Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5c0b1558c889f08ec43612231d59033a

Radiobrikker i utlånsbøkene

Denne uken tok hovedbiblioteket i Lierbyen i bruk en ny metode for utlånsregistrering, nemlig registrering ved hjelp av radiobrikker.

I løpet av høsten har alle bøker, lydbøker, filmer etc blitt utstyrt med hver sin radiobrikke, og denne brikken leses av ved utlån og innlevering av bøker og annet materiale. Denne metoden er raskere og sikrere enn et system basert på skanning av strekkoder, og gjør også utlån via automaten mye enklere.

Koblet til utlånssystemet er også en alarmportal som vil slå ut med et lydsignal dersom bøker og medier som ikke er registrert utlånt blir forsøkt tatt med ut av biblioteket.

I innkjøringsfasen de første ukene regner biblioteket med at det kan bli en del feilregistreringer som fører til at alarmen i portalen slår ut, og biblioteket ber om forståelse for at feil kan oppstå.  Biblioteket vil selvsagt gjøre sitt beste for å unngå slike feil, men oppfordrer brukerne til å henvende seg til skranken i biblioteket dersom de opplever at portalen gir melding om feil.

Når det nye systemet er innkjørt, og mulige oppstartsproblemer løst, er planen å gå over til fullautomatisert utlån, det vil si at brukerne selv registrerer utlån og innlevering på automater i biblioteket

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode