Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 22edafebf44fd0b9fa796487b4fd7bd4

Ønsker overvåking av overvåkerne

I Lier har blant annet de to skolene St. Hallvard vgs og Lier vgs kameraovervåkning, og nå ønsker Datatilsynet å klargjøre hva som er lovlig og hva som er ulovlig bruk av dette

Nettavisen har publisert en liste over norske skoler med kameraovervåking. Nå vil Datatilsynet klargjøre hva kameraovervåkningen skal brukes til.

De siste årene har flere skoler installert overvåkingskameraer. Men selv om skolene får lov til å ha kameraer, er Datatilsynet strenge på hva disse skal brukes til, skriver Nettavisen.

- Kameraovervåking er ikke noe man søker om, men skolene må melde det til Datatilsynet. Noen skoler tror at når de mottar en automatisk kvittering på at meldingen er mottatt, så har vi gitt dem en godkjenning. Vi gir aldri tillatelser i den sammenhengen, sier informasjonsrådgiver Guro Skåltveit i Datatilsynet til Nettavisen.
- Vi får fort tips hvis skolene setter i gang overvåking av elever på dagtid. Det å overvåke på dagtid har vi sagt nei til. Hvis formålet er å hindre hærverk på skolebygg sier vi det er greit.

Tilsynet vil nå sende ut informasjon til skolene om hva de får lov og ikke lov å bruke sine kameraer til.

Ikke alle overvåkede skoler står på listen Nettavisen har fått tilgang til, fordi noen kan ha registrert overvåking gjennom for eksempel vaktselskaper eller kommuneforvaltning. Noen skoler kan også ha glemt å melde fra, mens andre kan være fritatt fra meldeplikt.

Les mer på Nettavisen

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode