Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 721377734fb8648747a31ba0df22a92f

Brillefin nyttårsaften

I år får du beskyttelsesbriller med på kjøpet når du skaffer deg fyrverkeri. 700 000 briller deles ut til fyrverkerikjøperne, og hensikten er å få bedre sikkerhet og færre skader som følge av bruk av fyrverkeri.

- Norge har verdens tryggeste fyrverkeriprodukter, men likevel har uvettig bruk ført til flere unødvendige ulykker de senere årene, sier leder i Norsk Pyroteknisk Bransjeråd, Rolf Terkelsen. - Bransjen ønsker nå å ytterligere redusere antallet ulykker på nyttårsaften, og derfor gir vi bort 700 000 beskyttelsesbriller til alle som kjøper fyrverkeri.

Det er de norske fyrverkeri-importørene som på denne måten tar ansvar for å få ned ulykkestallene på nyttårsaften. Hver fyrverkerikjøper vil få et par gratis briller med seg, og får også mulighet til kjøpe ytterligere briller til sterkt subsidierte priser, for å beskytte andre i familien som ønsker å sende opp fyrverkeriet.

Terkelsen håper nå at brukerne vil tenke sikkerhet når de bruker fyrverkeriet på nyttårsaften.

- Vi oppfordrer alle til å ta på seg beskyttelsesbrillene på nyttårsaften før de sender opp fyrverkeriet, sier Rolf Terkelsen. Fyrverkeri skal skape fest og god stemning, ikke skade. Sikker bruk forutsetter tross alt at også brukerne selv tar et ansvar, avslutter han.

Norsk Pyroteknisk Bransjeråd (NPB) representerer de norske fyrverkeri-importørene, og ble stiftet 1995. NPB har som formål å ivareta og beskytte bransjens interesser, rettigheter og plikter. NPB skal sette standard for fyrverkeriartikler som omsettes i Norge, innenfor de rammer norske og internasjonale myndigheter setter på området.
http://www.npb.no

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode