Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 05ad0cff0583eff8d661c275df1bc670

- Hold ut, det går bra!

Ukens petitskribent skriver om nyttårsforsettene ---

Godt nytt år!

Nytt år og nye muligheter, sier vi ofte. Noen ganger sier vi ny uke og nye muligheter. Eller vi våkner med et gledeshyl tidlig om morgenen og ønsker velkommen en ny dag med nye muligheter. Merkelig hvordan vi mennesker har det med å knytte mulighetene våre til kalenderen.

" I morgon skal eg byrja på eit nytt og betre liv, trur eg ", skrev Jacob Sande. Og Stanley Jacobsens vise:  "I morgon, i morgon, men ikkje i dag" , kjenner de fleste.

I hodene våre har mulighetene, forandringene, forsettene en tendens til å tilhøre fremtiden og bli der. Nåtidens og øyeblikkets muligheter skyver vi foran oss.

Mandager skal vi starte slankekuren. 1. januar skal vi slutte å røyke. Nyttårsforsettet over alle  for folk flest er, i følge spørreundersøkelser, å trene mer. Det krydde av folk i lange steg på gangveien på Syllingsletta de første kveldene etter nyttårsaften. Så kom snøen, og mange forflyttet seg til skiløypene. En del har nok etter hvert bedagelig vendt tilbake til sofaen.

Slutte å røyke er en annen favoritt ved nyttårstider.

Selv sluttet jeg å røyke 5. januar 1981. Jeg våget ikke å satse på 1. januar. Nedturen ville blitt for stupbratt etter feiringen av nyttårsaften. 5. januar derimot, var det overraskende lett å kutte ut røyken etter nærmere 20 år som nikotinslave. Jeg fikk god hjelp av egen kropp som egentlig klart og tydelig ga beskjed om at nok er nok. En stor pose smørbukkarameller pr. dag i tre uker døyvet det verste røyksuget, og dermed var jeg over kneika. Da erklærte jeg meg selv som ”nikotiniker”, det vil si jeg innså at selv en eneste liten uskyldig selskapssigarett fort kan føre denne dama ut i nye endeløse ørkenvandringer som røykslave. Derfor, never again!

Lykke til, alle dere som sluttet å røyke ved nyttårstid! Belønningen er formidabel: Stigende formkurve, lysere helseutsikter, fornyet luktesans, sparte penger, en enklere hverdag,  osv. osv.

Hold ut, det går bra!  

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode