og musikklærer Bent Bredesen står bak en ny musikal som 9. klasse ved Lierbyen skole vil framføre under tema krig og konflikter, torsdag 14. februar

Reis smartere, men hvordan?

Det er prisverdig at Buskerudbyen forsøker å forbedre kollektivtrafikken, men det er meningsløst å bruke hundretusener på reklamekampanjer som skaper inntrykk av at forbedringene allerede er på plass og at det nå er opp til de reisende å skjerpe seg.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

- Hold ut, det går bra!

Ukens petitskribent skriver om nyttårsforsettene ---

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Ekte liung?

- Mangfold og myter. Årets sommerutstilling på Lier Bygdetun åpner 22. juni

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Sommer på nettet

All erfaring viser at folk bruker Internett mindre i ferien. Dette har kanskje sammenheng med at det blir lagt ut mindre stoff, men fortvil ikke. Lier-nett kommer til å oppdateres i hele sommer, om enn ikke så ofte som vanlig..

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener Roger Johansen ( på bildet ) har stor tro på det unge laget fram mot kvalifiseringskampene i november.

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Spillermøte i Liungen i dag.

- Vi skal ha et møte med spillerne i kveld, opplyser Liungens trenere Roger Johansen til Liernett.

APs kanossagang i Rv23-saken

Innlegg av Ole Marius Evensen, listekandidat for Lier Høyre

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.